davidse Odesláno 5. duben 2025 Odesláno 5. duben 2025 No prozatím jsem neměl problém s autorizákem, nejdéle bylo auto v servise při bouračce 1 týden, pokud něco chci jako olej, filtry, řemeny, těsnění, tak se objednám sice to trvá většinou týden a možná něco více, auto přivezu a do 24 nebo do 48 hodin auto opravené, jednou jsem měnil čidlo otáček vačkové hřídele, přes zimu, kvůli více bouračkám jsem jezdil asi 2 týdny dal auto do autorizáku a druhý den jsem si šel pro auto, ale nikdy jsem neměl problém s motorem nebo převodovkou Citovat
kacka86 Odesláno 5. duben 2025 Autor Odesláno 5. duben 2025 (upraveno) Děkuji za odpověď. Také bych to viděla časově zhruba takhle. Upraveno 5. duben 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
kacka86 Odesláno 5. duben 2025 Autor Odesláno 5. duben 2025 (upraveno) Díky všem za reakce. Nejsem včerejší a dokážu pochopit to, že v servisu to nepůjde stylem jako když stojíš ve frontě u kasy šlo mi jen o to, jestli má někdo podobnou zkušenost protože abych téměř po měsíci nevěděla co s autem vůbec je, to mi přijde docela přehnané, ale prostě nevím, jestli je to "normální", nikdy jsem na nic ohledně auta tak dlouho nečekala, proto jsem se zeptala :)) ale je to bohužel nějaká specifická chyba, tudíž jinde mi to nejsou schopni zjistit , max. někde u Prahy...a to jsem samozřejmě zamítla...takže mi v podstatě nic jiného nezbývá, než čekat...jen mě zajímalo, jestli má někdo podobnou zkušenost s tim, aby čekal měsíc na to, než mu vůbec řeknou co s autem je...plus představa nějaké opravy, pokud se vůbec dočkám toho, že mi řeknou co s tím je, tak jestli má i třeba vůbec cenu čekat nebo to tedy řešit jinak...a také nepotrebuji, aby se mnou někdo zacházel jako s královnou, stačilo úplně v pohodě slušné jednání, čehož jsem se take zatím úplně nedočkala každopádně moc díky všem, hezký den Upraveno 5. duben 2025 uživatelem kacka86 Pepito a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. duben 2025 Odesláno 5. duben 2025 (upraveno) No jestli je to servis ktery jsem našel a četl jeho recenze na MAPY.Cz tak bych asi to auto odvezl jinam, protože ty negativní recenze nebyli pěkný a bylo jich nějak moc, na muj vkus. A stale nevime co je to za motor. Ono motory VTi a THP mají taková specifika co se týče oprav že to nemuže dělat uplně každý, a pak se taky do toho každému kvuli tomu nechce. Upraveno 5. duben 2025 uživatelem Radek Hurvajz Vena garážmistr a Pepito ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 5. duben 2025 Odesláno 5. duben 2025 (upraveno) Jestli to tam necháš, tak se pak nediv. Času ani ceně. Mám s autorizovanými servisy špatné zkušenosti (30 let), ať už Olomouc, nebo Škoda, VW i jiný servis ve Vrchlabí a nyní i KIA (píšu tak, aby mě neobžalovali). Dělají tam voprsklí borci, zákazník je prosebníček. (vyjímkou je Bludov, chválím veřejně!!!) Navykládají ti, co všechno tomu bylo, cena počítej až několik desítek t., pokud by prohlásili potkaný motor (přeskočený řemen). Zapoj toho svého kamaráda. Hlavně to auto vytáhni z toho servisu, jsi jejich rukojmí. A napiš, jaký je to motor (fotku 2. strany TP.) Upraveno 5. duben 2025 uživatelem P607Olda Péťa, regius, Radek Hurvajz a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Veverka Odesláno 5. duben 2025 Odesláno 5. duben 2025 před 11 hodinami, P607Olda napsal: Na ústecku byl nějaký borec, co dělá tuning? Straki007 v Chomutově? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 No tak jsem nakouknul do katalogu takže u 308 z r. 2009 je možnost devíti ano 9 benzínových motorů. To se snad u dnešních aut nevidí ani u jiných značek. Takže jakože sdělení že je to 308 z r. 2009 a benzínová bohužel nedává ani šanci odtušit jaký problém by auto mohlo mít nebo ano jsou tady kluci machři který dokážou z hlavy vysypat nejčastější problémy motorů ale musí vědět jakých a v jakém autě. A samozřejmě že jsou na výběr jak Vti tak THP a to jsou jak správně podotkl @Radek Hurvajz víc než specifické motory a sice si na ně troufne leckdo ale málokdo si s nima umí poradit. Takže pokud @kacka86 nedodá relevantnější info o autě tak se nehneme z místa. Dokud nevíme jaký motor tam je tak je zbytečné vymýšlet cokoliv jiného. Na druhou stranu je zde nemálo lidí kteří mají s VTI osobní zkušenost a jejich zkušenostmi nechci strašit. Ano znám VTi které mělo nájezd kolem 400 000 a ještě v plynu a jezdilo jako taxík i když poslední poznání o něm bylo že to mělo spotřebu oleje téměř stejnou jako benzínu ale taky znám VTI o které se pečovalo jak to šlo a v necelých 150? ( @Klemoň) šlo do světa protože kalkulace opravy nedávala ekonomicky smysl. oddie, Radek Hurvajz, jirka307 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
kacka86 Odesláno 10. duben 2025 Autor Odesláno 10. duben 2025 (upraveno) Zdravím Tak jenom, kdyby někoho zajímalo jak to s autem dopadlo.. Tak nakonec mi auto stojí nepojízdné před barákem, nebyli schopni "prý" zjistit, co je příčinou poruchy...zkoušeli prý nastavení rozvodů, údajně auto nevědělo kde má klikovku ( v jaké pozici ), měřili komprese válců, po elektronické stránce, co se týče jednotek to chybu nehlásí, ale auto prostě nejede..nutno zmínit, že po mě nechtěli ani korunu, ani za tu diagnostiku kvůli které tam bylo auto vlastně přitaženo...takže podle mého se na to prostě vys*ali...zkusím ještě vedle Teplice, ale tam mají čas až v půlce května, ale nemám moc na výběr...tak snad... Upraveno 10. duben 2025 uživatelem kacka86 Citovat
ChouLu Odesláno 10. duben 2025 Odesláno 10. duben 2025 @kacka86 nebo to hodit k nám na servis do Prahy myslím si, že do týdne auto jezdí... jirka307 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 10. duben 2025 Odesláno 10. duben 2025 Podle mě kecaj, s tím měřením komprese atd. Citovat
kacka86 Odesláno 10. duben 2025 Autor Odesláno 10. duben 2025 Děkuji za info momentálně přemýšlím, jestli se na to nevykašlu úplně a auto nechám na díly...do PHY je to na odtažení přece jen dost velký kus a jenom ta cesta a čas je dost náročný popravdě, po téhle zkušenosti mám toho vcelku dost no... Citovat
kacka86 Odesláno 10. duben 2025 Autor Odesláno 10. duben 2025 (upraveno) @oddie Určitě kecali..nechtěli zaplatit vůbec nic..byl tam se mnou kamarád a jemu do telefonu, když tam vokál řekli také něco úplně jiného... A jinak dost často padla otázka ohledně motoru... 1,4 16V 70KW typ motoru je 8FS Upraveno 10. duben 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
ChouLu Odesláno 10. duben 2025 Odesláno 10. duben 2025 V rámci povinného ručení je odtah do určitých km zdarma nějaká auta z ustí a okolí se k nám už dostala a většinu pokryla pojišťovna Citovat
kacka86 Odesláno 10. duben 2025 Autor Odesláno 10. duben 2025 (upraveno) Mrknu na to, děkuji Upraveno 10. duben 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
P607Olda Odesláno 10. duben 2025 Odesláno 10. duben 2025 (upraveno) kde má klikovku ( v jaké pozici ) - tady je jasná závada - odešel snímač polohy klikovky - kamarád opravář - nemá známého s přívěsem na odtah? Je to banální, obvyklá situace, je potřeba to jakkoli dostat k servisákovi. Divím se, že nikdo nenabídl pomoc. Kdybys to dokázala dostrkat sem k nám... je to 350 km... Znovu opakuju, Kly u Mělníka, nebo Kocbeře u Trutnova... nebože by si někdo s diagnostikou udělal výlet k vám. Upraveno 10. duben 2025 uživatelem P607Olda Citovat
ChouLu Odesláno 10. duben 2025 Odesláno 10. duben 2025 Tohle nebude pravděpodobně o snímači na klice VTi dokáže nastartovat i bez něj Citovat
kacka86 Odesláno 11. duben 2025 Autor Odesláno 11. duben 2025 Diky za reakce. Co se týče odtahu, tak to by asi úplně problém nebyl, ale samozřejmě chci zkusit nejdřív něco blíž. Zkusím nejdřív ty TP, sice mají čas až v půlce května, ale tam by si prý snad měli byt schopni si poradit. Tak uvidím. Každopádně tohle téma nechat otevřené a kdyby něco každopádně zatím moc díky všem. Kačka Citovat
Milan+ Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 V 10. 4. 2025 at 15:05, P607Olda napsal: kde má klikovku ( v jaké pozici ) - tady je jasná závada - odešel snímač polohy klikovky - kamarád opravář - nemá známého s přívěsem na odtah? Je to banální, obvyklá situace, je potřeba to jakkoli dostat k servisákovi. Divím se, že nikdo nenabídl pomoc. Kdybys to dokázala dostrkat sem k nám... je to 350 km... Znovu opakuju, Kly u Mělníka, nebo Kocbeře u Trutnova... nebože by si někdo s diagnostikou udělal výlet k vám. Jsi asi neviděl co je schopen v tom servisu udělat, Kly,mě stačil jen překoupený skutr, jsem rád že jsem tam nekoupil Phedru. Která tu na fóru taky byla . Péťa ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 Hm... kdysi tady měl dobré jméno Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.