Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přídavna svítící páska pro denní svícení

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám P 5008 II. a chtěl bych přidat k dennímu svícení  ozdobnou svítící pásku. Jen nevím jak a kam to připojit. Neporadíte někdo? úplně se mi nechce rozbočovat origo kabely 🙂

Díky JP

Odesláno

Jako na kolotočářské auto, třeba BMW - dobrý :aut

Legálnost a bezpečnost je na diskuzi...

V tom videu narvali ty dráty do pojistek, takže asi stačí najít odpovídající napětí a vrazit to tam.

Screenshot_20230218_212934_AliExpress.jpg

Odesláno

ja myslim ruzne ty svetla v kapote zleva doprava
viz nova kia
arteon to ma mezi svetly
skodovka tu pruhlednou masku tu bych snad i vymenil za klasickou cernou atd

nemyslim led denni sviceni v narazniku - ale proc mi musi svitit kapota ??

i kdyz teda nevim kam to na tu 508 presne chce dat

Odesláno
před 36 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

jako uprimne mit to na aute z vyroby byla by to prvni vec co bych vypnul !!!

ne vzdy je vice lepe !

když už je tu diskuze 😉, u origo výbavy to vypnout nesmíš :bojim, můj názor je, že je to cirkus--vánoční stromek, prostě Asie

Odesláno

Tak Matejska pout je za mesic, takze to je tak akorat cas na Ali objednat, aby to stihlo dorazit :D

Vyprdnul bych se na to, nedelam si o zivotnosti a vodotesnosti iluze, zvlast takhle na prvni rane na predni kapote, akorat si s tim pak v aute neco odpalis.  Nehlede na nelegalnost pouziti na silnici, tohle se fakt neda povazovat za osvetleni z vyroby, to je kolotocarina na prvni pohled

Guest Scratch
Odesláno

je to sekce tuning, tady reci o legalnosti jsou proste passe, tak to uz pochopte..... no a souhlasim s tou verzi o tesnosti, i podle tech dratku bych se to bal strcit do auta a nechat bez dozoru, a neprezije to prvni zimu.... kup neco kvalitnejsi a ne takovou *neumím psát slušně*ku

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

no evidentne si stejne jedes svoji, tak snad se nepochlubis shorelym autem :D 

uz z hlediska logiky, a velikosti by te mohlo trosku trknout, ze t dratky nejsou fakt bezpecny..... ale budiz.....

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)

Každopádně bych tam někam hned ke zdroji naimplementoval pojistku na drát (např. https://www.mojedilna.cz/pojistkove-pouzdro-na-trubickove-autopojistky-6x30-mm-10-a-250-v-satra?gclid=CjwKCAiA0cyfBhBREiwAAtStHDY6ATtB_cqsg23_Oj3qz2S8be5jUUseftGK7pguxNeKwT7Ow5FIOxoCPVAQAvD_BwE  )

Ta by mohla zabránit případnému zahoření vzniklému předřeným drátkem (pokud tam není již od výrobce)

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno (upraveno)

Ahoj.

Já když cokoli připojuji na auto používám pojistkovou odbočku. Třeba tady: https://www.mojedilna.cz/pojistkovy-adapter-pro-pojistky-micro2-32-v-3-30-a-satra

Připojíš místo původní pojistky do pojistkové skříňky a nemusíš vůbec zasahovat do kabeláže auta. Přídavnou pojistku použij podle průřezu vodiče. V pojistkové skříňce v motoru si změř na které pojistce je 12V po zapnutí klíčku. (Za předpokladu že to má svítit i v noci jako obrysovka nebo poziční světlo) Taky si zjisti co jaká pojistka napájí a připoj to pro jistou na něco “méně důležitého”. Mínus pól přišroubuj kamkoliv na kostřící bod.

Nebo to připnout prořezkou, třeba tady: https://ferity.cz/konektory/napajeci-konektory/id-2451/kod-spojka-na-autokabel-prorezavaci-modra/ean-0000000053440
na vodič vedoucí do konektoru světlometu. Musel bys najít který vodič vede k dennímu svícení ve světlometu. A co nejblíže místa připojení přidat pojistkové pouzdro z příspěvku výše.

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Hele, když ti jde češtiny, tak je to vždy easy, ale když jsi jako já a máš dyslexii, dysgrafii a dysortografii a ještě z celého srdce nenávidíš češtinu jako jazyk, tak je prakticky nemožné najít ty chyby, pokud to není jsy nebo sy. pikashow.fyi

ppssppgold.one

Upraveno uživatelem fyujijat21
Odesláno (upraveno)
V 20. 2. 2023 at 15:55, RichVa napsal:

Každopádně bych tam někam hned ke zdroji naimplementoval pojistku na drát (např. https://www.mojedilna.cz/pojistkovy-adapter-pro-pojistky-micro2-32-v-3-30-a-satra)

Ta by mohla zabránit případnému zahoření vzniklému předřeným drátkem (pokud tam není již od výrobce)

No nevím ale tyhle pojistkový odbočky taky žádná sláva. Nevím kde to kupuješ mne se do ruky dostali jen ty z Alli... Kontakty snad ze silnějšího alobalu kablík normálního průřezu ale jádro tenké snad z průřezu 0,35 a kontakty krátké tak že když tuto věc zasuneš  do patice pojistky tak v ní drží jen za asi 4mm. Jednou sem to na autě použil a potom co mi to samo vyskočilo z patice to šlo ven a nahrazeno normálním připojením.

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...