Přejít na obsah

weprzik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Hranice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

weprzik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. Jen pro zajímavost : před třemi lety mi v Peugeotu kde jsem byl s nefunkčním ukazatelem stavu paliva řekli, že FAP je plný na 98% a regeneruje každých 100km. Peugeot 2.0HDI 120kW 270.000km. Hned od nich jsem jel na emise kde vše bez problemů. Na technické taky. Řekli mi nezávisle na sobě ať jezdím dál dokud nebude padat do nouzového stavu. Že filtry vydrží obecně víc než se říká. Tak jezdím. Už jsem byl po dvou letech na technické znovu, emise znovu Ok, a dnes téměř po třech letech mám najeto 420.000km. Nechtělo se mi tenkrát dávat v Peugeotu 47.000,-Kč. Dnes už je to asi víc než je hodnota auta. Takže těžko říct. Eolys jsem doleval asi při 250.000km necelé 4 litry. Tak.
  2. weprzik

    Spotřeba 508 2.2 GT

    Tipcars: “V nabídce se docela často objevuje i motorizace 2,2 HDI (150 kW), která je ale bohužel vždy spojena s automatem a prodávala se jen ve verzi GT s tvrdším podvozkem. Zde je spotřeba výrazně vyšší ve srovnání s dvoulitrem a zase o tolik lépe nejede.”
  3. Na sBazar vždycky nějaký kousek na díly je. Kde přesně jsem koupil už nevím.
  4. weprzik

    Fouká furt studeně

    Únik chladicí kapaliny, vodní pumpa.
  5. Normálně. Třeba nechám hrát rádio pro ostatní co sedí v autě. Nebo nabíjet mobil. Ve skutečnosti by mě ani nenapadlo se dívat do manuálu jak mám tankovat když vím kde je nádrž a kde se otvírá.
  6. Pro zajímavost : na 407 se mi to stávalo pravidelně když jsem nechal klíčky v zapalování. Motor vypnutý. Srovnalo se to vždy samo jakmile hladina paliva poklesla pod hodnotu, kterou jsem měl v době tankování. Naučil jsem se klíčky v zapalování nenechávat. Nicméně u 508 jsem zase jednou zapomněl. Od té doby mám s mírnými výkyvy ( asi 1/4 nádrže ) pořád plnou. Při jízdě nafta přibývá. Ani v Peugeotu to nerozchodili. Naštěstí rezerva se vždy rozsvítí nezávisle na ručičce ukazatele stavu paliva.
  7. weprzik

    Rozvody

    https://www.autodily-cardo.cz/_nove/sada-rozvodoveho-remene-s-vodni-pumpou-ina-in-530055831/
  8. weprzik

    508 GT - životnosť FAP

    Malinký příspěvek k tomuto tématu - nedávno jsem navštívill servis Peugeot se svojí 508SW 2,0HDI 120kW. Neukazoval mi stav paliva. Problém nevyřešili, protože nevědí jak. Zato ale zjistili že FAP je na konci životnosti. Regenerace prý každých 100km. ( A vyinkasovali 700 za DIA ) Nový FAP filtr 38.000,-Kč, repasovaný taky 38.000,- Prý tedy peugeot si FAP filtry repasuje sám, nicméně nevím kdo ty repasy za cenu nového jako kupuje. Každopádně jsem den poté byl na emisích a vše v pořádku. Na technické mi řekli že FAP filtr vydrží podstatně víc než se tvrdí a dokud auto nepadá do nouzového režimu, ať nic neřeším. Od té doby jsem najezdil asi 6000 km v pohodě a mám teď 298.400km.
  9. Takže kdyby vás to někoho potkalo - důvodem byl vadný motorek pravého stěrače. Po výměně motůrku vše v pořádku, zmizela i všechna ostatní chybová hlášení. Motorek originál v Peugeotu 5600,-Kč, výrobce z nějakého důvodu doporučuje měnit oba. Sehnal jsem na vrakovišti oba á 1000,- Kč, tak jsem poslechl a vyměnil oba. Nedokážu říct jestli by bývalo stačilo vyměnit jeden.
  10. Na mém peugeotu 508 se děje následující: Stěrač u spolujezdce nefunguje, stěrač u řidiče stírá pouze tu část která nezasahuje do dráhy druhého stěrače. Mechanismus stěračů zatuhlý pravděpodobně není. V peugeotu tvrdí (dost nepřesvědčivě a po čtyřech hodinách práce) že nefunguje motorek pravého stěrače. Výrobce prý překvapivě doporučuje výměnu motorků obou stěračů, cena 2x5600,- Kč. Přičemž není úplně jisté že problém způsobuje ten motorek. Všiml jsem si že někdy za jízdy vyskočí hláška (volně přeloženo ) "porucha airbagu nebo předpětí bezpečnostních pásů", V ten okamžik funkční stěrač začne stírat neměnným tempem, nereaguje na ovládání rychlosti stírání, nefunguje ostřikovač a i když auto zastavím a zamknu, stěrač stále stírá. Pokud hláška o airbagu zmizí (a stává se to ), vše začne fungovat zase normálně, tedy kromě toho že stále stírá jen jeden stěrač a jen kousek. Uvítám každou radu a zkušenost. Bez stěračů se mi fakt jezdí blbě a jezdím denně.
  11. Mám s tím drobnou zkušenost - po nastartování u xenonových světel dojde k nastavení výšky svícení podle zatížení auta. Snímač na zadní nápravě byl vadný ( předpokládám že někde bude ještě jeden ), k nastavení výšky nedocházelo a projevovalo se to chybovou hláškou a blikáním symbolu potkávacích světel.
  12. Někde to tu už bylo ale nedaří se mi to najít - jak vyměním zámky zadních sedaček? Mám sedačky ze sedana a rád bych je dal do kombi. Poradíte?
  13. weprzik

    Spojka + setrvačník

    http://www.autodily-cardo.cz/spojka/spojkova-sada-s-dvouhmotovym-setrvacnikem-luk-lk-600014000-citroen-peugeot/ Dával jsem asi před měsícem. Práce vyjde do 5000,-kč, podle mechanika. Speciální nářadí na které LUK upozorňuje netřeba.
  14. Obecně to asi lepší bude. Ale já vyměnil jednu, najíždím 2500km měsíčně a zatim bez problémů.
  15. Zdravím, můj Peugeot 407 si pro mě přichystal další novinku (abych nějak nezakrněl) : Občas se nevrací spojkový pedál. Vrátí se jen do poloviny a musím ho přizvednout nohou. Nijak jinak se to zatím neprojevuje. Žádný hluk, řadit lze normálně. Na fórech jsem viděl různé rady ohledně výměny spojkového válce, spojky atd. Já mám dojem že toto nějak souvisí s dvouhmotovým setrvačnikem. Protože i ten už má za sebou 250.000km a občas je trochu slyšet při sešlápnuté spojce, nebo na volnoběh. Máte někdo nějakou zkušenost nebo názor? Díky.
×
×
  • Vytvořit...