Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Měření rychlosti z jedoucího auta

pavel.happy

Recommended Posts

mno z jedouciho auta meri ale pouze vozy ve stejnem smeru nikoli v protismeru tech systemu je vic bud radarem tzv bradavice kdyz se podivas na policajty kteri jedou za tebou nebo je predjizdis a maji v masce tam kde je mrizka chladice takouvou tu cernou bradavici je dobry brzdit no a pak pouzivaj pomerovy system maji zkalibrovany tacho a zavesi ze zatebe a zaznamenaji rychlost predpokladam ze maji jeste kameru ,to ze by merili laserem z jedouciho auta jsem jeste neslysel

Civilních aut v řadách policie je mnoho, od felicií, fábií až po passaty, laguny, octavky apod. Měřit umí v obou směrech, záleží na nastavení, změřeno je během okamžiku a většina má záznamové zařízení (tz. s fotografií) :papa

A trocha historie: Dříve byl i radar, kdy se muselo jet za vozidlem a kamera uvnitř snímala předním jedoucí vozidlo a na kameře se zaznamenávala rychlost služebního auta. A aby to bylo jako použitelný důkaz, muselo se jet alespoň 5 vteřin neměnou rychlostí, tzn. celých 5 vteřin musí policejní auto jet přesně stejně rychle jako auto před ním takže např. 70 a nesmí to kolísat třeba na 71 nebo 69. A kdo z vás toto dokáže udržet přesně stejnou rychlost? Takže brzy šli do skladů a nakoupili se nové :D

Původně zaslal: Bohouš

Když už jsme u těch radarů tak mám takovej dotaz - v noci jsem jel po D1 a mám pocit, že ty brány na mýto blikaj (jakoby blesk) když se to pod něma docela slušně prožene.......co to jakoby znamená ??? Je to možné, nebo jsem slepej ???? :roll:roll

V německu mají na přemostěních dálnice a na podobných branách statický radary s foťákem, třeba budeš mít pěknou fotku;)

Původně zaslal: Bohouš

Když už jsme u těch radarů tak mám takovej dotaz - v noci jsem jel po D1 a mám pocit, že ty brány na mýto blikaj (jakoby blesk) když se to pod něma docela slušně prožene.......co to jakoby znamená ??? Je to možné, nebo jsem slepej ???? :roll:roll

podle me to je jen odlesk toho kryciho skla, delaji to treba i takovy ty krabice co jsou namontovany ve strahovskym tunelu a jsou v nich kamery, uz jsem se tam ve dve v noci hnal i 140 a nic neprislo a taky se mi zdalo ze na me blikaj :D

Původně zaslal: pavel.happy

Myslíte, že může policie měřit rychlost z jedoucího auta

Ano bez problémů, pokud použije radar založený na principu Dopplerova jevu, což jsou všechny Ramery. Z jedoucího auta nemůže použít laser, protože ten funguje jako laserový,velmi přesný měřič vzdálenosti. Dvakrát po sobě s intervalem cca 0,4 - 1 sekundy změří vzdálenost a z rozdílů vzdáleností spočítá rychlost.

Napsal jsem to do dotazu, tak ještě jednou:

Ano bez problémů, pokud použije radar založený na principu Dopplerova jevu, což jsou všechny Ramery. Z jedoucího auta nemůže použít laser, protože ten funguje jako laserový,velmi přesný měřič vzdálenosti. Dvakrát po sobě s intervalem cca 0,4 - 1 sekundy změří vzdálenost a z rozdílů vzdáleností spočítá rychlost.

Díky za Vaše názory, potkal jsem totiž auto PČR s \"bradavicí radaru v mřížce chladiče\" těsně za značkou obce :mrk:mrk (cca.50-100 metrů) a jaksi jsem neměl předpisových 50 :roll:roll. Auto PČR vyjíždělo ven z obce, já dovnitř.

Dnes tedy vím, že měření protijedoucích aut možné je:o.

A všem přeji klidnou a nerušenou jízdu (bez bradavic) :papa:papa.

zacinam bejt torchu schizofreni pac tady v Praze se to zacinam kameram a radarama jenom hemzit napr nove kameri na jizni spojce smerem na ctyrku od barandova ci ne druhe strane pred misi dirou ve sterboholech a odlesky reflektoru pod nimi vypadaji opravdu jeko blesk vzhledem ktomu ze najedu denne ta 200-300 km po praze tak si uz obas rezignuji protoze bych se fakt musel zblaznit:aut:roll

Ono je totiž místo vyřešení dopravní situace - obchvat, inteligentní semafory, sladění zelené vlny koupit radary. Oproti předchozím návrhům vycházejí nejlevněji.

PS: Zajímalo by mě, co PČR dělá - 411 tu máme asi 5 měsíců, řidičům otrnulo, a tak si to půlka mastí a ta druhá půlka jezdí předpisových 75 km/h, což je ještě vražednější alternativa, než kdyby to mastili všichni. Nebýt tradiční hlídky na úseku České Budějovice - Jindřichův Hradec tak už ani nevím, jak taková policejní Fabie vypadá. Díky kluci !

Původně zaslal: vix

Ono je totiž místo vyřešení dopravní situace - obchvat, inteligentní semafory, sladění zelené vlny koupit radary. Oproti předchozím návrhům vycházejí nejlevněji.

PS: Zajímalo by mě, co PČR dělá - 411 tu máme asi 5 měsíců, řidičům otrnulo, a tak si to půlka mastí a ta druhá půlka jezdí předpisových 75 km/h, což je ještě vražednější alternativa, než kdyby to mastili všichni. Nebýt tradiční hlídky na úseku České Budějovice - Jindřichův Hradec tak už ani nevím, jak taková policejní Fabie vypadá. Díky kluci !

:super:super:super:super:super:super:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D