Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

--to je bajecne... mechanizmus poruchy chapu dobre, materialova fyzika a statistika me chvili zivily... ... takze ja si diky peclive udrzbe (servis kazdy rok) si ten nový motor pak zaplatim sam, protoze se mi rozleti mnohem pozdeji, nez kdybych ten olej nechaval ufritovat k smrti podle long life intervalu....  Das ist super.... 

Odesláno (upraveno)

Nemyslím si, že to nejak ovplyvňuje priamo výmena oleja. Ten motor je proste chybný. Možno v nejakých malých autach ta retiazka tolko netrpí, ale ked ju nahodia do takej krabice tak to proste nevydrži. Zákazník, nie ze nie je na vine, ale napríklad keby sa mi to stalo o 20minút neskor, tak plne naložení s dvoma malými deťmi skončím v strednom pruhu v tme na našej bratislavske pseudodialnici. Dokonca auto tak zblblo, ze mi aj elektriku vyplo a pochybujem, ze by sme z toho vyšli bez zranení. Majte majitelia týchto auto toto na mysli. Su to časovane bomby

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Ale celý problém je jen ten blbý karbon, který vzniká díky tomu 0W20 co se tam původně dával ;) s RCP se tohle již nestane... 

Odesláno

To fakt? Lebo posledná vymena uz bola s 5w30. A na samotnom balení bolo aj napisané, ze to je špecialne na 1.5 bleuhdi. Vseliako to rozoberám a vychádza mi, ze to nakoniec necham v tom autorizáku nahodit. Bude to nový motor, nova 8mm retaz a asi aj nejaka zaruka.... Zas kupovat nejaky neznamy motor, nerobim si iluzie, ze by to nejak setrne niekto vymontoval z povodneho auta...

Odesláno

Ja som dával teraz meniť reťaz za 8mm. Auto má aktuálne 63000km. V peugeote v Poprade ma to vyšlo na 1860€ aj s novými komplet rozvodmi.

Odesláno

parada co.....taky uvazuju co s tím....ještě 2 roky zaruka tak období klidu, pak to budu muset řešit...pokud se to nevysype....

před 10 hodinami, ChouLu napsal:

Ale celý problém je jen ten blbý karbon, který vzniká díky tomu 0W20 co se tam původně dával ;) s RCP se tohle již nestane... 

a ten karbon se tam dělá kvuli EGRu? Jde u tohodle motoru vyřadit EGR?

díky

Odesláno
před 11 hodinami, Charlie 1 napsal:

parada co.....taky uvazuju co s tím...

nejhorší je, že ta auta vypadají pořád super, stejně jako ta moje P 2008, vlastně jsme ji koupili na přání manželky--té se moc líbila, já se s autem povozil (poprvé s automatem), motor jel jak pila, zrychlení dobré, prostě auto nám vyhovovalo po všech stránkách (teda mimo toho automatu), ale to bych nějak rozchodil, jenže jsem se náhodou u piva setkal s kámošem, který říká že dělá u Pežotu a ať se toho zbavím co nejdříve, dokud se o tom řemenu mezi lidma moc neví..., dal jsem na něho, bo jsme spolu roky dělali, přes víkend jsme to doma probrali a v pondělí už auto moje nebylo, protiúčet a ve čtvrtek jsem šel pro Tucsona -- problém vyřešen, pravda--v roce 2020 o problémech s motory věděli jen ti, co se kolem pežotů motali, i novináři atd. pořád psali o super kosmické technologii ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno
V 15. 11. 2024 at 12:18, ChouLu napsal:

Peugeot má na poškození řetízku podporu přesně 5 let a 150tkm...  a vždy je nutné doložit poslední 3 faktury z autorizáku.. ;) 

Toto je opravdu strop bez ohledu na to, že člověk jezdí pořád do autorizáku? Čili po pěti letech případná oprava komplet za svoje? Tzn. pak je lepší servisovat jinde a šetřit tak na to až to přijde..🤪 

Odesláno

Tak komplet vymena motora, ci polomotora ma vysla na 5850e. Povodne to malo byt 6700, ale este sa im podarilo stlacit to na smiesnych 5850e😭 ...po 100000km najazdenych. Za 25 rokov co som mal nemcov, som mozno do nich tolko nevrazil.

Odesláno

Já mám 20 peuegoty a taky jsem do oprav tolik nevrazil. Jednou za čas se prostě nezadaří. Navíc v dnešní době platí tuplovaně "2x měř a jednou řež" - výběr nového auta (pohonu) je třeba si hodně promyslet :( 

Odesláno (upraveno)

Ako chápem, ze ti vyrobcovia pri tych normach stanovovanych nekompetentnymi idotmi hore musia pliesť bič z 40vna, zaroven ma stve ze mi takato katastrofálna suma odide z uctu na TOTALNY NEZMYSEL. Takze treba moj pohlad vnimat aj cez toto. Moja aktualna dilema je, ci si to auto teraz ponechat, alebo nie. Co by ste Vy urobili?

Dik

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Necituj těsně předcházející příspěvky!
Odesláno
před 2 hodinami, yasve napsal:

Tak komplet vymena motora, ci polomotora ma vysla na 5850e. Povodne to malo byt 6700, ale este sa im podarilo stlacit to na smiesnych 5850e😭 ...po 100000km najazdenych. Za 25 rokov co som mal nemcov, som mozno do nich tolko nevrazil.

díky ještě jednou za tuto informaci 🤠

na oplátku odpovím, co bych udělal já--nový polomotor NEE, dal bych ojetý..., ale i když jsi investoval 150 000.-Kč do opravy, důvěru si tím nekoupíš :myslim, a protože nemám k autům citový vztah, prodal bych ho ať s motorem ojetým, nebo novým--zkušenosti tohoto fora mluví jasně..., ano, asi tam bude finanční ztráta, ale tak to v životě chodí..., příští auto bych si dobře rozmyslel a hodně studoval info na internetu apod., není zas tak jednoduché koupit v dnešní době slušné nové auto, bohužel

Odesláno

no se zárukou .. 2 roky a šmitec .. osobně mne čeká v lednu 5 servisní prohlídka a začínám řešit kam s ní jet .. autorizovaný nebí jiný a levněji .. najeto mám jen 42 tis. km a pokud platí opravu jen do stáří 5 let tak je to už zbytečné házet peníze za drahý servis z okna .. bohužel vůz kupován jako 2,5 letý bez záruky a ani optiway nebyla a už nešla .. ale v roce 2022 koupit nový byl nadlidský výkon ..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...