Šalda Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden Ahoj, nikde jsem to tady nenašel, snad sem se nedíval blbě ale máte někdo zkušenosti s palivem Hvo100? Nabízí ho na pár stanicích Orlen, někde i Euroil atd, zatím by mělo být asi 16 stanic, možná teď už víc, ale převážně je to v Čechách a severní Moravě. U nás v Brně jsme našel 2 místa, ale říkal sem si že než to dám do auta tak se zkusím zeptat tady. Viděl sem včera video s Vaculikem, a ten to docela chválil, nižší kouřivost, na emise ideál, míň se prý zasírá Fap, někde na jinym fóru sem i četl že na 2,2 naftě míval regeneraci cca 800km a teď po tankování Hvo100 po cca 1050km. Jde mě o ztišení motoru, je to řidší, má to vyšší cetanove číslo, a píšou že pro motory euro 5 a 6 by to mělo být v pohodě. Budu rád za každé info Citovat
ChouLu Odesláno 4. leden Odesláno 4. leden Neboj se toho @PeuGarage ho tankuje do 2.2 508GT Péťa a Šalda ohodnotil 2 Citovat
Šalda Odesláno 5. leden Autor Odesláno 5. leden @ChouLu Takže myslíš že ok? Mám 1,6hdi 80kw, s fapem. Já bych to chtěl aspoň zkusit, nevím zda bych to chtěl pořád tankovat, ale minimálně na vyzkoušení mě to zajímá. Všude se o tom píše jako budoucí palivo aby se nafťáky mohli pořád vyrábět, že je to téměř bez emisí. Citovat
LuBosch78 Odesláno 5. leden Odesláno 5. leden Tak to vyzkoušej, není nad osobní zkušenost Motor by měl být klidnější, ale taky nižší výkon... Citovat
sitler Odesláno 5. leden Odesláno 5. leden Jsou tam nejaky negativa? Cetl jsem neco o horsim mazani a doporuceni aditi, a taky ze ve vetsim mrazu to neni uplne ono, ze to tuhne? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. leden Odesláno 5. leden No v mrazu by to mělo bejt naopak lepší jestli jsem to dobře pochopil to že to maže hůř se dá prej řešit tím že budeš míchat s klasickou naftou. sitler ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. leden Odesláno 5. leden Maže hůř ale to co koupíš na benzince je už upravený, takže by problém neměl bejt. Kolega to nalil do T5 před STK, vykopli ho na emisích, vyjel naftu, nalil půl nádrže HVO a prošel na první dobrou. Citovat
Šalda Odesláno 5. leden Autor Odesláno 5. leden Jo čistý HVO maže špatně, to co je na benzince Hvo 100 už má být aditivovaný, takže by to mělo mazat, ale není problém přidávat klasiku Vif. Takže mě asi nezbyde než to zkusit sám Dosud jezdím na Vervu. Spíše jsme čekal že tady bude víc kolegů kteří to zkusili a nebo na to jezdí pravidelně už delší dobu. Citovat
mikysedliste Odesláno 23. leden Odesláno 23. leden Zkusil sem to před stk do 407 2.0 hdi rhr. 30 litrů hvo 10 litrů obyč nafta. Emise povoleno 0.25 naměřeno 0.08 takže jo funguje to i technik říkal že je to cesta jak projít emisema. Jinak motor se zdál tižší ale že by byl živější to asi ne. Péťa a Šalda ohodnotil 2 Citovat
Šalda Odesláno 27. leden Autor Odesláno 27. leden Živější asi nechci, a myslím že i Vaculik říkal že motor by spíše měl být pomalejší, tím jak to má jinou hustotu atd. Ale jde mě spíše o zvukový projev, že by to mělo být tišší, a pokud se promítne že i filtr by měl být míň zasíranej tak proč ne. Já to zatím nezkusil, nechtěl jsem auto zkoušet teď jak byli ty velký mrazy. Jinak u nás cena za litr 39, tak to není zase o tolik. Citovat
matvejson Odesláno 30. leden Odesláno 30. leden Je len skoda ze na slovensku sa to neda natankovat hocikde. Podla informacii co su na nete to maju len na dvoch cerpackach... Citovat
Davidak79 Odesláno 8. únor Odesláno 8. únor Tak malé info k HVO emise ?? nevím, na to to nepotřebuju , naposled jsem emisema prošel beze ztráty kytičky , leda že bych teď vyráběl kyslík výkon ? +220km/h to jelo bez problému i na klasickou naftu , tak že zvýšenou výkonost motoru nedokážu posoudit ,teda asi nic nového spotřeba ? nooo asi taky beze změny , nevím , spíše nedokážu jezdit pořád stejně abych mohl napsat že to žere míň . kultivovanost motoru ?? kurňa, konečně jsem po těch *neumím psát slušně*kách ( VIF, TEC, BG .....) co jsem zkusil, poznal změnu Ještě to pár tisíc km budu tankovat , než zjistím že to jsou vyhozené prachy ( ale asi už teď vím že jsou vyhozené ) Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 8. únor Odesláno 8. únor Hledal jsem, kde se to dá koupit a asi budu muset s kanystry\ do Olomouce. Chtěl bych to nalít do FoFo před emisema. To jest 12.6. Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. únor Odesláno 8. únor Tady to mají na benzince Robin Oil v Mýtě (u nájezdu na D5), tak to budu taky zkoušet před emisema do 1.6HDi v C-maxu. Citovat
Davidak79 Odesláno 8. únor Odesláno 8. únor teď naposled mi paní na benzínce řekla , že to lidi berou aby prošli emisema jinak je to k ničemu Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. únor Odesláno 9. únor No škodovka to leje do nových aut ve fabrice protože to nedegraduje tak rychle jako běžná nafta takže pokud jim zůstane to auto někde stát delší dobu na skladu tak to neudělá problém. Jako běžný provozní palivo to zatím tankují převážně do kamionů ale zase jen firmy který chtějí vůči zákazníkům vystupovat jakože se snaží bejt zelený. Pro běžného smrtelníka to opravdu zatím má největší význam natankovat v určitém předstihu před ME+STK kdy dojde k pročištění spalovací cesty a spousta aut díky tomu prochází jednodušeji na ME a pak taky to má smysl pro lidi který málo jezdí nebo potřebují na delší dobu odstavit auto díky tomu že to oproti naftě degraduje pomaleji. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.