Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto nechce zatáčet

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Ahoj, prosím o radu. Už asi týden registruji u auta "neochotu" zatáčet. Včera při výjezdu z kruháče šlo volantem otočit extrémně snadno (až mě to zarazilo), ale kola nereagovala. Až s poměrně velkým zpožděním. Čím by to mohlo být? Děkuji za rady a tipy.

Odesláno

Možná bych začal dotazem jak dlouho je autor(ka) příspěvku držitelem ŘP a kolik už toho v zimě má odjeto. Jinak mi taky nejvíc sedí reakce Hurvajze a dotyčný(á) může být rád(a), že se auto chytlo a nestal se žádný karambol.

Odesláno

Kluci nebuďte tak ošklivý.  To že většina z nás jsou lidi který mají najeto mraky km neznamená že každý jeden z nás pobral všechno šoférský moudro a že se nám za volantem nemůže nic stát. 

Ano uznávám že podle toho jak  byla otázka položená tak to vypadá na řekněme málo zkušenou řidičku a že nejspíš může být ráda že ta jízda ze které má dojmy o které se tady podělila skončila snad relativně v pohodě. 

Hele osobně jsem byl teď v pátek taky vykulenej jako kráva. Když jsme vezli na novou dílnu ten zvedák už bylo relativně dost hodin svítilo slunko a i teploměr ukazoval vcelku dost °C a stejně jsme jeli možná víc jak polovinu cesty po ledě. A podotýkám že jsme jeli po silnicích které si troufnu říct že znám a dokážu je dost dobře přečíst. 

Odesláno

Svůj příspěvek jsem si znovu několikrát přečetl (i ty ostatní) a nic zlého jsem tam napsáno neviděl.

A ano, stojím si za tím, že bylo velké štěstí, že se nestalo nic horšího.

Taky jsem byl kdysi čerstvořidič a taky jsem dělal spoustu kravín, ale když jsem pak o tom následně třeba kecal s kámošema na čundru (internet tehdá nebyl), tak jsem si z mnohdy daleko tvrdších slov holt bral nějaký to ponaučení a v souvislosti s osobní zkušeností došel nějakého cíle.

Odesláno

tu ,,poruchu'' registruje tazatel už týden, tak asi nejezdí furt na ledě, ale co by tu závadu mohlo technicky dělat nevím , a nevíme ani auto...

Odesláno

Ten original dotaz vypada na prvni potkani se s ledem (to se mi vzhledem k rocnimu obdobi jevi pravdepodobnejsi nez nejakej bordel ala nafta/olej na silnici).
A pripomina mi to kolegu co se rozciloval na sluzebni auto ze na lede nebrzdi i kdyz ma ABS.

Taky si prihodim pikoshku - stara 205-ka 1.8D , luplo v zizeni a prestalo mi to pri parkovani chtit zatacet a zatacelo jen kdyz se zatlacilo na volant. Tyc od volantu je s prevodkou rizeni spojena klemou s tisicihranem a ten se povolil a zacal mirne protacet. Stacilo najit, dotahnout na krev a jezdilo se dal. Ale sem moooc stastnej ze v tom luplo pri parkovani a ne nekde na dalnici ve 130-ti (samozrejme sem uz za mlada jezdil podle predpisu 😄 ).

Odesláno
před 12 hodinami, xSilver napsal:

Tyc od volantu je s prevodkou rizeni spojena klemou s tisicihranem a ten se povolil a zacal mirne protacet. Stacilo najit, dotahnout na krev a j

na jedné 205ce jsem to kdysi viděl v tom místě zavařené 😯😯

Odesláno (upraveno)

to sice cini vec hure rozebiratelnou, ale je to rozhodne bezpecnejsi reseni nez spolehani na tisicihran a cca M8 sroub v kleme co ho svira.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...