Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neprošel jsem přes STM+ME, 2 vážné závady : hloubková koroze zadních brzdových kotoučů + vysoká kouřivost. Kupoval jsem si fungl nové auto proto, abych nemusel neustále řešit nějaký ten rok závady .

Kotouče a desky vyměním s tím jsem se už smířil ale vyšší kouřivost u auta co nemá nejeto ani 20tis. km, tak to je fakt k pláči !!! Norma je max. 0,51 a já mám průměr 4 měření 0,65 !!!

Odesláno

První TK se dělá po 4 letech, ne? Za tu dobu nemá auto ani 20tis km? Kouřivost...funguje FAP?

Teda...pokud auto je diesel.

Odesláno

Má to v podpisu 1,6 bluehdi takže ano je to nafta pokud je to první STK po 4 letech a nemá najeto ani 20000 tak to vychází na necelých 5000 Km ročně což je teda na naftu smrtelné ale ani pro benzín by to nebylo nic zázračného protože jak známo auto stárne jestli jezdí nebo nejezdí. 

Ad) kotouče pokud je můj odhad správný s tím nájezdem tak se s tím musíš smířit resp. když budeš dávat nové kotouče zkus pořídit lakované ty by mohli vydržet víc na tom nájezdu prostě na zadní nápravě nikdy u moderního auta nemusí brzdy podávat zázračné výkony takže tam jsou spíš " pro parádu " pokud jezdíš hodně sám nebo jen s manželkou a do kufru dáváš max. nákup tak zkrátka tu povrchovou korozi která se na tom kotouči vytvoří při stání brzděním neobrousíš a ta zákonitě přejde časem do koroze hloubkové.

Ad) kouřivost vím že za toto sklidím kritiku ale pokud vezu zákaznické auto na STK a vím že to auto moc nejezdí tak do toho hrcnu za 300 Kč naftu vezmu to na dálnici a tam to auto pořádně protáhnu aby se " propláchnul " celý výfukový systém a nebyli v něm usazené saze protože ty kluci emisácký umí čarovat ale pokud mu to třikrát "plivne" saze do mašiny tak mu dojde trpělivost a nepustí to. A bohužel tohle je častý problém i u aut která jdou na první STK

Guest Petr 3008
Odesláno (upraveno)

Hele, když jsem kdysi jel na první stk ještě s 308, měla najeto 22 🤣. A naprosto bez závad, hodnoty emisí jako u nového auta, žádný problém. Je fakt ale, že nejezdila žádné krátké couračky.

V těhle km myslím tam zas nic tak špatně být nemůže. Tipnul bych, že je to jen zanesené a jak píše Véna je třeba to pořádně prohnat ať ty saze vylítají ven. Ještě vyměnit vzduch filtr, najít si vhodnou cestu a nebát se podržet to v pořádných otáčkách. Parťáka držím normálně 5000, přesně jako to točí na emisích, a to to lítá ven 🤣. Pokud by kouřivost přetrvávala je to třeba nechat zkontrolovat jestli všechno funguje jak má.

Kotouče jsou jasná věc, auto asi stojí venku a tím že nejezdí jasně kotouče odreznou. Ty moc dlouhou dobu nepotřebujou

Upraveno uživatelem Petr 3008
chybný text
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem to pořádně prohnal po dálnici, tak uvidím na opakovačce. Auto je sice garážované ale v zimě to stejně trpí (sůl + vlhkost), takže to ty brzdy nedají a nejsem sám s tímto problémem.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Guest Petr 3008
Odesláno

Mokrý a nasolený auto do garáže není taky nic moc, to je jasný. Je třeba na to myslet a před zajetím do garáže pořádně brzdit, ať stačí brzdy oschnout, může to životnost prodloužit.

Dálnice dobrý, ale není to úplně ono. Chce to pěkně prohnat na nižžší převodové stupně. Pěkně dvojka, trojka co to dá, nejlepší pořádnej kopec 😆. No uvidíš co to udělá.  V Peugeotu sis to náhodou nenechal zkontrolovat?  

Odesláno

Je to tak. Pokud někdo jezdí jen krátké trasy a když už delší tak jede ekojízdu tak je jasné, že na emisích neprojde. Chce to prostě prohnat no... Jak říkají kluci - tam bude zakopaný pes. Dej mu pořádně za uši a mohlo by to být OK. 

Odesláno

Pánové asi zapomínáte kde bydlím že tady pořádnej kopec kde by se dalo jet aby se vejfuk " vypláchnul " není proto to beru na dálnici. Naposled když jsem takhle " proplachoval " tak jsem dojel na zahřátí do Prahy a pak do Poděbrad a zpátky hned na ME . 

Odesláno

....je fakt že mě ještě s Fordem jednou na emisích technik taky poprcal, že jsem to měl napřed tak 30 km protáhnout až na krev  a až pak za nim na emise a ne jet od baráku 5 minut po městě a hned na měření.... ....ale prošel jsem ok...

Odesláno

Zdravim...k brzdám, neviem ako majú vyzerať kotúče po 20 tis.km, ale moje čo som menil majú 130 tis.km, tieto sú hrdzavé, je to vozidlo C3 Picasso, čiže podvozkovo to isté ako tvoja 2008. Použi toto video https://youtu.be/ZLtg4iEi-e0 zadné brzdy sú rovnaké už dlhodobo

A k emisnej, prebehnúť auto po diaľnici

IMG_20210904_093913.jpg

IMG_20210904_093906.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...