Hellmute Odesláno 17. únor 2023 Odesláno 17. únor 2023 Ahoj, mám P 5008 II. a chtěl bych přidat k dennímu svícení ozdobnou svítící pásku. Jen nevím jak a kam to připojit. Neporadíte někdo? úplně se mi nechce rozbočovat origo kabely Díky JP Citovat
pavelu96 Odesláno 17. únor 2023 Odesláno 17. únor 2023 Vítám Tě na Peugeot clubu. Můžeš nějak víc specifikovat tu ozdobnou LED pásku, fotka nebo odkaz? Rikic339 a brixtr ohodnotil 2 Citovat
Hellmute Odesláno 18. únor 2023 Autor Odesláno 18. únor 2023 Ahoj, díky za přijetí, jedná se o ledstrip z Aliexpresu https://www.aliexpress.com/item/1005005074536654.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.82.4cab1802XQ1frk Nalepí se to do spáry mezi masku a kapotu. nemá to žádný konektor, jen drátky:-) A vím že to legální úplně není:-) Citovat
pavelu96 Odesláno 18. únor 2023 Odesláno 18. únor 2023 Jako na kolotočářské auto, třeba BMW - dobrý Legálnost a bezpečnost je na diskuzi... V tom videu narvali ty dráty do pojistek, takže asi stačí najít odpovídající napětí a vrazit to tam. Citovat
sitler Odesláno 18. únor 2023 Odesláno 18. únor 2023 @pavelu96 legálnost není o diskusi, ale o techničák a řidičák. Ale každému dle jeho přání. Citovat
Hellmute Odesláno 19. únor 2023 Autor Odesláno 19. únor 2023 Tak trochu spoléhám na to, že dneska už to má každý druhý auto z výroby… Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 jako uprimne mit to na aute z vyroby byla by to prvni vec co bych vypnul !!! ne vzdy je vice lepe ! Citovat
Péťa Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 Proč? Je to denní svícení. Ty ho z kabiny nevidíš, auta proti to neoslňuje a lépe na sebe upozorníš (píšu teda o originál světle, ne dodělávce z Ali). Pepito ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 ja myslim ruzne ty svetla v kapote zleva doprava viz nova kia arteon to ma mezi svetly skodovka tu pruhlednou masku tu bych snad i vymenil za klasickou cernou atd nemyslim led denni sviceni v narazniku - ale proc mi musi svitit kapota ?? i kdyz teda nevim kam to na tu 508 presne chce dat Citovat
ozzy56 Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 před 36 minutami, Havlicek.Lukas napsal: jako uprimne mit to na aute z vyroby byla by to prvni vec co bych vypnul !!! ne vzdy je vice lepe ! když už je tu diskuze , u origo výbavy to vypnout nesmíš , můj názor je, že je to cirkus--vánoční stromek, prostě Asie Citovat
Ferry Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 Tak Matejska pout je za mesic, takze to je tak akorat cas na Ali objednat, aby to stihlo dorazit Vyprdnul bych se na to, nedelam si o zivotnosti a vodotesnosti iluze, zvlast takhle na prvni rane na predni kapote, akorat si s tim pak v aute neco odpalis. Nehlede na nelegalnost pouziti na silnici, tohle se fakt neda povazovat za osvetleni z vyroby, to je kolotocarina na prvni pohled Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 je to sekce tuning, tady reci o legalnosti jsou proste passe, tak to uz pochopte..... no a souhlasim s tou verzi o tesnosti, i podle tech dratku bych se to bal strcit do auta a nechat bez dozoru, a neprezije to prvni zimu.... kup neco kvalitnejsi a ne takovou *neumím psát slušně*ku Citovat
Hellmute Odesláno 20. únor 2023 Autor Odesláno 20. únor 2023 Díky za názory, fajn diskuse, uvidím jestli se mi to povede a kdyžtak ukážu výsledek Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. únor 2023 Odesláno 20. únor 2023 (upraveno) no evidentne si stejne jedes svoji, tak snad se nepochlubis shorelym autem uz z hlediska logiky, a velikosti by te mohlo trosku trknout, ze t dratky nejsou fakt bezpecny..... ale budiz..... Upraveno 20. únor 2023 uživatelem Scratch Citovat
RichVa Odesláno 20. únor 2023 Odesláno 20. únor 2023 (upraveno) Každopádně bych tam někam hned ke zdroji naimplementoval pojistku na drát (např. https://www.mojedilna.cz/pojistkove-pouzdro-na-trubickove-autopojistky-6x30-mm-10-a-250-v-satra?gclid=CjwKCAiA0cyfBhBREiwAAtStHDY6ATtB_cqsg23_Oj3qz2S8be5jUUseftGK7pguxNeKwT7Ow5FIOxoCPVAQAvD_BwE ) Ta by mohla zabránit případnému zahoření vzniklému předřeným drátkem (pokud tam není již od výrobce) Upraveno 20. únor 2023 uživatelem RichVa Rikic339 ohodnotil 1 Citovat
Ice-man Odesláno 20. únor 2023 Odesláno 20. únor 2023 (upraveno) Ahoj. Já když cokoli připojuji na auto používám pojistkovou odbočku. Třeba tady: https://www.mojedilna.cz/pojistkovy-adapter-pro-pojistky-micro2-32-v-3-30-a-satra Připojíš místo původní pojistky do pojistkové skříňky a nemusíš vůbec zasahovat do kabeláže auta. Přídavnou pojistku použij podle průřezu vodiče. V pojistkové skříňce v motoru si změř na které pojistce je 12V po zapnutí klíčku. (Za předpokladu že to má svítit i v noci jako obrysovka nebo poziční světlo) Taky si zjisti co jaká pojistka napájí a připoj to pro jistou na něco “méně důležitého”. Mínus pól přišroubuj kamkoliv na kostřící bod. Nebo to připnout prořezkou, třeba tady: https://ferity.cz/konektory/napajeci-konektory/id-2451/kod-spojka-na-autokabel-prorezavaci-modra/ean-0000000053440 na vodič vedoucí do konektoru světlometu. Musel bys najít který vodič vede k dennímu svícení ve světlometu. A co nejblíže místa připojení přidat pojistkové pouzdro z příspěvku výše. Upraveno 7. duben 2023 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Rikic339 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor 2023 Odesláno 20. únor 2023 @Hellmute no a když si tu svítící pásku nekoupíš, tak ti neshoří auto a navíc nebudeš potřebovat nic z toho, co ti tady klucíí nabízejí, zauvažuj... Citovat
fyujijat21 Odesláno 7. duben 2023 Odesláno 7. duben 2023 (upraveno) Hele, když ti jde češtiny, tak je to vždy easy, ale když jsi jako já a máš dyslexii, dysgrafii a dysortografii a ještě z celého srdce nenávidíš češtinu jako jazyk, tak je prakticky nemožné najít ty chyby, pokud to není jsy nebo sy. pikashow.fyi ppssppgold.one Upraveno 17. duben 2023 uživatelem fyujijat21 Citovat
Pepito Odesláno 7. duben 2023 Odesláno 7. duben 2023 @fyujijat21 to je krásný 1. příspěvek na fóru. Vítej v klubu. Hafity ohodnotil 1 Citovat
PítrR Odesláno 7. duben 2023 Odesláno 7. duben 2023 (upraveno) V 20. 2. 2023 at 15:55, RichVa napsal: Každopádně bych tam někam hned ke zdroji naimplementoval pojistku na drát (např. https://www.mojedilna.cz/pojistkovy-adapter-pro-pojistky-micro2-32-v-3-30-a-satra) Ta by mohla zabránit případnému zahoření vzniklému předřeným drátkem (pokud tam není již od výrobce) No nevím ale tyhle pojistkový odbočky taky žádná sláva. Nevím kde to kupuješ mne se do ruky dostali jen ty z Alli... Kontakty snad ze silnějšího alobalu kablík normálního průřezu ale jádro tenké snad z průřezu 0,35 a kontakty krátké tak že když tuto věc zasuneš do patice pojistky tak v ní drží jen za asi 4mm. Jednou sem to na autě použil a potom co mi to samo vyskočilo z patice to šlo ven a nahrazeno normálním připojením. Upraveno 7. duben 2023 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.