Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

image.png

Stačí takto? ;) Jedno je pro automatku, druhé pro manuál.. ale ceny jak vidíš tak jsou takové jak ti řekli ;) plus samozřejmě spony atd.. 

Odesláno

Ja som si dal robiť rozpočet pred rokom na nový Fap v Peugeote na 1,6hdi.. najskôr to bude ten e Fap čo je originál Peugeot len lacnejšia varianta.. 

20200312_153204.jpg

Odesláno

Ano EST je ečkový díl ;) 
Nicméně nelze porovnávat 1.6 HDi, kde je fap s katem dělitelný a 2.0 HDi, kde se mění celé těleso kat+fap ;) 

Odesláno
V 24. 11. 2021 at 21:08, ChouLu napsal:

ale na 1.6 ten fap v pohodě dá většinou 220t i když je zapsaná sw vypočtená chyba výměny fapu

Tomuto ako mám rozumieť? Sw nesprávne vypočíta kilometre kedy je fap na výmenu alebo vyskočí chyba zanesenia fapu i keď reálne nemusí byť na výmenu?

Pri 1.6 Hdi staršej 16V a novšej 8V je fap konštrukčne rovnaký?

Odesláno

PSA garantuje na FAPu u 1.6 160tkm.. při 170-180k se objeví závada ;) A je to z toho důvodu, že v těchto km už prostě nesplňuje emisní normy dané výrobcem.. ale reálně dá v pohoě 220tkm 

Odesláno

Jak píše @ChouLu Mě to postihlo teď. Najeto 195000 a nechal mě v nouzáku na silnici. A cena - nový 25.000,- plus práce, repase 15.000,- a samozřejmě + práce. Nicméně doporučuji nový.

Odesláno

No ona je ta cena relativní. Ano Kia/Hyundai ho mají podstatně dražší,Japonci taky už ale na druhou stranu koncern VW ho má se svým Economy programem (je pravda, že není vždy v nabídce) cca za půlku. A mimochodem jak je to s čištěním Fapu kde je SCR katalyzátor u motoru Bluehdi? Případně jeho cena. 

Odesláno

myslím, že u FAP/DPF je nejhorší to vědomí, že dám několik tisíc korun za hovadinu, která neslouží k tomu aby auto jelo, ale slouží ekologii , kdyby bylo potřeba vyměnit např. klikovku, tak nikdo nediskutuje a ty tisíce dá, bo bez kliky to nepojede..., prostě je něco jiného tlačit na zlepšení ovzduší a zároveň zaplatit výměnu FAP, nee, nedivím se tomu, zvlášť když člověk vidí, jaké dýmící kraksny furt jezdí a projdou STK 😯

Odesláno

Co dělá auta nespolehlivými? Většinou jsou to periferie, které jsou na motoru navěšené ze všech stran. Turbo,DPF,AdBlue, EGR,...Motor jako takovým ke za ty roky vývoje asi nejspolehlivější článek auta...😀 A když se do toho zapojí militantní ekologie,tak to je úplně hotovo.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jen pro zajímavost : před třemi lety mi v Peugeotu kde jsem byl s nefunkčním ukazatelem stavu paliva řekli, že FAP je plný na 98% a regeneruje každých 100km. Peugeot 2.0HDI 120kW 270.000km. Hned od nich jsem jel na emise kde vše bez problemů. Na technické taky. Řekli mi nezávisle na sobě ať jezdím dál dokud nebude padat do nouzového stavu. Že filtry vydrží obecně víc než se říká. Tak jezdím. Už jsem byl po dvou letech na technické znovu, emise znovu Ok, a dnes téměř po třech letech mám najeto 420.000km. Nechtělo se mi tenkrát dávat v Peugeotu 47.000,-Kč. Dnes už je to asi víc než je hodnota auta. Takže těžko říct. Eolys jsem doleval asi při 250.000km necelé 4 litry. Tak. 

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj, 508 103kw najeto 270tis. mi regeneruje mezi 250 až 350km, tak se pomalu rozhlížím po novém filtru, kdyby se nepovedlo čištění. V tomhle vlákně a i na německým fóru jsem se dočetl, že FAP vydrží klidně 350 a maníkovi v předchozím příspěvku dokonce 420tis..

Co říkáte na tenhle nový FAP?

Screenshot_20240819_071221_Chrome.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...