PaKr Odesláno 13. červenec 2025 Autor Odesláno 13. červenec 2025 (upraveno) Střešní okno je jenom na šroubech nebo je tam ještě nějaká další finta ? když už mám dole stropnici, tak že bych to celé vyndal a zkusil vyčistit . Upraveno 13. červenec 2025 uživatelem PaKr Citovat
Ferry Odesláno 16. červenec 2025 Odesláno 16. červenec 2025 nevim, jak u 307, ale u 406 i 206 je to jako komplet prisroubovany ty kolejnicky ke strese a sundava se to cely i s oknem. Tak myslim, ze tady to bude podobny Citovat
PaKr Odesláno 18. červenec 2025 Autor Odesláno 18. červenec 2025 @Ferry díky za postřeh uvidím, kdy se k tomu dostanu. Včera a dneska jsem byl na vrakovišti ( nejen) pro skla. Pak jsem se pustil do tlumičů a pružin. Vzadu jenom pružiny ( tam jsem tlumiče dával loni ) a předek komplet . Předek mám hotový vpravo, snad se dostanu zítra ke druhé straně. A zadek byl snížený A sjelo se to z celého světa Ferry a OK406 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 22. červenec 2025 Autor Odesláno 22. červenec 2025 Tak na tlumič došlo až dneska. Ještě jsem přehodil i světla a nárazník - ať je to zase v barvě. Světla jsem sice dával loni, ale jedno rosí a v druhém byla uvolněná clonka před H7. Nárazník má už svoje za sebou, ale aspoň to tak nerazí jinou barvou. Zítra bude oprava výfuku a výměna zadních sedaček. Sklo a stropnice počkají po dovolené Ferry, ozzy56 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 13. srpen 2025 Autor Odesláno 13. srpen 2025 Když s tím jezdím, tak aspoň na vlastních kolech jinak je celoročně na zimních, které nechci moc ničit Péťa, Pepito a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 14. srpen 2025 Autor Odesláno 14. srpen 2025 @Ferry jo, tak to střešní okno, je tak jak píšeš povolit 12 matiček a celé to jde ven pomáhal mi tchán, sám bych to asi nedal. Pak jsem odmontoval i samotné sklo, protože jsem nepřišel na způsob, jak s tím ručně hýbat. Nějak moc bordelu tam nebylo, ale i tak jsem to vzal vysavačem, ale ta lišta vpředu byla na krajích přes gumu. To byl asi důvod, proč se to nechtělo zavírat A ještě jedna otázka - mám něčím ( a případně čím) namazat ty lanka? Citovat
pavelu96 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) Ručně hýbat se sklem se dá torxem ve středu motoru. Vodící kabely (lanka) jsou namazaná normálním olejem, který je (doživotně) nasáklý v tom ochlupení kabelu. Pokud jsou za ty roky suché, tak normálně Konkorem nebo WDčkem - po namazání vysušit hadrem, ať z toho nic nekape Upraveno 14. srpen 2025 uživatelem pavelu96 Doplnění Péťa, Milan+ a radim.1008 ohodnotil 2 1 Citovat
Milan+ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Do tohoto bych tedy konkor ani WD nedal,max tak tekutou vazelínu,kde se rozpouštědlo odpaří pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Jak píšu, dává se tam normální mazací olej, Konkor i WD je standardní náhrada od dodavatele kabelů Gemo. Žádnou tekutou vazelínu tam nedávej. Zanesou se ty chloupky a může se to přidírat a pujdou z toho hluky. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) Ten mazací olej má nějakou specifikaci. A to musí automotive splňovat. Tak tomu nevěřím,konkor je prach obyčejný olej,spíše na konzervace flinty a WD by nám Škoda Auto neuznala ani náhodou,vše musí mít atest ,to tenhle spotřebák nemá. Divím se ,že @radim.1008,tomu dává plus ,když ještě nedávno tu WD zatracoval,že to je řepka či co. Upraveno 14. srpen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Milan+ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 A pokud máš možnost poslat certifikát náhrady,tak mi ho pošli,se třeba i u nás dostaneme na levnější náhrady. Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 před 49 minutami, pavelu96 napsal: normální mazací olej Teda jako specifikace nic moc.... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) Jelikož už pracuji v logistice a ne ve výrobě, tak nemám přístup k technické dokumentaci. Pamatuji si že Konkorem se jednou kabely mazaly na příkaz kvalitáře z VW. To že mi tady sázíš červený na tom nic nezmění Pokud @PaKr bude chtít, tak tuto debatu skryji. @Hafity je to průmyslový olej od Mogulu a přesný název už si nepamatuji, je to cca 10 let. Upraveno 14. srpen 2025 uživatelem pavelu96 Doplnění radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 @pavelu96 : já jsem nenarážel na Konkor, či WD.... Ale na slovní obrat "normální mazací olej".... Citovat
radim.1008 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 před 59 minutami, Milan+ napsal: Divím se ,že @radim.1008,tomu dává plus ,když ještě nedávno tu WD zatracoval,že to je řepka či co. Ty se už na té neschopence nudíš ne? Ať si každý maže a matlá co chce a čím chce. Já mám na WD40 svůj názor. A plus dávám za to, že @pavelu96 napsal radu víš? Ale zpovídat se tady nemusím. @PaKr sorry za Péťa, Milan+, pavelu96 a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) @Hafity Tak jestli ti nestačí ta moje odpověď a stále naražíš na slovní obrat, tak budeš asi za dnešek hodně přehřátej... Upraveno 14. srpen 2025 uživatelem pavelu96 Doplnění Péťa a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Jako hustý. Řešit "máslo" u šíbru? Úplně jsem si vzpomněl na časy, kdy tu bylo pár bojovníků proti "ekovodičkám" Ale tohle je ještě o level výš pavelu96, Péťa, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Milan+ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 @radim.1008Ty snad víš ,jestli jsem ještě doma? Nebudu to rozvádět dál,každý má svoji pravdu,jakoukoliv. Ale zkušenosti má každý jiné. Citovat
Milan+ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 před 3 minutami, MJSytic napsal: Jako hustý. Řešit "máslo" u šíbru? Úplně jsem si vzpomněl na časy, kdy tu bylo pár bojovníků proti "ekovodičkám" Ale tohle je ještě o level výš Ty by jsi si do šíbru naflakal konkor či WD,co bude stékat a máš pak promašťenou stropnici,to snad ne. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 @Milan+ Chápu, že jsi asi taky lehce přehřátý, ale kdyby jsi aspoň četl co jsem napsal... před 3 hodinami, pavelu96 napsal: po namazání vysušit hadrem, ať z toho nic nekape tak by jsi tu neplácal takový blbosti... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.