Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes prakticky celodenní práce na věci, kterou Tesla nepochopitelně neudělala sama a nechce udělat. I když by to bylo jen pár řádků programového kódu:

Dashcam

Netopýr má od Elona nadělených 8 kamer se super rozlišením, které vidí celé okolí auta. Když je zaparkovaný, může se zapnout sentry mód, kdy auto hlídá okolí a případně pořídí záznam. Užitečná věc, ale poměrně náročná na spotřebu energie. Za jízdy pořídí záznam jen když se "cítí ohrožená" :D

Koupil jsem tedy další 70mai A800S a jal se protahovat kabely. Páté dveře klasika - průchodkou to šlo mizerně, ale šlo a dál pod stropnicí dopředu. Nejhorší je připojení přední kamery (2 kabely, jeden napájení a druhý k zadní kameře). Netopýr má panoramu a na ní nalepené zrcátko. Naštěstí v něm je také několik kamer a další elektroniky, tak je od stropnice k zrcátku nalepená maličká lišta. Jenže když jsem ji rozdělal, zjistil jsem, že se do ní nevejde ani provázek, natož dva kabely. Uvažoval jsem, že si vytisknu nějaké příchytky, kabely vedl podél lišty na straně spolujezdce a přichytil je vytištěnými příchytkami (ty bych ke stávající liště nalepil oboustrankou). Pak jsem ale na internetu našel nějakého borce, který měl ty kabely prostrčené lištou. A když to dokáže Američan, dokážu to přeci taky :D Originál kabely jsou ještě v bílé chráničce, přilepené k liště. Tu jsem odlepil, kabílky vysvobodil a i s novými od kamery jsem je dal jen do té lišty, bez chráničky se už vešly. Nevím ale, proč tam ta chránička byla, přijde mi divné, že by byla navíc :D No, uvidím časem...

image.png

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

Jedna fotka z dneška "pro pobavení", i když já se nebavil:

2025-09-07 14.34.57.jpg

Pátek a sobota jsem byl u Moravské Třebové. Cestou zpět jsem zastavil (automaticky se aktivuje parkovací brzda) a když jsem chtěl odjet, tak se pravé kolo neodbrzdilo a auto psalo chybu parkovací brzdy. Párkrát jsem to zkusil a nic :( Tak jsem volal servismanovi, ten byl v Polsku na letišti a poradil, ať udělám restart celého systému. Pak se auto odbrzdilo a jel jsem. Cestou na dálnici za Vysokým Mýtem jsem stavěl na benzince na WC a auto při odjezdu v pohodě odbrzdilo. Když jsem vysazoval kamarádku v Hradci Králové, tak opět stejný problém, restart nepomohl, ale pomohlo párkrát prostřídat P a D a chytila se. Cestou domů jsem měl ještě několik zastávek a bylo to jak kdy. Ale vždy pomohlo prostřídat P a D.

Dnes ráno jsem to šel vyzkoušet a brzda je zablokovaná a už nepomohlo nic. Takže komunikace se servismanem, ten už byl na trajektu a na cestě domů s dalším autem. Domluvili jsme se, že se na to po příjezdu podívá, protože v pondělí po obědě odjíždím do Ostravy. Že si pro Netopýra v pondělí v 6:30 dojede s vlekem. Navrhl jsem mu, že ho nechám doručit odtahovkou před dílnu, ať se nezdržuje ještě přepravou nepojízdného auta, když už asistenci mám v pojistce. Pochopitelně byl rád a teď na něj auto čeká před dílnou.

Odesláno

I elektroauto je jenom technika, co prostě někdy může vykazovat poruchu.

Obecně si ojeté auto musí na nového řidiče zvyknout a většinou jdou první týdny po koupi ojetiny spojeny s častějším výskytem poruch - časem si vše tak nějak sedne

Buď rád, že Tě Tesla dovezla z Moravy až domů a žes nemusel řešit odtah nebo servis někde tam - tohle bude ptákovina za pár bankovek, přeju Ti, ať si to všechno co nejdřív sedne

Odesláno (upraveno)

@Péťa

Tipuji nějaký konektor,či motorek zadní brzdy. Přec jenom to auto už  za sebou něco má. Přál bych vám vidět co je uvnitř, co nám brzdí auta. Jeden má ozubený řemínek a druhý planetovou převodovku z plastu,tyhle nové rozlepovat nebudu.

17572623806613280728215525582523.jpg

17572624177841527451528942171028.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)

Servisman říkal něco o motorku. Asi ho má na dílně, když si docela věřil, že to zítra ráno opraví a já do Ostravy odjedu Netopýrem ;)

Rozhodně to nijak nesouvisí s typem pohonu, tohle se může stát každému autu s elektronickou parkovací brzdou.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

pomuze novy firmware brzdového třmenu a pro jistotu bych dal silnejsi ramky do rj park brzdy a samo kontrola aktualizací i tlačítka ruční brzdy 😉

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...