Pepito Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 Já už jsem ten ročník co to pamatuje. regius ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 Jo taky to pamatuju. Startkám tatík říkal pampelišky tuším že stáli do 5 Kčs. Limča byla za tuším 1,50 Kčs a to byla i se zálohou cestou ze školy bylo obvyklé zastavit se v samošce koupit 3 rohlíky a limču 5 Kčs na to stačilo a pak bylo doma kázání kdo má furt tahat zpátky ty flašky. A ty žvejkačky ty mi teda vůbec nechutnali ani jedny. Pepito ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 19. srpen 2023 Odesláno 19. srpen 2023 (upraveno) ...pamatuju. Naštěstí jsou východní bolšáni už v řiti. Teď ještě kdyby západ zase dostal rozum... P.S. Já míval raději Sevak nebo Pedra a pomerančovej Vitacit. Upraveno 20. srpen 2023 uživatelem BubakGS Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 před 6 hodinami, Vena garážmistr napsal: Jo taky to pamatuju. Startkám tatík říkal pampelišky tuším že stáli do 5 Kčs. STARTky hulil můj táta a stály 4 Kčs ( v hospodě 4,40 Kčs - všechno tam doplňkově prodávané bylo +10%). Stejně drahé byly v polovině 80let i kubánské cigarety LIGEROS, které "hrdinně" bánili moji spolužáci. Já jich koupil tátovi karton pod vánoční strom a páč táta obdržel i X kartonů STARTek (byl až otravně silným kuřákem, co běžně v klidu vykouřil 5 krabiček denně a doma hulil naprosto všude - asi proto jsem já a myslím si, že i brácha, v životě nedržel zapálený cigáro v ruce), tak na LIGEROSky došlo až někdy koncem ledna. Tátovi STARTky došly a tak bez obav šáhl po mnou darovaném kartonu. Zapálil si, mocně potáhl.... a já myslel, že mu to urve plíce. Vykulil oči, koukl se na mě a když se vykašlal a popadl dech, jen se zeptal: "Proboha, co to je?" Ale nakonec i ten karton ztrestal, ale rovnou mi řekl, ať už mu to znova nekupuju. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. srpen 2023 Autor Odesláno 20. srpen 2023 Ligeros jsem také kouřil. "Chutnali" sladce a kupoval jsem je, tuším, v Jindřišské ulici v Praze v obchodě Paříž - Praha. Citovat
Medvěd Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 V Praze byly v těch 80 letech běžně v trafikách. Prodávaly se i "ameriky" MARLBORO, ty taky byly běžně k mání - nedostatkový byly bůhvíproč SPARTY, pamatuju si papírový cedule na okýnkách trafik "SPARTY NEJSOU" Jinak táta jako kuřák STARTek nesnášel cigarety s filtrem. Když mu jednou v Německu došly cigára, koupil si v automatu krabičku. Během rozhovoru s někým si chtěl zapálit, dal si nejprve cigáro do pusy správně, ale jak byl zvyklý se jazykem dotknout tabáku, přišel mu asi ten filtr divnej a tak cigáro otočil A ZAPÁLIL SI FILTR Od tý doby, když se mu náhodou dostala do ruky cigareta s filtrem, tak okamžitě filtr urval. Asi ten zážitek byl fakt silnej BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. srpen 2023 Autor Odesláno 20. srpen 2023 V Praze jsem se vyskytoval v letech 1978 - 1981 a po vojně ještě 1984 - 1987 a ty Gitanes jsem viděl jen v tom obchodě co jsem zmiňoval. Sparty ve tvrdých krabičkách jsem vozil do Prahy z Rýmařova a prodával je za 15 Kč. Citovat
Medvěd Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Ale já nepsal o GITANES, ty asi vůbec neznám Citovat
dýzl Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 JJ všechno z toho! Startky jsem 2x kouřil poprvé v cca 17 když mi na zábavě kde (část koncert p.Jiřího Schelingera, 2.částzábava -opět J.Schelinger , pak jen diskotéka . celé od 18 do 02. Prvně před publikem hráli Jahody mražený!!)jsem je začal kouřit bo marsky došli a jiné nebyly. Jirka tenkrát k nám 17-18 letým klukům přisedl s pivkem , dal cigaretu pokecal než skončila přestávka. Pak jsem je kouřil koncem osmdesátých než jsem zpětně přešel na marsky a pak na ty "porevoluční. Standartně 40 denně, ve službě jako deveťák, posléze malý kůň pak klidně 100za službu doma ještě pak další , po odchodu do zálohy v 97 jsem přestal a dodnes nekouřím, v podstatě =skončil jsem ráno službu,propustil své kluky záklaďáky do civilu, , vzal si poslední věci s kanceláře a propustil jsem sám sebe s tím že jsem ještě v kasárnách vykouřil poslední cígo . Ten kazeťáček jsem vlastnil než jsem narukoval (podělal se šel do opravy, vrátil se jako opraven, tak to vzala do ruky tetina a nějaký čas byl v opravě a pak už nevím je to skoro půl století Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 ty limonády v sáčku se roznášely kdysi ve vlacích (rychlících), když jsme někam jeli vlakem, těšil jsem se na tu limo , pak soudruzi usoudili, že se asi moc čurá ve vlaku a utli to Pepito ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Ještě doplnění Ligerosky a taky francouzské Gitanesky jsem taky kouřil, jinak u jako učeň občas Sparty-tvrdé byli oříšek ale měkké vůbec ne , povětšinou kupované v trafice dnes neexistující v PV na náměstí vlevo od radnice. Jinak dvacetikorunových "amerik" bylo povícero -Máčka, velbloudi ....) Pepito ohodnotil 1 Citovat
davidse Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Nejlepší nanuk byl polarkový sníh Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. srpen 2023 Autor Odesláno 20. srpen 2023 (upraveno) před 42 minutami, Medvěd napsal: Ale já nepsal o GITANES, ty asi vůbec neznám Jo pardon, jsem se nějak ztratil v těch značkách. Jinak v té době jsem kouřil Petry, Sparty, zmíněné Gitanes i ty Ligeros jsem vyzkoušel a na vojně jsem kouřil Startky. I slovenské Dětvy jsem vyzkoušel. Upraveno 20. srpen 2023 uživatelem Pepito Citovat
Péťa Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Maďarský MK27 - strašný a šílený stroj :D Ale co mi nic neříká je tohle: Citovat
Medvěd Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Možná to znám proto, že část rodiny pochází z jižních Čech a i já sám jsem v Táboře narozen. Chuť si ale nevybavuju, asi mě to nezaujalo před 1 hodinou, ozzy56 napsal: ty limonády v sáčku se roznášely kdysi ve vlacích (rychlících), když jsme někam jeli vlakem, těšil jsem se na tu limo , pak soudruzi usoudili, že se asi moc čurá ve vlaku a utli to To přece ČSD nemohlo vadit, když vlakové WC končilo trubkou přímo nad kolejema ..... Proto se nesměl vlakový záchod používat ve stanicích, páč za jízdy vlaku kapalnou i pevnou součást odpadů odstředivá síla a vítr odmistil někam nazdařbůh do blízkého okolí trati a ve stanicí by to celý skončilo mezi kolejema u perónu.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Znám všechno, Gitanesky jsem i kouřil, jak s filtrem tak bez filtru, jednou jsem je kupoval v Praze dole pod Václavákem v nějaký francouzský prodejně či co to bylo. Majka z Gurunu je hustá ted po těch letech Citovat
Medvěd Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Není to tak dlouho, co Spadla z oblakou opakovali Po letech to byl strašně naivní příběh Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 před 3 hodinami, dýzl napsal: jako deveťák, posléze malý kůň Deveťák znám, ale malý kůň Citovat
ozzy56 Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 pomocník devéťáka ? (zástupce--s červenýma šňůrama) Citovat
dýzl Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 malý kůň= pomocník dozorčího útvaru, v našem to byl pak pomocník SOD (Stálého Operačního Důstojníka) a bíle šňůry stejně jako dozorčí parku techniky. Ostatní pak měli červené . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.