sitler Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 lita pryskirice je v pohode, to je v podstate "jen" potah na beton, popr. se da jeste zalakovat a to vydrzi hrozny veci - nemocnicni provozy, garaze... Ale musi na to byt spickove pripraveny betonovy podklad s hydroizolaci, musi to byt srovnane. Co neni srovnane, tak pod tim 10x vyleze. Proste hladkej beton a sterka, napenetrovat, mit vyreseny napojeni k fasade. Tady je uz od pohledu spatne ten zaklad , a to rikam jako clovek, ktereho nezivi remeslo a je levej na obe ruce , ale takhle hnusnej beton nemame ani jako patky u sloupku na plot. Citovat
dýzl Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 Jen tak mimo soutěž-dvacet let jsem dělal s lidmi včetně kancelářské práce-plánování, hodnocení..... Nejhorší práce co může být. Pak jsem utekl a začal v podstatě od píky zedničinu. Od té už jsem taky utekl-do starobního. Občas známým nějakou drobnost-např zeťovi nej. kamaráda podkladní v jedné místnosti-jeden z předchozích taky zedníků-lavory či hrby neměřeno jen "svažitost" -od čisté postupně - 2; -3; -5 a jedna strana dokonce -7cm!! Díky tomu šlo opravit bez bourání. Citovat
Fruktis Odesláno 6. květen 2024 Autor Odesláno 6. květen 2024 Tak pan přestal komunikovat. To je zlej sen... Původní idea byla na tom mít Kamenný koberec,ale opravdu koberec třeba od dek stone. Dělal jsem si kaminkovou dlažbu pod kamna a je to naprostá bomba na dotek chodidlem a dodávají k tomu i sparovacku odolnou špíně a za ty dva roky provozu je to pořád bílé. Vymyšleno mám asi že bych se do toho pustil sám. Stejně jsem to chtěl dělat sám,ale ... takže postup bych viděl následovně. Nechám to vyzrát. Pokusím se to vysterkovat a Pak bych to natahnul hydroizolaci plus rohy s fasádou a okny a na to klidně tu pryskyřicí. Manželce se zalíbila že je bez spár a snadno udržovatelná. Z čela je třeba dodělat soklik na okapnicku a pod to malý okap. Vyspravit fasádu po původní dlazkach. Co s prachama...jsem tam za 14300. To je na trestní oznámení ne? Nechal si tu nějaký vercajk,předpokládám že se to pokusí vyzvednout někdy v noci. Dám to pod zámek. Pod polštář brokovnici a jakmile se tu objeví tak mu vyprasim kožich černej humor musí být... Mě nasral. ******. Jdu vzít laser a změřit ty lavory, spády teda jestli to půjde. Citovat
BubakGS Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 (upraveno) @Fruktis ...prestoze jsem puvodne malem pilot (kleko mi zdravi), posleze elektrotechnik a nakonec vlastne ajtak, tak me dum me zeny ve meste z roku 1927 taky donutil naučit se radu remesel..... ... kua, ten balkon bychom ve dvou sfoukli za vikend, aby byl v cajku pripraveny na finale.... ..jinac mas pravdu - remeselnik, kterej umi, ma dnes praci pomalu na 2 roky dopredu a ten, co muze hned a jeste mu musis pujcovat vlastni vercjak - toho je lepsi hnal lopatou az za hranici okresu.... ..jak je ta betonova plotna oddilatovana od fasady? To ze je hrbata, to pujde srovnat - brusny diamantovy hrnec do flexy - tim srovnas ty boule, pak se to zasterkuje - hlavne aby spad byl jakz takz od baraku pryc.... Upraveno 6. květen 2024 uživatelem BubakGS Citovat
radim.1008 Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 A výztuž tam nedával? Ještě bych uvažoval o polysterenu pod beton, kvůli promrzání od spodu. Citovat
Fruktis Odesláno 6. květen 2024 Autor Odesláno 6. květen 2024 Spád je od baráku, blbé je že je pak i spád do středu balkonu..i když ta asi nebude úplně největší problém..od fasady je to odděleny polystyrenem...teda kromě jednoho okna,tam ho vyboural. No nic dělá mrtvého brouka. Jdu na PČR,zkusím získat aspoň část peněz co jsem poslal převodem. Citovat
Milan+ Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 (upraveno) před 7 hodinami, Ajdamek napsal: No kdyz tohle clovek vidi, tak je mozna lepsi si to dodelat sam nebo pockat na nekoho kdo to po nem da do poradku. Tohle je prasecina a jestli to nechces za par let predelavat kvuli zatekani, tak se to musi srovnat flexi lepidlem do hladka, dat na to kvalitni hydroizolaci vcetne pasky do rohu k fasade a potom nejaky finalni povrch. Asi bych zvolil dlazbu, od tech kamenych kobercu me dost lidi odrazovalo, kdyz jsem o tom premyslel okolo bazenu, prepokladam ze jsi neco takoveho chtel, kdyz ti nabizel tu omitku ala marmolit. Nejlepsi a nejdrazsi reseni je dat na balkon stresni folii s oplechovanim a na to pak dat terasovou dlazbu na terce. Mám na terasách u celého baráku jen fólií,dlažbu bych na to vůbec nedával. Mám to na čtyřech balkónech, vchodě a od ledna komplet střecha. Je to plně pochůzné i zatížitelné. Pryskyřice na betonu,nebo barva bude stále pracovat a možnost zatékání od baráku, jiná roztažnost v zimě a létě. Naprostá spokojenost. Upraveno 6. květen 2024 uživatelem Milan+ Citovat
BubakGS Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 (upraveno) @radim.1008 ..na tohle neni treba. @Fruktis ...to jeste pujde spravit. Podstatny je spad od baraku a at to nedela tepelny most do konstrukce domu.... @Milan+ ...nebo trocha WPC terasovych prken a taky cajk... Upraveno 6. květen 2024 uživatelem BubakGS Citovat
Fruktis Odesláno 6. květen 2024 Autor Odesláno 6. květen 2024 (upraveno) Není tu zedník co by měl zítra čas? Vlastně už dneska..konzultaci přímo na místě činu? Chlapec to chce dodělat...zda se že hrozba PČR má oživující účinek. Ale aby mě nestihl překvapit,tak zase poslal odkaz na kameny koberec...ale ten ve vybraném vzoru vůbec nevyrábí...začíná se ztrácet ve svých lžích. A určitě se nevejde za 5m za 1600. Dnes tu lije..lavory budou plné vody a prý to zítra dodělá...sakum prdum...příště si do smlouvy dám smluvní pokutu za nedodržení termínu. Upraveno 6. květen 2024 uživatelem Fruktis Doplneni Citovat
Fruktis Odesláno 7. květen 2024 Autor Odesláno 7. květen 2024 Prší...zase přestal komunikovat. Sejru na něj. Citovat
Ajdamek Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 @Milan+ tak pochozi to je, ale s dlazbou je to hezci no abych priznal barvu, tak na terase to mam zatim taky bez dlazby, ale vzhledem k tomu, ze na ni nechodim, tak je mi to jedno. Jo 30m2 terasa v patre u domu se zahradou byla nejlepsi investice v zivote Citovat
MJSytic Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Koukám, že i zde platí to, co používám při opravě aut: "Zku*vit si to můžu sám a zadarmo, kvůli tomu to nemusím dávat odborníkům" VojtouNerCZ, BubakGS, dýzl a 1 další ohodnotil 4 Citovat
dýzl Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 před 8 hodinami, Fruktis napsal: Není tu zedník co by měl zítra čas? Vlastně už dneska..konzultaci přímo na místě činu? Čas by byl, ale sorry do Rakovníka je pro mne krapet z ruky. Citovat
Medvěd Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 (upraveno) Od doby rekonstrukce Medvědího brdlohu mám ze slovního spojení "stavební firma" osypky a mrazení v zátylku. Mnozí si možná i po letech vzpomenou, ale pro připomenutí to v rychlosti shrnu Po prodeji baráku po tchýni na Slovensku jsme získali nějaký finanční polštář a rozhodli se ho investovat do rekonstrukce bytu. Oslovili jsme firmy přes e-poptávku a z pěti, které se nám pozdávaly nejvíc jsme se rozhodli pro cenový střed. Helči známá měla k dispozicí volný byt na sídlišti Rohožník a tak jsme byt kompletně vystěhovali k Řebíkovi do stodoly a samí se nastěhovali do mezonetového 1 + 1 na samém konci Prahy. Pan majitel firmy nám sliboval, že když akci na velikonoce spustí, tak se koncem června budeme stěhovat zpět. Tušil jsem, že to nemusí dopadnout (vícepráce apod.), ale doufal jsem, že se budeme stěhovat nejpozději koncem prázdnin. Pak ale začaly různé výmluvy, řeči o zakázkách v DE a hlavně jsme zjistili, že dělníci pracující v bytě nejsou zaměstnanci firmy, ale že firma zakázku drobí a přeprodává jiným řemeslníkům - to by samo o sobě nemusel být problém, kdyby to ale fungovalo. Velké překvapení jsme zažili cca v půli června, kdy se nám pan majitel přiznal, že se rozhádal s lakýrníkem a ptal se nás, jestli nějakého náhodou neznáme. Neznali jsme a tak se přihlásil s pánem, co cenu zakázky na nalakování oken a dveří s opálením zvedl o minimálně 1/3. Bohužel jsme na to kývli a pan lakýra si odvezl všechny dveře a polovinu oken kamsi na dílnu. Pak se někdy v srpnu Hela zmínila, že se jí nelíbí kvalita nátěru na obložce futer. Načež se pán rozčílil, že tu zakázku u nás vůbec nechtěl brát, že ho majitel firmy ukecal a vše se viditelně zpomalilo. Naštěstí jsme mu platili postupně a tak, když dovezl v BŘEZNU následujícího roku poslední dveře, odmítli jsme mu poslední část faktury zaplatit s zim, že de facto kvůli němu platíme X měsíců najem v jiném bytě. Kvůli chybějícím oknům se zpomalilo betonování podlahy v předsíni, lakování parket atd., ale na velikonoce (tedy po roce!!!) jsme se mohli stěhovat zpět. Protože nám lakýrník nevrátil klíče od domu ani od bytu, vyměnili jsme v bytě vložky zámků a když jsme měli se stěhováky přivézt nábytek, zjistil jsem, že ty nové zámky jsou zalepené lepidlem - takže fofrem zámečníky, zámky odvrtat a stěhovákům připlatit za čekání. Myslel jsem, že další podobné akce si už bude užívat Pavel, ale momentálně nás čeká znovu lakování oken s přesklením - to bude zase velká a drahá psina. P. S Naběhli jsme si jednak dík naší nezkušenosti a naivitě, třeba o něčem takovým jako že bych si na takovou akci měl připlatit stavební dozor jsem neměl ani tucha. P. P. S. Peníze za barák celkovou sumu rekonstrukce nepokryly, využili jsme i úvěr ze stavebního spoření. Myslel jsem si, že zakázka za víc než milion Kč bude pro firmu zajímavá a že se bude snažit - opak byl pravdou. Prostě viděli, že se neorientujeme a tak nás podojili Upraveno 7. květen 2024 uživatelem Medvěd BubakGS a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Strýc si nechal postavit vilu někde za Prahou, za šílený prachy. Firma mu podělala střechu, a když strýc přišel, že jim nezaplatí fakturu, dokud to nedají do kupy , majitel se jen vysmál, mávl rukou, že mu to za ty 4 míče nestojí, aby tam posílal chlapy znova. Fakt ai to radši zprasit sám. Citovat
Medvěd Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 VojtouNerCZ - kamarád má několik baráků v Berouně a na jednom z nich si nechal dělat novou střechu. Pár měsíců po dokončení akce zjistil, že mu do baráku teče a tak reklamoval. Firma přijela, cosi zalátali a odjeli s tom, že teď už je to cajk. Nebylo Takže druhá reklamace - to už firma nepřijela tak rychle jako při první reklamaci, nicméně přijela. Dělníci zase něco udělali a odjeli s tim, že TEĎ už to musí fungovat Nefungovalo A když kámoš volal na firmu potřetí, majitel mu řekl, že je problémovej člověk a že teda ještě jednou dorazí a jestli to zase nebude cajk a kámoš opravdu bude chtít odstoupit od smlouvy a vrátit peníze, tak že on je s.r.o.čko a nemá problém firmu zrušit (přejmenovat). Dnes už je to s těma s r.o.čkana nějak líp právně ošetřený, ale tehdy snad fakt s.r.o. ručilo jen do výšky základního jmění, tedy 100 000 Kct Citovat
oddie Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Jo, stavební firmy zpravidla nemají zaměstnance, ale živnostníky... teda mimo kancelářských Byt nám měla rekonstruovat firma dohozená přes známého z business snídaní, dobré reference, všechno. Přišel jejich stavbyvedoucí (?), podrobně a pečlivě si všechno zapsal, působil dobře. Akorát když přišli dělníci, nevěděli nic - nic jim nepředal. Tak dostali instrukce na první den. Druhý den přišel někdo jiný, zase musel dostat instrukce. Ten už tam pak zůstal a velel. Sám měl být instalatér, holedbal se, jak už to dělá 10 let a kdesi cosi. Pánové zedníci sice něco udělali - dozdění, omítka, štuk v jedné místnosti - leč dost pppooommmaaallluuu... Ve čtvrtek ráno měl instalatér udělat rozvod v koupelně, přišel jsem, když s tím začal - napojením na přípravu z kuchyně. Začal tím, že prohodil studenou a teplou - že prý "myslel". Tak mu říkám - tohle kouká moc ven, nešlo by to pak zazdít, tak to ustřihněte, povede to tudy, tohle tady atd. Přede mnou trubku ustříhl, že to tak udělá. Přijdu večer to zkontrolovat, MATLÁK navařil tu ustřihnutou trubku zpátky špatně, a zbytek domatlal že oči bolely. Dobře, zazděné to nebude vidět, ale... Koukám na to vedení dále a zaujme mě přívod k umyvadlu, vedený takovou zvláštní kličkou... vezmu metr a měřím, a trubka vede úplně přesně, na milimetr přesně tudy, kde se bude vrtat úchyt pro umyvadlo ve standardní rozteči. To byla poslední kapka. Volám ségře (investorka), ať matláky vyhodí, že tohle už je moc. Následující den ráno se dostaví osobně majitel firmy a žoviálně ji začne přesvědčovat, jak to prý dodělaj, že to křivé nevadí, že to nebude vidět, že pan bratr je příliš náročný (!) a že na trubku by prý přišli (až by ji při finální montáži po zazdění a obkladech provrtali, že). Ségra se nedala, že ta důvěra už tam není a ať si vyčíslí odvedenou práci a materiál, co tam nechali (dělali bez zálohy). Spočítal jsem to na reálných asi 15tis (dost bída, když tam byli 4 lidi 4 dny, že...). Majitel mávl rukou, že mu to za to nestojí a dokonce si neodvezli ani zbylý matroš a pár kusů nářadí, že jim to nestojí ani za cestu. Když jsem se nad tím podivoval, dost lidí mi řeklo - no co, zaplatí jim to jiný chudák, co tomu nerozumí BubakGS a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 (upraveno) @Fruktis ...tvl, stejne jako dýzl, kdybys byl tady nekde okolo, tak bych se ve stredu premluvil do monterek, mam i svuj verjack, ale Rakovnik je pro me kua daleko.... Nicmene na tom fakt nic neni - strhnout boule bruskou (pokud je to fakt nutny), přestěrkovat do roviny (se spadem od baraku) a pred dalsim postupem nechat proschnout a vyzrat.... ..a pokud mas strach, ze tu sterku udelas sisate - jednu lat na barak, druhou na zabradli (obe do laseru) a vyrezes si z prkna mezi ne sablonu, kterou to zleva do prava stahnes a mas to na milimetr.... ...jo, jsem k.o.kot, co i zednicinu dela doma na milimetry... Upraveno 7. květen 2024 uživatelem BubakGS pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 (upraveno) já věděl , že tohle bude výživné téma , ale ekonomů, manažerů a prezidentů čehokoliv máme hafo , ale tam je to s kvalitou nemlich to samé--nemyslete si, že inženýr, tak odborník..., ostatně jako třeba doktor--operují jinou ledvinu než měli..., bohužel jinak hodně zedničiny, podlahy, stropy atd. si dělám sám, kouknu na návody, třeba i videa , poptám se v rodině a známých a pak jdu na to--reklamace nemám , naše generace se to MUSELA naučit, bo nebyly finance..., nakonec i tu chatu jsme s tchánem postavili z ničeho, tvárnice jsme si sami vibrovali, o tunách štěrku, písku a cementu prohozených lopatou přes míchačku ani nemluvím Upraveno 7. květen 2024 uživatelem ozzy56 Charlie 1, BubakGS a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
Fruktis Odesláno 7. květen 2024 Autor Odesláno 7. květen 2024 @ozzy56 za tu dobu co to řeším,už umím teoreticky pokládku betonu, položení kamenného koberce...nic jiného mi nezbývá než studovat návody od výrobce abych byl o krok před supaky. @dýzl @BubakGS díky chlapi, já vím že to nebude raketová věda...chtěl jsem si ušetřit práci a mít to all inclusive,ale akorát mě to *neumím psát slušně*... Nový vývoj...parta hic se rozpadla...zítra se dostaví pan otec od jednoho montera a rád by to prý vyřešil...zda se že někdo má škraloup v rejstříku trestu, když se od "velícího" distancovali. Nová naděje je tu, neříkám že mu to svěřim, ale aspoň ho vyslechni, případně když vrátí prachy za sebe, tak ho z vláčení po PČR vynechám. Doufám,že se tu sejdou všichni najednou,dají mu do držky,on vrátí prachy a vypadnou I když asi věřím že ten co to chce řešit k tomu přišel jak slepej k houslím, mladý ucho. No nic...včera jsem to řešil do dvou do rána...dneska akorát tak padám jak mi nedrží voko. ozzy56 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.