Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já právě myslel,že bych řiznul kus 4hr tyčky a očkovym klíčem vytočil. Pak vyměnil za zátku se 6hr. 

Upraveno uživatelem Jarrdas
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj, tak nakonec se to povedlo, ale až na normálním zvedáku, pomohlo povolit silentblok (táhlo reakce) a pak jde převodovka vyhnout a dostane se tam i čtyřhran s golou, nebo jakýkoliv jiný klíč na zátky. 

Odesláno

Můžu se zeptat který z těchto 2 šroubů je výpustní pro převodovku z 1,6 hdi 82kw 2011?

Já povolil ten červený, a vyteklo 1,2L oleje. 

Vypouštěl jsem proto že od včerejška, (ochladilo se) začalo blbnout řazení, nejprve nešla zařadit 4., a druhý den (včera) už začali blbnout i jiný rychlosti, buď nešlo zařadit některý stupeň, a nebo naopak nešlo vyřadit, nejčastěji zpátečka. Ale sporadicky, jinak bylo, je, řazení krásný, hladký. 

IMG_20241227_210056.jpg

IMG_20241227_155009.jpg

IMG_20241227_155001.jpg

Odesláno (upraveno)

@Pe.Tr to není inbus, je to 4hran. Kolik si myslíš že by ještě mohlo cca vytect? 

A jen tak pro info, k čemu vlastně tedy slouží ten sestihran? 

Já sem totiž vyšrouboval ten zlatej, sestihran, vyteklo 1,2Ml, tak jsem to vrátil zpět, ten olej je tam od začátku léta tohoto roku,kdy to bylo v service kvůli netesnosti kolem gufer poloosy, a 0,8L jsem dolil.

A byl jsem to projet a řazení šlo opět krásně, tak jak mělo, i po delší jízdě. Tak jsem si myslel že má tam v servise nalil málo oleje, a proto teď, při ochlazení, je, (byl) problém s řazením. 

Upraveno uživatelem Šalda
Odesláno (upraveno)

@Pe.Tr, jo, tak to by asi odpovídalo tomu že by tam mělo být cca 1,8L oleje. Takže jsem to asi přelil. Ale řazení teda teď funguje, tak uvidíme zítra, ještě to pojedeme projet. 

A ten šroub na sestihran je takovej delší, a ano, má takovou divnou špičku, ale jesi je magnetická, tak to nevím teda. 

Takovej podobnej je 

Screenshot_2024-12-27-22-48-37-679_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg

Upraveno uživatelem Šalda
Odesláno

@ozzy56 Právě už je, na začátku léta to bylo v servise, únik oleje se vyřešil, a právě od toho servisu nebyl vůbec žádnej problém, a ani kapka ven. 

Až právě teď, jak jsem psal, z ničeho nic to začalo 4., že nešla zařadit jakoby tam byla nějaká překážka, a další den to začalo se zpátečkou že nešla vyřadit, pak nešla zařadit 1. atd, ale tak nějak sporadicky. Jiný kvalty tam padají jak nic. 

Ale jak jsem vypustil olej, abych se podíval kolik ho tam vlastně je, a nalil zpět, plus dolil novej, tak teď 2 dny super. 

Možná to bylo tou zimou, a spojení že tam bylo cca 1,8L oleje. 

A nemělo by tam teda být ten 75w-90? 

Odesláno

s tím olejem je to tak, že Traxium 75W90 nebyl v době výroby auta vůbec k dispozici, takže se dával 75W80..., ale pak vymysleli nový olej s novým názvem a ten doporučují do všech aut PSA bez ohledu na rok výroby, stejné je to u olejů do motoru..., já bych tam nechal ten 75W80 😉

Odesláno

To, že vyteklo jen 1.8 litru je normální, nikdy to nepůjde úplně do sucha. Po vyměně oleje že za nějakou dobu začne převodovka hůř řadit se dá říct, že je taky normální. Může se tam něco uvolnit a dělat bordel. Já po vyměně spojky dělal olej 3x, než se to pořádně vypláchlo a vše chodilo jak má. 

• O 6 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

na stránce Totalu píšou výměna převod. oleje co 80 tisíc Km  (manual převodovka)

nahoře na převodovce je odvzdušňovací otvor krytý plast. víčkem, tak olej nalej tudyma :)

edit: jde to fajn trychtýřem s kusem hadice, kontrolní otvor (šroub) není :bojim, takže vypustit starý olej a pak nalít odměřené množství nového oleje...

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...