Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj klubáci, již druhou sezónu mi svítí tato kontrolka. Občas zhasne, občas se rozsvítí 😊 jelikož auto funguje/jede, jak má, doteď sem to neřešil, ale už mi to začíná vadit 😊 netuší někdo, co to je?

Rok94, motor 1.8. všem díky 

IMG_20250425_095620.jpg

Odesláno

@Akoc jiste ze ma jenze bez diagnostiky to je hadani z kristalove koule 
navic nektere starsi auta meli blikaci kody kdy kazda sekvence blikani znamenala neco jineho 
a u 30 let stareho auta neni problem se napojit na diagnostiku pokud to auto ma nejaky diagnosticky konektor - a hlavne pokud mechanik ma prislusny protikus
ja treba mam doma jeste 2+2 kamarad kdysi davno mel ten stary 30 pin :D
dnes uz vsichni jedou OBD2 a to se asi nebude moc kamaradit 

Odesláno

Bude to nejaka emisne relevantni zavada, nejspis bohatost smesi mimo toleranci. Tyhle stary systemy vstriku nic moc vic nesledovaly. Svicky, kabely, civka, lambda, senzor tlaku nebo teploty vzduchu v sani. Muze byt i netesnost sani nebo svodu a prisava to falesny vzduch. Jaky to melo emise na STK? Ma to 30ti pin diag zasuvku pod palubkou nebo jen dvoupin u ECU?

Odesláno (upraveno)

Mě to občas také u 306ky (1.6) svítí. Dám do nádrže čistič vstřiků, natankuji 100 oktanů, a je na několik měsíců klid.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Díky všem za odpovědi. 

Vypozoroval sem zajímavý jev, který možná napoví. Občas se to rozsvítí/ zhasne za jízdy, ale občas se to stane na volnoběh na místě. V tu chvilku zacítím jemne zakolísání otáček a současně jinou vibraci od motoru. Napadlo mě, jestli to nemá souvislost se závadou ze začátku minulé sezony, kdy se měnil volnoběžný ventil.

Odesláno

Zahrabej v historii, zde i na youtube. Blikací diagnostika je jedna LED a jeden spínač (tlačítko). Zhotov, připoj a lušti - aspoň se pobavíš.

Anebo by ti pomohli na měření emisí - zda se při svícení kontrolky změní emise.

Odesláno

Jestli si dobře pamatuju, tak v rytmu kódů bliká i ta kontrolka.... Kdysi jsem to takhle vyblikával jenom s drátkem strčeným do konektoru a druhý konec na kostru jsem bral někde na nějakém šroubu u pantů dveří, abych viděl na tu kontrolku....

Odesláno

Jsem si vzpomněl, že kamarádovi na mé bývalé 306ce blikala kontrolka pravidelně. Vynuloval jsem servisní interval výměny oleje a byl klid.

Mě však občas bliká kontrolka nepravidelně, tak si říkám, že je to chyba emisí, a pomáhá mi ten čistič vstřiků a 100 oktanů.

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj, tak pro zajímavost. Včera se mi podařilo sehnat někoho, kdo připojil Cabrio na diagnostiku. Kontrolka hlásila chybu "REGULACE BOHATOSTI" což by mělo spravit výměna lambda sondy 😊👍🏻

IMG_20260513_142850.jpg

V 25. 4. 2025 at 21:03, Ferry napsal:

Bude to nejaka emisne relevantni zavada, nejspis bohatost smesi mimo toleranci. Tyhle stary systemy vstriku nic moc vic nesledovaly. Svicky, kabely, civka, lambda, senzor tlaku nebo teploty vzduchu v sani. Muze byt i netesnost sani nebo svodu a prisava to falesny vzduch. Jaky to melo emise na STK? Ma to 30ti pin diag zasuvku pod palubkou nebo jen dvoupin u ECU?

Trefil si to, regulace bohatosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...