Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno
před 1 hodinou, MotoMoto napsal:

Jestli to není @Scratch tím, že cokoliv si ty pořídíš tak je to to nejlepší. 😁

Ano mas naprostou pravdu, v pomeru kvalita, vykon, co za penize dostanu a kolik me to stoji, resp. kolik na to mam, tak se snazim vzdy zvolit to nejlepsi........ ty snad ne?

taky zrovna tvuj vyber vozu nevypada na to, ze si za sve penize koupis nejakou slapotu....... 

Mozna kdybych mel MPS, tak se o necem podobnem zako ze je to nejlepsi, muzeme bavit. Ono to bude tim, ze chci kvalitni motor, bez *neumím psát slušně*itek, nechci to mit vecne zakarbovany, na coz vse mnou uvedena auta trpej......

kdybych chtel opravdu neco top, tak si koupim toyotu nebo hondu, mazda je pro mne proste nejdostupnejsi....... takze asi tak..... 

Guest Scratch
Odesláno
před 6 minutami, Péťa napsal:

Jako, že bude zvedat kapotu? Proč?

no protoze u koncernovych aut se ta kapota zveda casteji :D 

Odesláno
před 7 minutami, Péťa napsal:

Jako, že bude zvedat kapotu? Proč?

Třeba bude chtít dolít do nádržky ostřikovačů :aut

Odesláno (upraveno)

Olej se kontroluje? Chladici kapalina? Pri najezdu 100 000/18 let? Proc... Mozna jednou za sezonu ostrikovac, vsechno ostatni staci v servisu na pravidelny kontrole... Pri najezdu 5000/rok by musel odejit motor, aby to sezralo olej. A to by se projevilo i kontrolkou hladiny.

Porad si myslim, ze pro tenhle use-case je idealni volba elektro. Najede malo kilometru, nepotrebuje extra dojezd, nebude muset resit kazdej rok olej... A odpadne vyhrivany volant a sedacky, protoze sedne do vytopenyho auta elektrikou.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

U Škodovky, když málo jezdíš a máš nastavený ten jejich chytrý interval, tak tě to po 2-3týdnech stání nažene po pár dnech jezdění na kontrolu do servisu. S tím mám zkušenost se služebním :roll Takže je fakt, že ani na to dolévaní kapaliny do ostřikovačů by to nemusela otevírat :D
Ale zase pokud málo jezdí, bude muset možná dobíjet baterku, díky chytrému nedobíjení. A to bez zvednutí kapoty taky úplně nejde :aut 
 To se nám to zase krásně zvrhlo :D 

Odesláno

Rozumbradové.. 😂 jen sem napsala, že by to mohl být problém.. né že to je mega problém... i mě je to nepříjemný a k "hodnocení" auta to prostě patří.. 😜

Odesláno

celkem se divím tomu odporu kouknout občas pod kapotu, třeba já to dělám cca co 14 dní, podívám se na olej, všecky kapaliny a jestli něco někde neteče, pak trošku poutírám ty plasty atd. a pustím kapotu z cca 30cm do zámku, fertig;)

Odesláno

Ahoj všichni

Jsem dalek tomu nějakou značku nebo model doporučovat. To zavání lehkým průšvihem když náhodou praskne po nákupu žárovka. Co mne ale zarazilo je ta averze k motoru Peugeot 1,2. Tento motor dostal mnoho ocenění "Nejlepší motor roku ve své objemové verzi". Ano je to tříválec vyvinutý z donucením plnění normu Euro. Není to jediný tříválec na trhu. Má rozvodový řemen smáčený olejem. Ano jsou možná stovky i tisíce motorů kdy byl s řemenem problém na který výrobce reagoval. Myslím že vzhledem k milionům vyrobených motorů použitých v několika značkách a mnoha modelech je procento vad stále ještě na dobré úrovni. Existuje také tovární záruka na 5 let. Možná by jste si někteří mohli promluvit s mechaniky nebo majiteli vozů jiných v Čechách hodně vychvalovaných značek. Kvalita šla dost dlouho dolů. Proč taky vyrábět osobní auto s nájezdem podobným jako jezdí kamiony. 

Možná mám i kacířskou představu o tom jak se auta vyrábět budou. Elektromobil se jako malé auto vyrábět v relativně slušné ceně nedá. Tak se výroba takového modelu zruší. Přeci jako výrobce nebudu prodělávat. Příklady už jsou. Pak je střední a vyšší třída. Tam už se dá cena baterek celkem dobře schovat a ceny těchto vozů jsou už pro výrobce na velmi dobré úrovni. Životnost baterek je cca 8 let a do ojetiny se nevyplatí novou kupovat. Co to znamená? Rychlejší obměna vozů. Tudíž zaručený odbyt pro nově vyrobené vozy. Dnes je v ČR  průměrný věk osobního vozu cca 15,5 roku. Takový věk je v případě elektromobilů jen sen nebo použít řešení značky AUDI a jejich vozů na DAKARU. Vlastně s tím rozdílem že ta zmiňovaná Audina má centrálu s benzínovým motorem zabudovanou ve voze. V dnes běžných vyráběných elektromobilech se bude jednat o montáž centrály na střechu 🙂        

Ještě něco na konec mých vět. Nechci tady rozpoutat žádnou polemiku kolik něčích známých mělo problém s řemenem nebo něco podobného. Vlastně asi ani nechci aby se tady reagovalo na můj text. Určitě by to bylo jen plno slov bez možnosti něco ovlivnit u výrobců automobilů nebo u Evropských úředníků navrhující emisní normy.        

Odesláno (upraveno)

@Scratch Je vidět, že jsi to moje rýpnutí moc nepochopil. Podle mého ty patříš mezi ty co když si něco pořídí, tak je to prostě to nej. Málokdy přiznají, že si vybrali špatně a všechno jiné špatné je. Namáš občas ten pocit? Bohužel je takových lidí spousty, proto všechny doporučení beru vždy s rezervou, pokud člověk řekne, že si něco koupil a je to super.

Ale to není myšlené ve zlém.

Třeba dneska mohu říct, že BMW bych si už nekoupil. 

Upraveno uživatelem MotoMoto
Guest Scratch
Odesláno

@MotoMoto a kdyz ja reknu, ze bych si 407 uz nikdy nekoupil, tak je to taky spatne? Volvo mi zase vadilo, ze nemelo 6 kvaltu..... ale proc mam hanit mazdu, kdyz jsem s ni opravdu moc spokojeny a za mne to byla proste spravna volba??? 

a proc mi vadi obecne motory a auta ktery jsem jmenoval? Nemam rad oturbene trivalce, proste nemam a kdyz je pani v duchodu mazdarka, tak dobra volba proste je CX30, nebo mazda 3...... uplne bohate ji to staci a motory jsou pro jeji potreby jako delane..... uz vidim, jak pak u konkurencich trivalcu resi zakarbonovani......

Odesláno

@Scratch Isteže priamovstrekovým motorom škodia krátke trasy. Na tie sú najvhodnejšie elektrické alebo auta s motormi s nepriamym vstrekovaním. Ale jednému nerozumiem. Priamovstrekový oturbený štvorválec sa karbónuje menej než priamovstrekový oturbený trojválec? Či neláska k 3-valcom je len o tvojom pocite alebo je založená na faktoch?

Odesláno (upraveno)

Kolegyně z práce má tu CX30 a není to žádný malý auto. ;) Jasně u Mazdy je fajn, že stále jedou atmosféry z "normálního" objemu, ale myslím, že tam bude krapet averze ke značce, kvůli její antikorozní ochraně. :myslim

:xvul

A já mám zase kamaráda, který vyměnil šestku v kombiku v kůži a v naftě za Peugeota. :D A lituje jen podvozku. 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Tak Mazda naftu neumí,to je všeobecně známé,kůže a kombi je jedno kde je. Koroze u nových se není potřeba bát.

Za mě pro doktorku je možná Cx3,ale jestli je ještě v nabídce  nevím.

U nás s ní je spokojenost.

Teď s ní dcerka jezdí Jc-Hk-Jc ,nešetří to,jezdí hodně svižně,průměr po chipu u kamaráda 5,9 l v benalu,motor 2.0l @Scratch kamaráda také zná .

A byly verze 4x4, automat, výhřev volantu asi také.

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)
před 40 minutami, Akoc napsal:

@Scratch Isteže priamovstrekovým motorom škodia krátke trasy. Na tie sú najvhodnejšie elektrické alebo auta s motormi s nepriamym vstrekovaním. Ale jednému nerozumiem. Priamovstrekový oturbený štvorválec sa karbónuje menej než priamovstrekový oturbený trojválec? Či neláska k 3-valcom je len o tvojom pocite alebo je založená na faktoch?

kdysi jsem mel trivalcove sluzebaky a vadi mi to. Staci? Takovy auto doma nechci. A doufam, mit ani doma nebudu.

osobne si myslim, ze by ani nedavaly muj styl jizdy.... ale to je vec druha.

dal uz se tu rozepisovat nebudu. Snaha poradit byla splnena

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Akoc napsal:

když položíš otázku takto, je úplně jedno kolik válců, nejsem a priori proti tříválcům :bojim, ale když napíšeš 3 válec od PSA, tak prostě už NIKDY,  jestli je tady málo popsáno o tomto motoru, tak mi to stačí , bohužel 😧

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

nedávám to tady proto, abych někoho nas*ral, ale proto, že můj odhad nahoře v prodejnosti mezi značkama byl správný :super--prostě když odeberete prodeje firmám a necháte vybrat jen soukromníky, kteří nedostávají žádné dotace a flotilové ceny , tak výběr značek není až tak překvapivý..., tím nechci říct, že ty nejprodávanější značky jsou bohviečo, ale za tu cenu dneska dostanete prostě nejvíc :) https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/prodeje-soukromnikum/r~becbbf609afd11ed9ae20cc47ab5f122/

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...