Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No, to taky byla jiná doba a auta se sháněly hůř, byl to jak poklad. Ne jak teď. Takovejch "magorů" (bez urážky, patřím k nim :D ), co si sami vyvaří práh, nosník, podlahu, ať už na dvorečku nebo před barákem už je pomálu. Pak je tu ta věc, že kdysi měl každej autogen, svářečku, celkově nářadí... A dnes má nějaký kloudný vybavení pomalu každej desátej, co má barák a garáž... Pak se toho lidi strašně bojí, když nemaj zázemí, když si vezmu, jak na mě furt někdo čuměl, když mi zpod auta čouhaly jen nohy a já tu tahal ven  na parkovišti převodovku :D
Navíc, pokud je to nějaký obyč auto, tak se tam stejně neřeší tolik estetika, takže vyříznout ten práh nebo nosník, nafrkat tam nějakej vohlej plech, zatřít, zakitovat a stříknout sprejem zvládne každej. 4 roky to určitě vydrží a lepší, než tam rvár pěnu nebo noviny...

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

my taky neměli garáže- dílny atd., zas to bylo něco za něco--pustím tě do garáže na týden a ty mi uděláš to a to, jen ta chuť se vyhrabat nahoru byla asi větší :myslim, mmch., ta garáž byla většinou na druhé straně města, takže po robotě večer domů v tramvaji (autobusu) špinavý jak cigán... 😂 

Odesláno
před 6 minutami, ozzy56 napsal:

mno, my jako mlaďoši jsme to řešili tak, že jsem koupil shnilou 1000MB, vyvařil (ještě AUTOGENEM !!) a prodal, takhle párkrát dokola a bylo na novou 120..., brali jsme to jako samozřejmost :myslim

dneska chce kupec za 7000 Kč koupit 20 leté auto aby bylo ZDRAVE !!😯, přitom céočko stojí pár korun, není třeba k tomu žádné vzdělání jako k autogenu a spodek auta si vyvaří za 14 dní sám..., mmch., za 7 klacků se nedá koupit ani slušné jízdní kolo 🙈

Tehdy se auta úplně běžně opravovala svépomocí na ulici. Dnes bys byl chvilku jako herec divadýlka a to do chvíle, než by Tě začaly řešit orgáni.

Odesláno

Zase se nepředbíhejte, kdo je větší šikula. COčko mám, za 7tis nečekám zázraky, kdyby byly opravdu jen ty rohy K.O, tak to vezmu po ose. STK propadlá 25.11.23. Dokonce dal ještě slevu, ale zase EKOpoplatek 3tis. Ale takhle je celej zadek na kaši. Budu hledat dál. 106 s tímto KFX motorem mě baví. BTW, stále nevím, které relátko je na stěrače. Já si snad koupím tu knihu.

Odesláno

Otázka je, za kolik by se takové auto dalo prodat, když by ho člověk udělal hezky.

Já jsem toho názoru, že by člověk sotva dostal zaplacený materiál (elektrika, spotřebák, materiál, barvy).
A pokud by bylo něco navíc, tak by pracoval za menší hodinovku, jak kdyby ten čas šel doplňovat regály do penáče.

Když už něco takového zachraňovat, tak by to muselo být auto něčím zajímavé.

Odesláno

samozřejmě DNES je rozumnější jít doplňovat ty regály a koupit si pak něco mladšího a bez rezu , protože cena aut je proti minulosti úplně jinde a cena práce jakbysmet, ale čílit se nad 20. letým autem za 7 tisíc korun, že má něco pohnilého je druhý extrém :roker, howgh

• O 4 týdny později...
Odesláno

začal mě zlobit volnoběh.  Za studena i za tepla. Drží se mezi 1500-2000 ot/min. Nekolísá, necuká. Nepomůže vypnout a zapnout motor. Někdy hned při prvním rozjezdu a přidání plynu,někdy už od nastartování. Motorek volnoběhu jsem měl vytažený a vyčištěný. 

Může to být něco jiného než krokový motorek? Můžu koupit motorek co stojí do 300kč nebo je to bláto?

Odesláno (upraveno)
V 29. 11. 2023 at 22:01, tuningrob napsal:

BTW, stále nevím, které relátko je na stěrače. Já si snad koupím tu knihu.

Relátka bych hledal pod volantem nebo za kastlíkem u spolujezdce (cyklovací má světlemodrou barvu). Na obrázku č.6.  :myslim

106rele.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Tady tohle? Jak se tam prosím leze? 🧐

K volnoběhu děkuji, zelené je prý pro řj, modré pro saharu, hnědá budík?

Kde najdu prosím třeba katalog oem dílů, vubec nevím v čem hledat podle vin? Nebo schéma drátů, odpory atd. V knize to asi nebude?

IMG_20231225_110706.jpg

Upraveno uživatelem tuningrob
Odesláno
V 24. 12. 2023 at 9:12, tuningrob napsal:

Můžu koupit motorek co stojí do 300kč nebo je to bláto?

Kdysi jsem koupil na zkoušku ještě levnější a vydržel regulovat zhruba dva roky....

Odesláno

Stěrače fungují, děkuji všem za pomoc. Bez knížek a manuálu je to bída. Pojistkovnici jsem povolil na 3 místech matkou M6 a lehce posunul dolů, ale řeknu vám, děsná bída. Mám hubené ruce a přesto jsem měl problémy. Těžce se to nepovedlo vymyslet.

Odesláno

"Jak na to" pro 106 bych měl mít. Chtěl jsem si jí původně nechat, ale stejně by se na ní asi jen prášilo, tak bych jí případně mohl poslat dál.

Odesláno (upraveno)

Ahoj děkuji za nabídku. Koukám na obchody, a asi bych chtěl tu novější verzi knihy se zeleným autem.

Dnes jsem najel asi 30km a auto se chovalo naprosto normálně, volběh naprosto v pořádku. Jesti to nebude souviset s vnější teplotou. 

Odesláno (upraveno)

Byl jsem na diagnostice a vypadá to na motorek volnoběhu. Aktuální hodnoty potenciometru i čidla teploty jsou v pořádku. Ale divočina, auto po nastartování vystřelí do otáček a jezdít s tím je opravdu nebezpečné. Motorek objednaný. Ale po vymazaní chyb z paměti závod se to zatím opravilo.🙄

edit: motorek volnoběhu vyměněn. 1. nastartování bez změny, 2 nastartování bez změny, potřetí už se to tvářilo v pořádku a zatím celý den bez problému. klep klep. 

IMG_20240105_114130.jpg

IMG_20240105_114837.jpg

Odesláno (upraveno)

Uhodily mrazy a mám opačný problém, zase nedrží volnoběh. Což se mi paradoxně ulevilo, když mi při -15°C nevyletí po nastartování otáčky do 2tis :D 

Při vyřazení to chcípne, s nefungujícím otáčkoměrem nevhodná kombinace při stání v křižovatkách :Dale po 10km, co přijedu domů, se to spraví. Na jak dlouho, to netuším. 

Myslím si, že kupovaný regulátor prostě nestíhá regulovat nebo má velkou odezvu. Mám vplánu koupit použitý origo. 😕 

EDIT: zatm to funguje stylem, že 1. start otáčky vyletí do 2tis, vypnu. 2. start opět vyletí, ale už to trošku kolísá ale nespadnou, vypnu. 3. start opět vyletí, ale do 10 vteřín se motor uklidní a funguje vše v pořádku.

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...