Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

sněžná prkénka - široká, úzká, jedno i dvoustopá

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Jj, otec po poslednich bezkach se sokolnickou partou prohlasil, ze na bezky uz s nama nejde :D mel toho plny brejle. Kazdej rok odradime jednoho starsiho clena. 

Minuly vikend jsme byli lyzovat v rakousku ve stredisku Fis-Ladis, velke stredisko, nebylo moc lidi, aby to clovek cely projel potrebuje minimalne dva dny, doporucil bych. 

IMG_3947.jpeg

Upraveno uživatelem Ajdamek
Odesláno

Ono je to hodně individuální, v horolezeckém oddíle máme třeba hodně ostřílené 70+, co ještě dneska jezděj na běžkách Jizerské tisícovky... Často s tím, jak šli do důchodu, toho paradoxně nalezou, nachodí a najezdí (kolo, běžky) mnohem víc, páč už jim nežere čas práce 🤣

Odesláno (upraveno)

Když jsem byl počátkem 90tých let s CK ADVENTURA na Ukrajině,  chodili jsme 20ti km túry po hřebenech Polonin. Kdo zná - ví,  že to sice není extra náročná vysokohorská turistika, ale ani to nejsou vyloženě lehké procházky (vždycky je třeba se dostat od autobusu na hřeben, posledních X desítek výškových metrů travnatými pastvinami a pak celou trasu po obnaženém hřebenu bez možnosti schovat se před žhnoucím sluncem či si nabrat vodu ve studánce nebo se ochladit v potoce. No a nakonec dne zase klesnout do civilizace k autobusu a tim odjet na tábořiště).

Naší partě tehdy bylo lehce kolem 20 a byli jsme na víkendové túry i týdenní vandry celkem zvyklí,  přesto ale všem účastníkům zájezdu tehdy dával "čouda" chlapík lehce pod 70, který výlet na Ukrajinu bral jako jeden z tréninkových přechodů před cestou do Nepálu. Jeho heslo: "Celej život jsem MUSEL dřepět na řiti,  tak teď,  když konečně nemusím, to přece musím využít" jako bych slyšel včera 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Již zítra. Již zítra v poledne vyrážíme směr Rakousko, Zillertal. Tam už jsem byl asi pětkrát, takže vím do čeho jdu. Ale poprvé jedeme bydlíkem do kempu. Tak nám držte palce ať neumrzneme. A také poprvé v životě budeme jezdit skibusem, tak na to jsem také zvědavý.

Takže ráno odučit pět hodin a pak jedeme. 

Odesláno

nam se to uspesne kazi... sice dobry pocasi a sluzny jezdeni, ale dcera vcela odpadla s nejakou virozou a prolezela celej den, dneska to nebylo o nic lepsi 😕  a jestli se to vyznamne nezlepsi, tak dovolenou a prazdniny stravi v posteli na apartmanu, namisto na lyzich 😕  

Odesláno

Ono to teď lítá všude. Mladá mi odpadla (po lyžích) před týdnem. Ale u nás to tolik nevadí, protože si můžeme zajít kdykoli na večerko nebo kdykoli o víkendu... 

Já jsem šla na prkno v neděli (tuhle sezonu jsem jezdila jen lyže), pár kotrmelců bylo, tak mě ještě dneska bolí kolena, ramena a zápěstí :D ale zítra/pozítří už se těšim na večerko i s mládětem. Asi vezmu zase prkno, bo na lyžích mám už naježděno.

Budu shánět skialpy, jednou jsem to zkusila před sezonou a docela mě to bavilo... A využiju je, když bude chtít mladá na běžky, který nenávidim :D 

Odesláno (upraveno)

Zítra balíme domů. Takové sněhové podmínky a počasí jsem v Rakousku ještě nezažil. Celou dobu azuro, telata lehce pod nulou. Kemp super. Jen to dojíždění ke svahu skibusem nebylo vůbec jednoduché. 

20250208_142815.jpg

20250208_104422.jpg

20250205_145345.jpg

20250205_112625.jpg

20250205_112407.jpg

20250205_112355.jpg

Screenshot_20250204_203234_Chrome.png

20250204_124724.jpg

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

no... ja jsem to pocasi zhodnotil tak na pulku brezna, rozhodne ne na prvni tyden unora 😕  ... udou tomit se sezonou tezke, taje to brutalne uz ted.

Odesláno
V 8. 2. 2025 at 22:51, sitler napsal:

udou tomit se sezonou tezke, taje to brutalne uz ted

V Rakousku stále furt pod nulou, alespoň nahoře na kopcích, ale i přes noc dole, takže tam to netaje. Nevím jak Itálie. 

Odesláno

My byli v Rakousku, pres den nad nulou, v noci mrzlo. V unoru jsem byl v AT zvyklu na teploty pod nulou i pres den teda :)  Ale byli jsme na Dachstein West, coz je o par metru niz nez Zillertal arena, tady se jezdi max do 1620 a dole je to v nejakych 800 mozna

Odesláno

Já jedu zítra do Rokytnice, předpověď vypadá dost hnusně, tak uvidíme, co a jak bude. Mám s sebou sjezdovky a skate běžky, no a domů kdyžtak člověk může jet vždycky, že jo...

Odesláno

To jo, ale mlha - 100% nízká oblačnost. Tak uvidíme, děti si ale včera a dnes zajezdily samy v Harrachově, tak v nejhorším budou mít od zítřka jen ty běžky :) 

Odesláno

Tak už lehce sněží. Vyrazili jsme se podívat na Rezek, protože právě projela rolba s úpravou, ale nedá se, dokud pořádně nenasněží, je to samej led a bordel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...