Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdy musí být proveden první garanční servis?

Recommended Posts

Odesláno

Mám novou P308 1.5 BlueHdi která byla uvedena do provozu na konci Dubna 2024 a ve stejnou dobu je i v servisní knížce první záznam. Auto jsem koupil v červenci jako předváděcí s tím, že mělo najeto zhruba 5km. Momentálně mám najeto přes 6000 km a při každém startu jsem upozorněn na blížící se servisní interval, který je momentálně za 6 týdnů. Musím tedy navštívit servis přesně za 6 týdnů nebo se mohu řídit ročním intervalem v servisní knížce?

Odesláno

Řídil bych se tím, co po tobě chce auto. Zkrátilo ti interval mezi servisními pracemi. Důvodem bude provoz pro motor ve ztížených podmínkách. Kratší jízdy atd. :myslim

Odesláno (upraveno)

zavolal bych do autorizáku :roker

poslední garančku u Hjundaj jsem přetáhl o týden a byl jsem upozorněn, že v případě mé reklamace  budou k tomu přihlížet (nesplnil jste podmínky), byla to opravdu moje chyba, zavolal jsem pozdě a do termínu mě na dílnu nevzali--měli plno...,  auto mělo mezi garančkami najeto jen 9000 KM, šlo jim jen o ten časový údaj  (jeden rok)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Volal jsem do servisu a bylo mi řečeno, že interval, který mi auto hlásí je interval výměny oleje, takže se musím objednat na výměnu oleje za 5000 Kč a o tři měsíce později budu opět muset na garanční prohlídku. 🤨

Odesláno

podle mého odhadu si berou zpátky tu slevu co jsi dostal za předváděčku 🙈, bohužel nezbývá než uposlechnout, protože nerespektovat záruční podmínky se nevyplácí, já než bych se s nima v budoucnu třeba dohadoval, tak jsem auto po 4 letech vyměnil za nové

Odesláno (upraveno)

Auto jsem koupil v Humpolci a budu jezdit do autorizaku v Ostravě, případně v Praze, takže původní prodejce z toho nebude mít nic. Zajímalo by mě ale jak je to ještě se záručními opravami. Opravy v záruce můžu řešit v jakémkoliv autorizáku a nejen v místě prodeje, že ano?

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

..tohle nepodcenuj. Ja si na novym Rifteru se stejnym motorem nechal preventivne vymenit olej uz v 5ti tisicich a prvni garancku prehodil z long life na rocni rezim..... a i tak letos si auto samo reklo o vymenu driv...

Odesláno (upraveno)

To zní celkem šíleně. Dejme tomu, že někdo najede za rok 30tis, tak by měnil olej 4x do roka a dal jen za výměny oleje 20tis? 🙂

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Necituj těsně předchazející přispěvky!!!
Odesláno

Ne, měnil by olej dvakrát do roka. Výměna oleje se odvíjí od kilometrového najezdu čí délky používání, obvykle 15tis km nebo jeden rok.

Nebo myslíš že když za rok najedu 50tis km tak bych ten olej měl měnit jen jednou abych ušetřil?? Každopádně u noveho auta je to porušení zaručních podmínek a záruka padá, pokud ty intervaly nedodržíš.

No koupil jsi si opičku tak musíš ted platit za banány pro ni, jinak to nejde.

Odesláno

u nových aut je čidlo které hlídá kvalitu oleje a upravuje interval výměny podle " opotřebení " oleje. Takže ano je klidně možné pokud auto bude provozováno v těžkých podmínkách tzn. časté starty krátké jízdy atd. a čidlo to vyhodnotí že olej je " opotřebován " tak si o výměnu řekne třeba po 5000 km.  Proto se česká pošta a rozvážkové služby zbavují dodávek koncernu Stelantis protože  takový Boxer v provozu u pošty si bezproblému řekne o výměnu oleje 6-8x za rok.  A žádný pevný interval výměny oleje už na nových vozech není pevný. 

Odesláno

obvykle byva 1 rok od servisu alebo km najazd, podla typu a servisneho doporucenia pri predaji. ) 15000 - 20000km), podla toho co nastane skor. preto to blika, napr mne pri 1500km pred bliziacim sa terminom, alebo km...

Odesláno

u €6 je to už zcela jinak...
Interval servisu je dán pevně.. dle typu motoru

ale olej je možné mezi těmito servisy udělat klidně 3x.. když si vyhodnotí naředění či kontaminaci uhlíkem, tak je nutné udělat jen olej s filtrem, zbytek se dělá poté dle normované prohlídky v daném termínu 

Odesláno

@ChouLu Znamená to, že ak sú autu v záruke predpísané systematické operácie napr. po 15 000 km / 1 roku (sťažené podmienky) a auto hlási potrebu výmeny oleja napr. po 1/2 roku pri 7 000 km, tak je nutné ísť do autorizáku na výmenu, lebo inak nie sú spĺňané záručné podmienky?

Odesláno (upraveno)

Vypadá to, že ano. Volal jsem nejdřív do Ostravy (auto Hruška) a když jsem se zeptal jestli by šla provést předčasná garančka, tak mi řekli, že by to stálo o další dva tisíce víc, takže 7. Nezdálo se mi to, tak jsem zavolal k Domanskému a podivoval jsem se nad tím jestli je v pořádku jít na olejový servis a za 3 měsíce znovu na garanční, kde se taky mění olej. Nabídli mi předčasnou garančku za 5500 což je o 500 víc, než jen za výměnu oleje, takže je pro mě lepší tato možnost, než jít na olejový servis a za 3 měsíce znovu ma garančku.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno
před 2 hodinami, ChouLu napsal:

u €6 je to už zcela jinak...
Interval servisu je dán pevně.. dle typu motoru

ale olej je možné mezi těmito servisy udělat klidně 3x.. když si vyhodnotí naředění či kontaminaci uhlíkem, tak je nutné udělat jen olej s filtrem, zbytek se dělá poté dle normované prohlídky v daném termínu 

ahoj, opravdu je v motoru Euro 6 čidlo, které měří chemicky stav oleje ?  podle čeho elektronika vyhodnotí nutnou výměnu oleje?  předpokládám jen nějakou aplikaci, kdy ŘJ motoru počítá studené starty v závislosti na ujeté kilometry ;)

Odesláno
před 4 hodinami, Akoc napsal:

@ChouLu Znamená to, že ak sú autu v záruke predpísané systematické operácie napr. po 15 000 km / 1 roku (sťažené podmienky) a auto hlási potrebu výmeny oleja napr. po 1/2 roku pri 7 000 km, tak je nutné ísť do autorizáku na výmenu, lebo inak nie sú spĺňané záručné podmienky?

Dynamicky interval oleje je aktualne pouze u hdi :) 1.2PT ani 1.6THP jej nemaji ;) ale ano jak píšeš.. minimum na olej je dle přesného typu 7.5 az 9t, pokud je to pod touhle hranici je tam problem.. pokud nad tak nutna jen výměna oleje a filtru, takze napr u 1.5 kde je interval 30/rok tak uděláš olej klidně 3x a jeste prijedes na zbytek prohlídky po 4. 

před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

ahoj, opravdu je v motoru Euro 6 čidlo, které měří chemicky stav oleje ?  podle čeho elektronika vyhodnotí nutnou výměnu oleje?  předpokládám jen nějakou aplikaci, kdy ŘJ motoru počítá studené starty v závislosti na ujeté kilometry ;)

Starty, regenerace, jízdní profil a dalších xx parametrů v ecu :) fyzické čidlo neni 

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

308 sw 1.2 puretech 130 eat8: Já zas mám obrácený problém, že počítadlo v autě mi ukazuje delší interval (20 000 km) než mám ze servisu / autorizáku pro mé VIN nastaveno a povinné. Nová 308 koupena v r. 2023 s tím, že je interval 20 000 km, ale hned první garanční servis musel být po 15 000 km s tím, že Peugeot u 1.2 PT 130 K přešel automaticky na intervaly pro ztížené podmínky (ackoliv jezdím dlouhé trasy, nesplňují ztížené podmínky). Ale patrně prevence kvůli řemenu v oleji. Nevadí mi to, radši nechávám olej měnit do 15 000 km, jak upravené intervaly doporučují.

Ale i když mi v autorizáku vždy tvrdí, že po servisu mi počítadlo v autě přenastavili na 15 000 km, stejně se jim to nepovedlo, auto udává 20 000 km. Samozřejmě se řídím dle servisky a aplikace My Peugeot, hlídám 15 000 km. Jen v tom mají popravdě dost zmatky, nehledě na to, že koupíte nové auto s avizovanými intervaly 20 000 km (A má to jako důkaz jak se zdá nezvratně zakódováno v palubním systému) a po měsíci od koupě vám je sníží o 5 000 km. A to nekomentuju, že aplikace My Peugeot i po všech aktualizacích mě do servisu žene také až po 20 000 km. Zdůrazňuji, že to respektuji, radši dopřeju autu častější výměnu, a nehodlám řešit, šetřit, ale je to divná komunikace z principu. Změna podmínek/vlastností produktu definovaných při nákupu vozu. Nehledě na to, že při mém nájezdu jezdím na garančku tímto opatřením 2krat do roka, takže to provoz prodraží. Ale co naděláme 😉

Upraveno uživatelem Davis

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...