dextilator Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Cau borci, ak by ste mali na vyber, do ktorej z tychto dvoch masin by ste sli radsej? Do akej motorizacie? Ja momentalne mam vo vyhliadke 2: 307 CC 1.6 16V + LPG a este 207cc cabrio 1.6 VTi benzin. Ono to chcem ako mestske auticko pre priatelku, kt. momentalne robi vodicsky kurz, nech potom ma nejake to vozitko, ktore aj dobre vyzera. Zihadlo. Ja mam v sucanosti 407SW 2.0 HDi a chysta sa 607 2.2 HDi biturbo, to ale nie je pre zacinajucu soferku. Dikes!!! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 (upraveno) Určitě bych se vyhnul motoru VTi a vzhledem k tomu že pokud nechceš naftu tak je to v 207cc jedinej benzinovej motor tak bych 207cc vyškrtnul a koukal po 2.0 307cc, no ale vzhledem že je to pro čerstvou řidičku šel bych do ty 1.6 16V motor NFU 80KW Upraveno 30. září 2021 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
dextilator Odesláno 30. září 2021 Autor Odesláno 30. září 2021 Diky moc za odpoved! VTicka su nic moc? ja mam skusenost len s DW10 pri mojej 407, som popravde spokojny. nafta by pripadala do uvahy ale je to na kratke trasy, po meste, to pochybujem ze tomu autu zrobi dobre a karbon je postrach, mne sposobil nemale problemy Citovat
ozzy56 Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 a já bych šel spíše do 207 a to hlavně proto, že bude mladší a pro začínající řidičku i menší..., motor HDi, benzín nebrat Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 (upraveno) No v 207cc jedině HDi, ovšem Cabrio v naftě To je takovej kočkopes no. Ale jinak souhlas, bude to novější a je i hezčí Co se týče VTi je to dost průser, je to tu popsaný milionkrát. Pár lidí má asi štěstí a tak nějak to maji v pohodě, ale zbytek je prostě problemovej. Upraveno 30. září 2021 uživatelem Radek Hurvajz ozzy56 a PaKr ohodnotil 2 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 V 207 byla nafta paráda a vůbec by mi nevadila ani v cc, zvlášť s ohledem na nabídku ostatních motorů. Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Kup ji mrdku typu fabie a az se vyjezdi tak kup neco lepsiho. Muj nazor je, at si koupi neco sama co ji nebude *neumím psát slušně* na opravy, a hlavne at neo*neumím psát slušně* auta lidi co je maji radi. Toto je za mne ten nejhorsi pristup, jaky muze byt, koupit nekomu auto........ takovy ridicky vidim na silnici denne........ Citovat
dextilator Odesláno 30. září 2021 Autor Odesláno 30. září 2021 (upraveno) plny suhlas, platit si to bude sama, ja len hladam nejaku masinku, ktoru by mala na zaciatok, nieco co by sa jej aj pacilo a tak Upraveno 1. říjen 2021 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 (upraveno) Proč jako první auto k mokrýmu řidičáku ausgerechnet CCčko? Osobně bych šel Scratchovo cestou a když teda ne Fóbie, tak klasický 207y (Clia, Fiesty, C3, Corsy), prostě čehokoli běžného, co když pokřtí, tak sežene díly na každým vrakáči za pár šušňů. CCčko bude určitě provozně dražší - o bezpečnosti nemluvě Upraveno 30. září 2021 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 ja teda nevim, zazniva tu HDi, ale ja bych HDi do mestskyho poskakovadla asi nechtel... tam je idealni fakt jen ten benzin Citovat
PaKr Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Souhlasím s @Radek Hurvajz - Cabrio v naftě se mi nějak příčí. Ještě bych uvažoval o 206, tam jsou aspoň spolehlivější benzíny. Ale pro mokrý řidičák bych asi taky uvažoval o "klasickém" autě. Citovat
Medvěd Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 (upraveno) Nějak mi v paměti vyběhla vzpomínka na kdysiklubáka, který svou 206 CC poslal se staženou střechou kolama vzhůru a pak měl na srazu lehce odřené čelo. A to určitě nebyl majitel mokrého řidičáku, ale už s tím autem něco odjel .... Upraveno 30. září 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Návštěvník Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 (upraveno) Chce a má vybraný CC. Z těchto dvou doporučuju 307 CC 16, 16V + LPG. Upraveno 1. říjen 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
ozzy56 Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 jsem rád, že to --kirkiz--vrátil na zem, takže tazatel chce poradit jedno ze dvou aut, včetně motoru, co byste si koupili vy ho asi nezajímá radim.1008 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 (upraveno) Ano souhlasím že vybírá z těch dvou a bylo mu doporučeno 307mičkové. Ale na druhou stranu se musím přiklonit k názoru že to není celkově úplně nejlepší volba pro člověka s mokrým ŘP takové auto. Mezi svými zákazníky mám několik takových " kousků " někteří si mě našli už měli auto zděděné po někom z rodiny a někteří za mnou přišli že dodělali AŠ a že chtějí auto jestli bych jim pomohl něco vybrat a pořídit. Musím napsat že svým způsobem je taková důvěra potěšující ale taky dost zavazující protože každou chvilku některý z nich volá a chce řešit nějaký problém z toho důvodu se přikláním k názoru že na to první " obouchání se " je nejvhodnější co nejjednodušší auto a hlavně auto které dobře zná člověk který se o něj bude starat aby když začínající řidička se dostane do problému tak byl mechanik po telefonu schopen navést co má udělat v prvním momentě aby kvůli nicotnému problému nemusel letět přes celé město. Samozřejmě že pro aplikování takového přístupu je nutno provést dost podrobnou instruktáž řidiče po zakoupení vozu. Upraveno 1. říjen 2021 uživatelem Vena garážmistr Hafity a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 kdyz se priklonimk tomu, ze si to vetsina zacatecniku primarne obusi zepredu, tak 307cc problem neni. Cumak to ma stejnej jako ostatni 307. A vzhledem k tomu, ze z vyberu to ma jediny aspon trochu pouzitelnej motor, tak asi neni o cem VTi bych nebral a HDi motory na mestsky pojizdecky taky ne. Takze zbyde 307cc v 1.6NFU , kterych je v nabidce jen par, protoze dost se jich prodalo s dvoulitrem . Zato je ten motor bez vetsich problemu... Péťa ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 Z toho vyberu co jsi tady napsal rozhodne 307 CC... Citovat
dextilator Odesláno 1. říjen 2021 Autor Odesláno 1. říjen 2021 dakujem krasne za vsetky rady a ano, urcite si necham poradit - ja nie som zas taky autickar, aby som vedel vybrat pre zensku fajn auto :)) ved ani sebe neviem! proste mame budget maximalne 3000 s tym, ze chcem max 2500 za auto a zvysok na poriadny servis, dat mu generalku, len nech je to spolahlive a bezpecne, primerane cene samozrejme, nemam iluzie Citovat
Návštěvník Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 Ona ta 1,6 taky nebude žádnej závoďák. Mám 307cc s dvoulitrem a taky nic moc. No je to atmosféra no. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.