Medvěd Odesláno 3. květen 2020 Odesláno 3. květen 2020 No - asi nerozumím řeči Tvého kmene, ale řešit to nehodlám (páč to není poprvé a určitě ani naposled) Péťa ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 V 1. 5. 2020 at 14:35, Klemoň napsal: Ještě má někdo nějaký návrh , doplnění , zajímavý stavební bod zájmu ? kryštofovo údolí.... Citovat
Klemoň Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 A ??? a něco k tomu ??? Orloj , viadukt , betlém ??? Citovat
RichVa Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 V 3. 5. 2020 at 14:08, Espero napsal: Bublifuky, no to jsou taková ta maličká autíčka, co se jim za výfukem dělají při jízdě bubliny. Taky mám doma 2 bublifuky. Já myslel, že bublifukáři jsou Ti, co jezdí na dovolené "normálními" auty a spí ve stanu (dnes mají převážně tvar bubliny) Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Guest Espero Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Ty stany mají tvar bubliny anebo ti co jezdí "normálními" auty mají převážně tvar bubliny? Citovat
Klemoň Odesláno 6. květen 2020 Odesláno 6. květen 2020 před 12 hodinami, RichVa napsal: spí ve stanu (dnes mají převážně tvar bubliny) Vždyť to píše : stan . . . tvar bubliny Péťa a RichVa ohodnotil 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 11. květen 2020 Odesláno 11. květen 2020 V 5. 5. 2020 at 17:02, Klemoň napsal: A ??? a něco k tomu ??? Orloj , viadukt , betlém ??? https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tZP1zc0MsjISykyM2D0Es4uqjy6sCQ_Lb8sX-HwrpT8nMNrAciVDYM&q=kryštofovo+údolí&oq=kryštoovo&aqs=chrome.1.69i57j46j0l5.7959j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 malo? Ja tam proste jezdim na motorce Citovat
Klemoň Odesláno 11. květen 2020 Odesláno 11. květen 2020 Zítra na večer si tě zabiju osobně ty Google . . . Citovat
Guest Espero Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 Dokončil jsem přípravu cesty, celková délka bude cca 3100 km, z toho 240 km z domova na hranice a zpět. Neboli kolem dokola hranic postačí nějakých 2860 km. Začneme a skončíme na Cínovci a pojedeme proti směru hodinových ručiček, takže Chebsko, Karlovarsko, Český les, Šumava.... atd. Mám to rozpočítané na 16 dní, každý den jinde, průměrně tedy cca 190 km denně, ale jsou dny, kdy ujedu 9 km a jiné kdy skoro 300. Letos kvůli kovidu celkem důsledně nadivoko a i restaurací jsem rozhodnutý využívat pro jistotu co nejméně, uvažuji jen s jednou nocí v kempu, a sice na Bítově, ale ještě se rozhodnu, jestli nenajdeme u přehrady zátiší nadivoko. Já ten kemp mám rád, poprvé jsem tam byl asi před 50 lety a ledacos pěkného jsem tam prožil a od té doby víckrát. Po cestě navštívíme hromadu přírodních zajímavostí, památek, muzeí, hradů, zámků i zřícenin, uvidíme i hornický skanzen. Navštívíme znojemský Zmrzlinový ráj. Vykoupeme se v řekách v řadě přehrad počínaje Lipnem. Navštívíme všechny 4 limitní body území ČR, podnikneme (nejen) túry na Černé i Čertovo jezero, k pramenům Vltavy, na Lysou Horu, na Kralický Sněžník k pramenu Moravy i na Pravčickou bránu, navšívíme Broumovské skály i Teplické skály, lanovkou vyjedeme na Sněžku, (kluk prohlásil, že Sněžka s cca 1 600 metry mu nic neříká, když byl ve výšce 3 000 metrů v Alpách a drápat se tam prý po prašné pěšině nebude - kupodivu u jiných hor mu to nevadilo ale já se přiznám, že je asi po mně, já si nikdy ke Krkonošům taky nedokázal vytvořit vztah), při severní hranici budeme hojně navštěvovat památky prvorepublikového opevnění od Ostravy až po Krkonoše na různých místech. Důsledně prošmejdíme příhraniční výběžky, tedy ty, kde jsou silnice. Všechna místa k parkování u památek, ve městech i na přespávání máme určená dle GPS dopředu, takže neočekávám zásadní problémy kam s tou velkou pixlou na kolech. Bohužel na několika málo místech budeme na soukromých pozemcích přenocovat, ale jde o dost odlehlá místa bez ekonomického využívání. Ostatní pozemky budou buď státní, nebo firemní. Dopředu víme, u kterých pump budeme brát naftu a kolik jí budeme brát. Ostatní ponecháme náhodě. Takže kdyby se někdo chtěl přidat ozvěte se, bude vic zábavy. Odjíždět bychom chtěli někdy mezi 4.7 až 8.7. není nutné hned první sobotu v červenci. Datum jsem ještě neurčil. Citovat
Medvěd Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 Když už zmiňuješ Znojmo a zmzlinový ráj, tak se dopobručuju určitě zastavit v Prakšicích (asi 10 km od Znojma) v Klobásovém ráji. Až uvidíš, pochopíš Jo a ve Znojmě je velice hezké a čisté koupaliště +taky doporučím navštívit tamní muzeum veteránů Pepito, RichVa a MotoMoto ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 A Méďo " @Medvěd " . Tak mne napadlo ( kdybys se nudil ) tak pro velký úspěch si mne napadl jako první. Dal bych si (a tentokrát bez toho mého "šikuly") opáčko jednodenního putování na tříkolce. Start v Klecanech a nějaký "okruh" bez státovek. Klidně "levá / pravá" ať si tu káru užiju Jen se mi to nechce nuceně hnát 90 km/h s nějakým neurotikem v autě za zády . . . Ale jen kdyby se ti chtělo . . . Nebo snad někdo jiný , kdo to zná na sever od Prahy ? @ChouLu / @Shrek / @Pe.Tr ??? Ale ti poslední dva asi 70 km/h nejezdí Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 my včera najeli 150km jen na kokořínsku , Dubá route jsme vynechali , a paráda , ale myslím, že na té tříkolce by tě v půlce už boleli ruce. každopádně pokud budu mít free , přidám se , 70km/h umím taky jezdit Citovat
Klemoň Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 (upraveno) Proč myslíš, že by mne boleli ruce ??? Důvod ??? PS. Pršoun se možná chce také přidat i s Adélou za zády . . . Upraveno 17. červen 2020 uživatelem Klemoň Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 no vím jak si vyprávěl u maxima, jak větší zatáčky potřebují víc síly .... Citovat
Klemoň Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 (upraveno) No jo - tak to potvrzuji . Větší = myšleno ostřejší . Nesmí jich být 30 za sebou během 15 minut To by mi asi moje necvičené ruce upadly . . . . Tak nepočítám, že bych jel od 8,00 - 20,00 nonstop bez pauzy. Počítám tak 2 hodinky / zastávka / 2 hodinky / zastávka atd. Je to problém ? Upraveno 17. červen 2020 uživatelem Klemoň Citovat
Medvěd Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 (upraveno) Když budeš mít zájem, můžu pomoct s vytyčením trasy (napadlo mě Berounsko, Příbramsko - prostě Brdy) nebo Posázaví , ale do sedla mě to nějak neláká Upraveno 17. červen 2020 uživatelem Medvěd Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 No hele pokud bych měl čas a Vám se zachtělo doprovodného vozu tak bych se asi klidně i projel pokochal se krajinou. Když teda plánujete takovej jakože " multikulturní " vejlet. Citovat
Klemoň Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 (upraveno) @Medvěd Ahoj. No já to tak i myslel . Udělat něco jako jsi udělal na Semilsku. Start = místo zápůjčky je kousek od Klecan, tak abych nemusel projet celou Prahu po Jižní spojce nebo okruhu . . . . Buď pojedu sám , nebo se někdo přidá. Ale jet sám by bylo asi smutné . . . To bych si to asi moc neužil. Kůstka mi právě oznámila, že už si za mne nevleze . . . @Vena garážmistr - a s čím bys jel ??? Upraveno 17. červen 2020 uživatelem Klemoň Citovat
Guest Espero Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 Já na berounsku a příbramsku a Brdech vedl před čase orientační soutěž, kterou jsem pořádal, myslím, že bych ten itinerář ještě našel. Vedlo odněkud tuším z Bechyně až a končilo v Berouně. Tak jen kdybyste to chtěli pojmout sportovně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.