Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Třídvířko 1.6 NFU

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Střešní okno je jenom na šroubech nebo je tam ještě nějaká další finta ? :myslim když už mám dole stropnici,  tak že bych to celé vyndal a zkusil vyčistit .

20250713_171433.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

nevim, jak u 307, ale u 406 i 206 je to jako komplet prisroubovany ty kolejnicky ke strese a sundava se to cely i s oknem. Tak myslim, ze tady to bude podobny

Odesláno

@Ferry díky za postřeh :super uvidím, kdy se k tomu dostanu.  Včera a dneska jsem byl na vrakovišti ( nejen) pro skla.

Pak jsem se pustil do tlumičů a pružin.  Vzadu jenom pružiny ( tam jsem tlumiče dával loni ) a předek komplet . Předek mám hotový vpravo,  snad se dostanu zítra ke druhé straně. A zadek byl snížený :D:D

A sjelo se to z celého světa :D

20250718_190104.jpg

20250718_190033.jpg

20250718_184520.jpg

20250718_184530.jpg

Odesláno

Tak na tlumič došlo až dneska. Ještě jsem přehodil i světla a nárazník - ať je to zase v barvě. 

Světla jsem sice dával loni,  ale jedno rosí a v druhém byla uvolněná clonka před H7. 

Nárazník má už svoje za sebou,  ale aspoň to tak nerazí jinou barvou. 

Zítra bude oprava výfuku a výměna zadních sedaček. Sklo a stropnice počkají po dovolené ;)

20250722_124845.jpg

20250722_124833.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

@Ferry jo, tak to střešní okno,  je tak jak píšeš :papa povolit 12 matiček a celé to jde ven:roker pomáhal mi tchán,  sám bych to asi nedal. Pak jsem odmontoval i samotné sklo,  protože jsem nepřišel na způsob,  jak s tím ručně hýbat. 

Nějak moc bordelu  tam nebylo, ale i tak jsem to vzal vysavačem,  ale ta lišta vpředu byla na krajích přes gumu. To byl asi důvod, proč se to nechtělo zavírat :myslim 

A ještě jedna otázka  - mám něčím ( a případně čím) namazat ty lanka?

20250814_120418.jpg

Odesláno (upraveno)

Ručně hýbat se sklem se dá torxem ve středu motoru. Vodící kabely (lanka) jsou namazaná normálním olejem, který je (doživotně) nasáklý v tom ochlupení kabelu. Pokud jsou za ty roky suché, tak normálně Konkorem nebo WDčkem :super - po namazání vysušit hadrem, ať z toho nic nekape :mrk 

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno

Jak píšu, dává se tam normální mazací olej, Konkor i WD je standardní náhrada od dodavatele kabelů Gemo. 

Žádnou tekutou vazelínu tam nedávej. Zanesou se ty chloupky a může se to přidírat a pujdou z toho hluky. 

Odesláno (upraveno)

Ten mazací olej má nějakou specifikaci. A to musí automotive splňovat.

Tak tomu nevěřím,konkor je prach obyčejný olej,spíše na  konzervace flinty a WD by nám Škoda Auto neuznala ani náhodou,vše musí mít atest ,to tenhle spotřebák nemá. 

Divím se ,že @radim.1008,tomu dává plus ,když ještě nedávno tu WD  zatracoval,že to je řepka či co.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)

Jelikož už pracuji v logistice a ne ve výrobě, tak nemám přístup k technické dokumentaci. Pamatuji si že Konkorem se jednou kabely mazaly na příkaz kvalitáře z VW. To že mi tady sázíš červený na tom nic nezmění :aut 

Pokud @PaKr bude chtít, tak tuto debatu skryji. 

@Hafity je to průmyslový olej od Mogulu a přesný název už si nepamatuji, je to cca 10 let. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno
před 59 minutami, Milan+ napsal:

Divím se ,že @radim.1008,tomu dává plus ,když ještě nedávno tu WD  zatracoval,že to je řepka či co.

Ty se už na té neschopence nudíš ne? :myslim Ať si každý maže a matlá co chce a čím chce. ;) Já mám na WD40 svůj názor. 

A plus dávám za to, že @pavelu96 napsal radu víš? Ale zpovídat se tady nemusím. :papa

@PaKr sorry za :xvul

Odesláno
před 3 minutami, MJSytic napsal:

Jako hustý. Řešit "máslo" u šíbru? :superÚplně jsem si vzpomněl na časy, kdy tu bylo pár bojovníků proti "ekovodičkám" :aut Ale tohle je ještě o level výš :D

Ty by jsi si do šíbru naflakal konkor či WD,co bude stékat a máš pak promašťenou stropnici,to snad ne.

Odesláno

@Milan+

Chápu, že jsi asi taky lehce přehřátý, ale kdyby jsi aspoň četl co jsem napsal...

před 3 hodinami, pavelu96 napsal:

po namazání vysušit hadrem, ať z toho nic nekape 

tak by jsi tu neplácal takový blbosti...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...