Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak paní dnes trefila dopravní značení a rozsekala zrcátko 😜 nejvíc to odnesl mechanismus elektronického nastavování zrcátka, snad bude pasovat z 307, vypadá to podobně. 

Odesláno

Zrcátko bych asi někde v krabici mohl mít, z nějakého auta jsem je tuším sundaval. Dneska už to nemá žádnou cenu, všude jich je dost...

Odesláno

Jo, u 807 je to celkem běžná výbava, na 307 jsem sháněl elektrické a sklopné a nebyly. Spíš teď přes víkend tady po okolí neseženu, abych jí tam nacvakl sklo. 

Odesláno

Tak není to tak daleko :)Uvidím, třeba tam půjde to co mám. Kdyžtak se ozvu, nebo pohledám tady. U Přelouče jich pár mají ale majitel vrakáče je dosti idiot, už jsem tam něco sháněl. 

Odesláno

Našel by se tu nějaký dobrák, který mi připomene, jak přesně se má po studeném startu chovat (oscilovat) přední a zadní lambda? Už je to nějaký pátek, co jsem řešil na 307 tak si to přesně nepamatuji a 807 začala vykazovat občasnou závadu lambdy. 

Odesláno

přední by měla běhat cca 0,1 až 0,8V (myslím, že to v PP2000 typicky býva 0,2 až 0,7V) a zadni by se měla držet kolem 0,4V. Neměla by výrazně kopírovat signál přední, páč by to značilo, že je nefunkční kat a plyny prochází v nezměněném složení. 

Odesláno (upraveno)

Díky. Takže je nejspíš v háji zadní. No ale tak či tak stejně udělám obě, přecejen už maj za sebou 320 tisíc. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem se dokopal na výměnu lambda sond. No, jak jsem začal, tak jsem skončil. Zadní nejde povolit, takže si objednám sadu ořechů, a kde je přesně pohřbená ta přední u svodů, to se mi také nepodařilo lokalizovat 😂 Podle rozkresu by měl být 1 katalyzátor dole a před a za ním sonda, tady je ale malej kat pod svodama a další na spodku, následuje tlumič napříč a malej koncovej, a 1 lambda je nejspíš někde nahoře u malého katu. Málo místa, nikam nevidím. 

Odesláno

:)  zas taková hrůza to není. Záleží na to, co všechno chceš dělat. Pokud maximalisticky všechno najednou - rozvody vč. řetízku vaček (=vstřiky ven), žhavky (=egr s vedením dolů), spojku se setrvákem, tak to by už se vyndat vyplatilo, jinak se celkem dá i na autě, párkrát si to osaháš a pak už to děláš poslepu ;)  Sundáš plasty pod oknem, vyhodíš mechanismus stěračů a trochu místa tam rázem je.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Dnes výměna lambda sond. Jsem rád, že jsem si na to koupil sadu ořechů, protože bez nich nevím, jak bych tam zlomil klíč. A nejsem si jistej, jestli mě víc dožrala demontáž horní lambdy, nebo výměna obrysovek na C8 :D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Úspěšná TK za námi. Jediné co mě trochu děsí, jsou emise. Na LPG CO2 0.01. na benzín 0.20, hraniční je 0.20. Asi to bude chtít občas prohnat na benzín. Jinak slabší levá ručka, dořeším.

Odesláno

Zadní třmeny jsou u tohoto auta neštěstí, dával jsem rovnou nový. A pro zlost nové kotouče a destičky a v zimě v Alpách mi jedna strana zamrzla, takže hned spálené. Pokud možno ručku v zimě nedávám, zamrzlo to v lanovodu.

Odesláno

Tak ono obecně ručka na kotouči při konstrukci brzdiče jako je na 807 není žádná sláva co se týče síly jakou to "drží " ten kotouč. Ale je důležitý tu ručku " tahat " pořád protože jak přestaneš " tahat " tak ty třmeny zatuhnou v tom mechanismu a pak je ámen.  Ale je fakt že než to repasovat doma a mordovat se s tím tak pořídit i třeba nejlevnější druhošku a na dva tři roky máš klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...