Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

sedačky


nervozita

Recommended Posts

No vím že spousta lidí říkala že záleží jak je to v techničáku napsané. Pokud je napsáno natvrdo 8 tak může být problém pokud je napsáno 5-8 tak problém není. Jezdím normálně s 5 jednou jsem byl jen se 2 a taky to prošlo s upozorněním že příště to na STK chce aspoň tu druhou řadu sedaček. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Metodika MD říká to co Vena s tím, že 5-8 je pět až  osm čili 5,6,7,8 ... ale je možný i zápis 5/8 což znamená právě pět nebo osm, čili nelze 6 a 7. Ovšem individuální výklad jednotlivých lidí na různých STK je o tom jak moc velký to je/není vůl a co ne/uhádáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cez STK prejde s 5....je to ľahká závada aspoň podľa metodiky vykonávania TK na Slovensku.

Ja mám v TP 8 (tak je otypované) , ale podľa serviceboxu bolo vyrobené "bez prídavných sedadiel" , takže s 5.

STK ma čaká zajtra , takže zas vysvetľovanie kde mám lavicu zo zadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tymto mam problem pri kazdej TK.Zalezi od technika,ci je tvrdohlavy alebo rozumny.Niekedy sa zapotim presviedcanim,niekedy velky problem nie je.Ale nie je to vzdy jednoduche.Tiez mam v TP zapis 8 miest.Na TK chodim s 5.Nasa Phedra bola predana ako 7 miestna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem se taky setkal s různými názory a zkušenostmi. U 307  mám v TP 5-7 a jednou mě už technik jebal, že mi tam chybí sedačky a jak s to představuju (přijel jsem s 5). Známý má napsaných tuším taky 8, v autě fyzicky 5 a jen zkontroloval uchycení sedaček a že tam jsou pásy a nazdar. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je právě ono, když chytneš blbečka... Snažil se hledat, no. Když nenašel nic po technické stránce, začal vymýšlet sedačky a že mi málo svítí žárovky (ty tam byly sotva 2 týdny) :D Já mám za to, že v případě tazatele by mělo stačit zkontrolovat kotevní body sedaček a pásy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.5. Kontrola sedadel fyzicky přítomných ve vozidle Při kontrole počtu míst k sezení musí kontrolní technik vzít v úvahu, že v rámci harmonizace typového schválení vozidel může být dán počet míst k sezení počtem kotevních úchytů, nikoliv počtem dodaných sedadel výrobcem, tak při evidenční kontrole je postupováno obdobně jako při kontrole podle kontrolního úkonu pod kódem 6.2.6.2. Kontrolní technik postupuje tak, že se kontrolní úkony spojené s kontrolou sedadla použijí pouze na sedadla fyzicky přítomná při kontrole, kdy jsou minimálně vyžadována sedadla v první řadě. 4 z 6 VĚSTNÍK DOPRAVY 3/2018 16. března 2018 Pokud bude v souladu s výše uvedeným provedena kontrola pouze části sedadel zapsaných v dokumentaci z důvodu jejich nepřítomnosti ve vozidle, do poznámky protokolu se zapíše věta: „Kontrola sedadel provedena pouze na x sedadlech, a to …. (stručně se specifikuje kterých).“. Nepřítomnost sedadel, vyjma první řady, se nepovažuje za závadu, a to bez ohledu na způsob zápisu míst do technického průkazu (7, 7-5,7/5 atd.).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...