oddie Odesláno 30. listopad 2024 Odesláno 30. listopad 2024 Mám mj. čtyřhran vypilovaný z obyč pevnostního šroubu, stačí ten a stranový (očkový) klíč, např. Citovat
tomm176 Odesláno 30. listopad 2024 Odesláno 30. listopad 2024 Já ho povolil sikovkami. V brousil jsem si ctyrhran, ale v klíčku se mi protočil. Citovat
Jarrdas Odesláno 30. listopad 2024 Odesláno 30. listopad 2024 (upraveno) Já právě myslel,že bych řiznul kus 4hr tyčky a očkovym klíčem vytočil. Pak vyměnil za zátku se 6hr. Upraveno 30. listopad 2024 uživatelem Jarrdas Citovat
Jarrdas Odesláno 23. prosinec 2024 Odesláno 23. prosinec 2024 Ahoj, tak nakonec se to povedlo, ale až na normálním zvedáku, pomohlo povolit silentblok (táhlo reakce) a pak jde převodovka vyhnout a dostane se tam i čtyřhran s golou, nebo jakýkoliv jiný klíč na zátky. Péťa ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 23. prosinec 2024 Odesláno 23. prosinec 2024 Ja vzal normalni sroub asi M12, urizl jsem ho a pak upevnil ve sveraku za hlavu a zpiloval do ctverecku. Pak s pomoci tohoto samodo pripravku jsem sroub povolil plochym klicem. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Šalda Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 Můžu se zeptat který z těchto 2 šroubů je výpustní pro převodovku z 1,6 hdi 82kw 2011? Já povolil ten červený, a vyteklo 1,2L oleje. Vypouštěl jsem proto že od včerejška, (ochladilo se) začalo blbnout řazení, nejprve nešla zařadit 4., a druhý den (včera) už začali blbnout i jiný rychlosti, buď nešlo zařadit některý stupeň, a nebo naopak nešlo vyřadit, nejčastěji zpátečka. Ale sporadicky, jinak bylo, je, řazení krásný, hladký. Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 ten inbus , vytece ti jeste oil z difu Šalda ohodnotil 1 Citovat
Šalda Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 (upraveno) @Pe.Tr to není inbus, je to 4hran. Kolik si myslíš že by ještě mohlo cca vytect? A jen tak pro info, k čemu vlastně tedy slouží ten sestihran? Já sem totiž vyšrouboval ten zlatej, sestihran, vyteklo 1,2Ml, tak jsem to vrátil zpět, ten olej je tam od začátku léta tohoto roku,kdy to bylo v service kvůli netesnosti kolem gufer poloosy, a 0,8L jsem dolil. A byl jsem to projet a řazení šlo opět krásně, tak jak mělo, i po delší jízdě. Tak jsem si myslel že má tam v servise nalil málo oleje, a proto teď, při ochlazení, je, (byl) problém s řazením. Upraveno 27. prosinec 2024 uživatelem Šalda Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 jasne ctyrhran sorry uz spim , urcite 0,6 minimalne , nema ten sestihran magnetickou spicku? Citovat
Šalda Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 (upraveno) @Pe.Tr, jo, tak to by asi odpovídalo tomu že by tam mělo být cca 1,8L oleje. Takže jsem to asi přelil. Ale řazení teda teď funguje, tak uvidíme zítra, ještě to pojedeme projet. A ten šroub na sestihran je takovej delší, a ano, má takovou divnou špičku, ale jesi je magnetická, tak to nevím teda. Takovej podobnej je Upraveno 27. prosinec 2024 uživatelem Šalda Citovat
ozzy56 Odesláno 28. prosinec 2024 Odesláno 28. prosinec 2024 podle tohoto plánu by tam mělo být 2-2.2 litru oleje, asi ti to furt teče přes ta gufera, hlídej to, bo když bude málo oleje, odejdou ložiska v diferáku (celkem drahá oprava) https://totalenergies.co.uk/lub-advisor Šalda ohodnotil 1 Citovat
Šalda Odesláno 28. prosinec 2024 Odesláno 28. prosinec 2024 @ozzy56 Právě už je, na začátku léta to bylo v servise, únik oleje se vyřešil, a právě od toho servisu nebyl vůbec žádnej problém, a ani kapka ven. Až právě teď, jak jsem psal, z ničeho nic to začalo 4., že nešla zařadit jakoby tam byla nějaká překážka, a další den to začalo se zpátečkou že nešla vyřadit, pak nešla zařadit 1. atd, ale tak nějak sporadicky. Jiný kvalty tam padají jak nic. Ale jak jsem vypustil olej, abych se podíval kolik ho tam vlastně je, a nalil zpět, plus dolil novej, tak teď 2 dny super. Možná to bylo tou zimou, a spojení že tam bylo cca 1,8L oleje. A nemělo by tam teda být ten 75w-90? Citovat
ozzy56 Odesláno 28. prosinec 2024 Odesláno 28. prosinec 2024 podle mého překladu pomocí slovníku by to měl být 75W90, Total Traxium Dual 9 FE Syntetic Citovat
Šalda Odesláno 28. prosinec 2024 Odesláno 28. prosinec 2024 Právě, pokud tam je teda ta převodovka mmc nebo jak to tam je. Měl bych tedy raději ten 75w-80 vypustit a koupit ten 75w-90? Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2024 Odesláno 29. prosinec 2024 s tím olejem je to tak, že Traxium 75W90 nebyl v době výroby auta vůbec k dispozici, takže se dával 75W80..., ale pak vymysleli nový olej s novým názvem a ten doporučují do všech aut PSA bez ohledu na rok výroby, stejné je to u olejů do motoru..., já bych tam nechal ten 75W80 Šalda ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. prosinec 2024 Odesláno 29. prosinec 2024 To, že vyteklo jen 1.8 litru je normální, nikdy to nepůjde úplně do sucha. Po vyměně oleje že za nějakou dobu začne převodovka hůř řadit se dá říct, že je taky normální. Může se tam něco uvolnit a dělat bordel. Já po vyměně spojky dělal olej 3x, než se to pořádně vypláchlo a vše chodilo jak má. ozzy56 a Šalda ohodnotil 2 Citovat
mixals Odesláno 3. červenec 2025 Odesláno 3. červenec 2025 Ahoj, prosim o radu, aky olej a koľko ho treba? A je tu kontrolná akrutka? VF30ARHE8AS300038 Diky Citovat
ChouLu Odesláno 3. červenec 2025 Odesláno 3. červenec 2025 1.9 s žebry, 2.6L bez žeber Total Gear 8 75W80. Kontrolní šroub není. Olej se leje přes propojení s atmosférou mixals ohodnotil 1 Citovat
mixals Odesláno 3. červenec 2025 Odesláno 3. červenec 2025 Ďakujem. Čo znamená, že sa olej leje cez prepojenie s atmosférou? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2025 Odesláno 3. červenec 2025 (upraveno) na stránce Totalu píšou výměna převod. oleje co 80 tisíc Km (manual převodovka) nahoře na převodovce je odvzdušňovací otvor krytý plast. víčkem, tak olej nalej tudyma edit: jde to fajn trychtýřem s kusem hadice, kontrolní otvor (šroub) není , takže vypustit starý olej a pak nalít odměřené množství nového oleje... Upraveno 3. červenec 2025 uživatelem ozzy56 mixals ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.