Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

problém se vrací s létem..Motor NFU 1.6   2006, auto když je teplo a stojí déle než půl dne tak nastartuje s obtížemi nebo vůbec, podruhé už nastartuje vždy, dělalo to i loni nikdo na to nepřišel ( několik servisů) na podzim, zima, jaro starty perfektní....nyní zase na první nastartování bud vubec nechytne nebo zakucká a zastaví se. Po opetovném startu vždy... Diagnostika bez chyb, startér samozřejmě točí, zkoušel jsem před startem i nekolikrát jen zapnout kliček at vrčí benzín čerpadlo ...nepomůže.... pokud auto stojí po jizde třeba půl hodky nastartuje vždy, co jsem se dočetl - nemohou to dělat vadné hydraulické zdvihátka že z nich olej vyteče v teple při delším stání a pak motor má malou kompresi? Kompresi jsem meril a je vyhovující jenže pokud by zdvihátka nefugovala správne tak pod druhém startu se jiz naplní olejem a  vymezují pak správnou vuli...takže kompresi namerím správnou  jak to zjistit zda jsou v porádku? Nebo co byste jeste poradili?  najeto 190 t km, olej 5W-40 měněný co 15tkm diky moc

Upraveno uživatelem peugeotpartner
Odesláno

No pokud by byli " suchý " hydroštely tak by jsi to po startu poznal že bude motor chvilku cca do 15-20 vteřin hlučnější a bude jakoby cvakat než se dotlačí olej do hydroštelů. Ale pokud by z nich olej utíkal tak moc tak by to podle mě dělalo i  v zimě protože 5w40 je tekutá v ve velkém mraze.  Jakou to má spotřebu oleje? 

Odesláno

spotřeba oleje po 12 tkm od horní rysky (výměna leje+filtr)  do cca poloviny takže se od výměny do výměny nemusí dolévat a je vždy nad spodní ryskou....

je to záhada proc to nestaruje napoprvé v létě nebo při teplém počasí...:) vzimě startuje napoprvé a v zimě bylo po staru slyšet jen trochu ty zdvihátka cca 20 s pak u ne, v léte po nastartování zdvihátka nejsou slyšet vubec...

Odesláno (upraveno)

Stejnej problem s NFU jsem řešil já. Stačilo jen poprvé cvrknout starterem, ani se to nemuselo otočit a podruhé chytil nahned.
Vyřešeno takto: Oprava (Repas) řídící jednotky motoru, kde je častá zavada na spojích vstupního konektoru a jednotka hlasí vysoký signál čidla teploty, přehrán software jednotky

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

sw byl taky přehrán v jednom servise, právě taky mám podezření na RJ, nicméně když se připojí diag před startem tak snimac teploty udává reálnou hodnotu...a všchny ostatní hodnoty jsou jak mají být, jedině zkusit rj pred startem nějak ochladit? protože  pod cca 10 stupnu teploty startuje ukázkově..:)

Radek Hurvajz : jinak presne tak mi to taky blbe startuje viz video....

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Asi bych začal řešit tu jednotku... @Radek Hurvajz prosimtě, kde jsi to nechával opravovat? Mám podobný problém na svým autě, docela se to stupňuje, a ani po výměně čidla teploty vody a sání se to nijak nemění. Kabely jsem prošel, tak že bych servis kontaktoval, jestli se to náhodou netýká i mé jednotky. Když je hic nebo kosa, startuje normálně. Ale když je teplota jako teď (okolo 20), tak to točí déle, motor sebou škubne, jede jakoby na 3, válí se na 400 otáčkách a nereaguje na plyn. Pak se najednou chytne a vše OK. Následující starty jsou super, ale jak auto stojí v práci, zas problém.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

@VojtouNerCZ
Podle protokolu to bylo zde: https://ecude.cz/
https://ecude.cz/peugeot/řídící-jednotka-motoru/me7.4.5/peugeot-9652552380-9662519580-bosch-0261208965-114302.html
Zkus ale nejdřív nechat přehrát software jednotky v autorizáku, třeba @ChouLu poradí
Tady je to komplet i s fakturou

20230728_100705.jpg20230728_100200.jpg20230728_100231.jpg20230728_100237.jpg

20230728_100255.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

SW byl prehrán v autorizáku již loni....(beze změny) muze byt vada RJ i kdyz nejsou zádné chyby? Pamet je bez závad, emise ok. co třeba kdybych zkusil RJ pred startem zchladit treba sprejem? aby se simulovala nizsí teplota kdy to startuje ok a tak potvrdit nebo vyloucit RJ? A pak hledat jeste jinde?

Odesláno

dnes jsem vyzkousel start studeného motoru jen na LPG (podrzenm tlacitka lpg) chytlo hned ale za 3-4 s  motor zhasl (lpg nezahrate) tim asi bychom mohli vyloucit RJ benzinu? Nebo pak nekde problém v rj lpg? Mám vyzkouset uplne obejit  rj lpg tim ze vstriky napojim naprimo tj mimo rj lpg? znovu vymazat autoadaptace a jezdit chjvili jen na benzin?

Odesláno (upraveno)

po té výměně benzínového čerpadla nejdříve beze změny ale po ujetí nějakých km je to lepší zdá se že to startuje omnoho lépe,ale mám problém s hlukem toho čerpadla:  nádrz jsem mel po autem sundanou zešikma abych nemusel odpojovat privodní tlustou hadici od plnení nádrze, čerpadlo funguje, auto lépe startuje. ale trápí mne vyšší hluk čerpadla, mozna jsem to dal nakrivo, ale vršek krásne sedl i tesnení, benzín není cítit, jen hluk je značný jakoby ten spodek telesa čerpadla nejak blbe dosedal na spodek nádrže,  na telese jsou pružinky,  tak jestli jsem to nejak nedal blbbe kdyz nádrz byla ze šikmo?? Ono se to prenáší ta rezonance cerpadla do nádrze a to pak do karoserie, je to hluk jakoby šel ventilátor topení na 2 stupen...je to slyšet při volnoběhu.. a když poklepu na spodek nádrze tak to rezonuje taky nejak divně....má s tím někdo zkušenost? kdyz jsem měnil u staré 1.4 tak nebyl problém. čerpadlo je PIERBURG 7.00468.14.0  diky

náder+cerpadlo.jpg

Odesláno

jednou jsem to čerpadlo měnil taky z důvodu hluku, bylo to v samotném čerpadle, ale to čerpadlo si přinesl zákazník, pamatuju, že to byla pro mě neznámá značka, snad Indie, možná Itálie, :myslim, zkus ho vytáhnout a pustit mimo nádrž--třeba v kýblu...

Odesláno

nez jsem ho montoval tak jsem zkousel fungovalo v poho, myslim ze jsem tam nejak priskripl to spodni teleso  cerpadla (ze tím jak nadrz nebyla v rovine ale zešikma tak to spodní teleso co tlací pruzinka na boku muze byt blbe usazeno.).. a ted to prenáší ten hluk ale nejsem si jistý zda to muze být tím ...

• O 10 měsíců později...
Odesláno

abych nezakládal nové vlákno tak píši sem, souvisí to z výše uvedným a to že startuje v létě až napodruhé....

dnes jsem připojil Lexii pro kontrolu a vypsala toto :

počítač combine - závada

porucha : vzdálená závada

dočasná porucha

absence komunikace s jednotkou BSI

žádný konkrétní kod chyby nebyl vypsán

BSI a  vstřikování nehlásí závadu

motor po vymazání  chyby v počítači combine ihned naskočil , něco bude tedy mezi počítači? že by to k vůli tomu startovalo az napodruhé když je teplo? nebo to je nějaká jiná závada, kde hledat abych nezůstal někde viset na cestě...:)  

(ŘJ, BSI, počítač combine) 

počítač combine je kde přesně v partnerovi 2006 ? tam jak BSI pod volantem?

diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...