Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Znám všechno, Gitanesky jsem i kouřil, jak s filtrem tak bez filtru, jednou jsem je kupoval v Praze dole pod Václavákem v nějaký francouzský prodejně či co to bylo.

Však jsem psal že jsem je kupoval v Jindřišské ulici v Praze v obchodě Paříž - Praha. :papa

https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/legendarni-prodejna-pariz20100708.html

Upraveno uživatelem Pepito
Odesláno

Někde v centru Prahy zaky byla prodejna norských ryb FRIONOR. Vím, že tam táta občas něco koupil, ale kde to bylo? Snad v Jungmannce......

Odesláno

Tam měli taky občas slušný Lp desky.Ještě bych asi něco vyhrabal narozdíl od těch gitanesek.Potom po revoluci byly gitanesky všude v trafikách.Startky za 4Kčs to byla cena akorát pro vojsko co  bralo 120Kčs kapesnýho na měsíc.

Odesláno (upraveno)

STARTky za 4 Kčs byly podle mě naprosto běžně a všude krom hospod - nepamatuju, že by armáda měla na cokoli (teda ani na cigára) jiné ceny.

V tý francouzský prodejně prodávali tuším i kresleny komiks PIF - něco podobnýho jako GOOFY od DISNEY

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

..po tadytěch jsem se kdysi za mlada coby občasný sváteční kuřák na jedné pařbě regulérně posral. Trhaly plíce i vnitřnosti. Od té doby tvrdím, že Francouzi nejsou takový měkouši, jak vypadají..   :D 

gauloises.png

Odesláno

tak já pamatuju limonády za 50 haléřů, ta flaška měla jiný tvar a porcelánový uzávěr s gumou a drátem,  lízátko za 25 haléřů a jahodovou dřeň za korunu, heč 😂

Odesláno

Taky si pamatuju že když jsme jezdili do Prahy na rovnátka (který mi byli stejně prd platný) tak jsme jezdili na nádraží Praha střed a když jsme jeli domů tak nám máti kupovala do vlaku takový pití něco mezi džusem a limonádou a bylo to v kelímku jako byli jogurty i to mělo to hliníkový víčko a bylo to tehdy moc dobrý. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...