Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,neví někdo kolik stojí výměna předních brzdových destiček v autorizovaném servisu, na Peug.2008 r.v.2019,96kw? Předem se omlouvám jestli jsem to dal na správné téma,dík Ruda.

Upraveno uživatelem toru
slovo
Odesláno

Myslím, že je v ČR tržní hospodářství, tzn. "trhni, co můžeš".

Obávám se, že si do autorizovaného servisu budeš muset napsat žádost o nacenění. Můžeš to poslat třeba do 4 servisů, ať máš srovnání.

Odesláno

Cena výměny předních brzdových destiček v autorizovaném servisu na Peugeot 2008 (rok výroby 2019, 96kW) se obvykle skládá z ceny práce a ceny náhradních dílů (destiček).

Přesnou konečnou cenu pro vaše konkrétní vozidlo a region Vám sdělí jen konkrétní autorizovaný servis Peugeot. Ceny se totiž mohou lišit.

Nicméně, na základě obecných ceníků servisů (i když ne vždy autorizovaných, ale pro představu):

* Cena práce za výměnu destiček (jedna náprava):

* Ceny za samotnou práci se pohybují v řádech stovek až nízkých tisíců korun (často od 600 Kč do 1 500 Kč, někde i více), v závislosti na hodinové sazbě servisu. Některé servisy uvádí i cenu práce při zakoupení dílů u nich (bývá nižší).

* Cena předních brzdových destiček (sada):

* Cena sady originálních brzdových destiček v autorizovaném servisu bude obvykle vyšší než neoriginální díly.

* Neoriginální sady se pohybují od zhruba 400 Kč do 1 200 Kč a více.

* Originální díly nebo díly srovnatelné kvality v autorizovaném servisu budou pravděpodobně stát více než 1 500 Kč za sadu.

Celková odhadovaná cena (práce + originální destičky):

V autorizovaném servisu je realistické očekávat, že se celková cena za výměnu předních brzdových destiček (včetně dílů a práce) bude pohybovat orientačně od 3 000 Kč do 5 000 Kč i výše, v závislosti na ceně destiček a hodinové sazbě servisu.

Doporučení:

Pro nejpřesnější a závaznou cenu kontaktujte přímo Vámi zvolený autorizovaný servis Peugeot a uveďte jim VIN kód Vašeho vozu. Budou schopni přesně nacenit jak destičky, tak práci.

Zdroj Gemini 

Odesláno

@Milan+ lidé jsou různí ;) kolegyně má podobně starého rapida, v rodině má minimálně dva mechaniky, ale stejně jezdí do autorizáku :roll jenom,  když mi říká,  kolik tam nechává peněz,  tak nevím,  jestli si stěžuje nebo se chlubí :myslim:D akorát vím,  že pokud bych tolik sypal do auta já,  tak se to nebude líbit ani mě ani manželce :D

K původnímu dotazu.  Pokud si můžu tipnout,  tak tipuji 3 až 3500 

Odesláno

Za 5000 Kč mám v autorizovaném servisu Peugeot na Mělníku výměnu rozvodů včetně materiálu a vodní pumpy. Destičky se pohybují od cca ,400 do 1000 Kč. Hodina práce cca ,800 Kč. Mám na svém Peugeotu ,5008 desky od Kamoky. Mám najeto na  nich už 50 tis a jsou poloviční a cena 400 Kč.

Odesláno

@Hardy Zálezlice  a teď tu o Karkulce. 

Určitě v autorizovaném servisu není rozvodová sada i s prací pokud to není nějaká "akční cena " za 5000 Kč když obvyklá cena v nezávislém servisu začíná na 7000 Kč zrovna tak hodina práce v nezávislém servisu je dnes mezí 600 - 1000 Kč za hodinu a nezávislý servis není určitě garáž na sídlišti kde to Lojza mastí odpoledne po šichtě při vší úctě ke klukům který takhle dělají protože nějak začít se musí.  A to poslední že by autorizovaný servis montoval Kamoku když vím jaké mají podmínky na ND tak to už je opravdu scifi. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Kdyby měl Vena Garážmistr zájem,mohu mu poslat fakturu od servisu Peugeot Došek Mělník ,aby to pochopil - práce nevím teď přesnou cifru,ale cca 3300,- a rozvodová sada včetně pumpy SKF VK 1770,-Kč.Celkem cca 5000-.kc. Neni nad to, když kuře učí slepici. Také jsem netvrdil , že desky od Kamoky měnily v servisu. S takovou prkotinou  nebudu jezdit do servisu. Jen jsem chtěl říci, že je používám a nemám s nimi problém. Rozhodně  vydrží víc než Od Valea a opravdu brzdí. Mám.je na všech svých autech. Od svých mladých let až do letošního jara jsem dělal GO motorů na naftových Renaultech a poté i na motorech DCi a na boxerech VW. Něco málo bych možná o tom věděl a to je mi teprve 75 roků.Jen tak ještě pro zajímavost jsem si letos na jaře dělal GO motorů na svém Peugeotu 5008 HDI - typ 9HD který měl najeto 504000km a praskla vložka na 2 válci. Vložku jsem si nechal vyměnit jinak ostatní jsem dělal sám. Od dubna nemohu téměř chodit,tak nemohu bohužel nic dělat.Dával jsem vše nové kromě pístů a vačky. Nevím proč bych si měl vymýšlet nesmyslně částky , když je to podložené fakturou. 

Odesláno
V 25. 10. 2025 at 22:38, Hardy Zálezlice napsal:

Za 5000 Kč mám v autorizovaném servisu Peugeot na Mělníku výměnu rozvodů včetně materiálu a vodní pumpy.

V kterém roce se ta výměna uskutečnila?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...