Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Bohuzel nemam pripojistene celni sklo a od kaminku mi prasklo. Premyslel jsem jak ho co nejlevneji vymenit a napadla me varianta ze si sezenu nekoho kdo to bude ochoten napsat na privesny vozik. Rozdil s bonusem a bez bonusu je cca 100kc tak kdyz mu dam 1000kc tak ma na deset let stejnou cenu. Mate stim nekdo skusenosti jestli to jde napsat na privesny vozik? Nebo to lze napsat jen na motorove vozidlo?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj.Zajímavá poznámka!Trochu jsme to rozebrali a zde je konečná myšlenka:rozbité přední sklo od mého vlastního vozíku.Kamarád ho měl za svým autem a já jsem jel za ním,že mu pomůžu nakládat.....Možná je to nesmysl,nebo skulinka?Třeba někdo připojí rozřešení.P806

Odesláno
Původně zaslal: Kubis

Ahoj.Zajímavá poznámka!Trochu jsme to rozebrali a zde je konečná myšlenka:rozbité přední sklo od mého vlastního vozíku.Kamarád ho měl za svým autem a já jsem jel za ním,že mu pomůžu nakládat.....Možná je to nesmysl,nebo skulinka?Třeba někdo připojí rozřešení.P806

To je podle mě trošku problém - vím, že třeba není možné uplatnit škodu z povinného ručení, pokud do sebe bouchnou dvě auta stejné firmy (samozřejmě s různými řidiči) nebo auta příslušníků rodiny (manžel - manželka). Nevím, zda je to právně průchodné nebo zda je to jenom neochota pojišťováků, ale četl jsem, že s tím prostě jsou problémy.

:xvulOČ JEDNODUŠŠÍ BY BYLO PLATIT POVINNĚ RUČENÍ NA ŘIDIČE A NE NA AUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:xvul

Odesláno

Ahoj.Pokud by se platilo za řidiče,se stejným systémem bonusu,joj to by ubylo hajzlů,co to rozbijou i několikrát ročně,v nejhorším případě to napasují do neviných!!Možná ty nejhorší by pojišťovny už nepojistily a vypadli by z kola ven.Ne že mu seberou papíry a on je má do týdne zpět.Musel by platit,a ze zkušeností s úřady a institucemi,tam by nepomohlo strýčkování.

Odesláno

Bylo by podstatně spravedlivější i přidělování bonusů - malusů, prostě je ti 20 - 25, máš tudíž méně zkušeností a čerstvý řidičák - platíš 100 % ručení. Jezdíš 5 let bez nehody - za každý rok dejme tomu 5 % mínus, zaviníš nehodu + 10 % za každou zaviněnou, myslím, že by to byl ten nejspravedlivější systém - ale stejně je to :xvul, protože pojišťovnám (a strejčkům ve 120 a Matizech) tohle setsakra vyhovuje, protože živit silné auto může jenom gauner na kterýho je potřeba si v životě dávat bacha).

Taky mi neí jasné, proč musím platit za několik aut, když mám jeden zadek, dvě ruce, dvě nohy a jednu hlavu, tzn. že není pro mě technicky možné, abych všechna auta, která mám na sebe hlášená někam současně přemísťoval.

Jediný problém by mnou navrhovaného systému by mohl vzniknout, pokud by s autem jel někdo bez zaplaceného svého osobního ručení - ale to by určitě šlo nějak vymyslet (něco jako nálepka do nějaké karty přiložené k řidičáku - týdení, měsíční, roční s vyznačenou platností - mám koupenou doma, když chci vyjet - vyznačím, nalepím, jedu a mám zaplaceno).

Odesláno

2Kubis: muzes mi, prosim, tu tvoji myslenku vysvetlit? Kdyz se bude platit za ridice, jak to odstrani ty tvy gaunery? Vzdyt i dneska ti daji neco jako malus, pokud jsi mel skodni prubeh... chtel bych mit tvuj optimismus.

2Medved: to je jednoduchy, tvoje auto muze zpusobit skodu i bez tebe. treba diky zavade elektroinstalace, ktera zpusobi ohen a diky tomu znici auto vedle tebe. nebo zapomenes zabrzdit a auto se rozjede a vjede treba do ... dopln sam ... Muzes mi oponovat ze preci nejsi blbej a mas auto v supr stavu. Nejsi a muzes mit. Ale neni to tak davno, co 307 horely samy od sebe. A to si reknes novy auto, super stav...

Co se tyka pojisteni na jmeno ridice, funguje to docela obstojne treba v US. Ale zapomente, ze se tim zbavite hodnoceni podle objemu motoru, pouze se stane jednim z kriterii. Navic by se spousta lidi hodne zacalo vztekat... velmi vyzname tam pojistku ovlivnuje vek (do 26 si krute priplatite), jak dlouho mate ridicak (cim dele tim lepe), jak casto bourate, jestli mate deti (dostanete vyraznou slevu), v jake lokalite bydlite (velke mesto velka pojistka), jake mate zamestnani, typ auta - znacka, model, stari, motor, barva auta (zajimave, co?) atd atd... coz nasypou do pocitace a ten vyhodi sumu, ze ktere se Vam udela spatne :)

Blbe se pak v takovem systemu resi pojisteni pro lidi co moc nejezdi, ale to tam neni v podstate nikdo s vyjimkou autopujcoven. Tady naproti tomu spousta lidi ridi jen rekreacne - treba manzelka jednou mesicne na nakup. Ty mas ted treba dve auta na sebe, a jezdis jen s jednim. Jenze az prodas tu 405, budes mit zase prebytek ridicu na jedno auto... K tomu casem synek/dcerka atd...

paradoxne tento system taky nahrava nepojistenym ridicum - padelek osvedceni o pojistce lze poridit za zhruba 10% ceny pojistky. a dokud nenabouras, je vse ok. Pri pojisteni podle RZ staci vzdycky na novy rok porovnat registr pojistoven s registrem vozidel a rozeslat pozvanky k podani vysvetleni...

2Xsimik: zni to asi arogantne, ale dobre ti tak... pojistka stoji u slusne pojistovny par stovek priplatku k povinnemu ruceni...

da se to resit pres nekoho s firemnim autem, nebo autem na leasing. na tvuj prives to jiste nepujde, nevim jestli uz ze smluv vypadlo ze se nehradi skoda zpusobena rodinnym prislusnikum, ale zcela jiste tam bude neco o skode na majetku pojisteneho. vezmi smlouvu a precti si poznamky drobnym pismem :aut

[upravil dne 11.6.06 Vvitty]

Odesláno

no ja to nemyslel na svuj privesny vozik ale na cizi-znameho se kterym nejsem v zadnem pribuzenskem vztahu. Informoval jsem se u jineho dobreho znameho (pojistovaci agent) a ten mi rekl ze se skoda da uplatnovat jen s motoroveho a nikoliv nemotoroveho vozidla. Pak je mi teda divne proc se musi z privesnych voziku plati povine ruceni kdyz stejne se skoda uplatnuje z toho auta ktere ho tahne. No a nakonec jsem zjistil ze i skoda zpusobena nakladnimi privesy na navesy (kamiony) se uplatnuje vzdy na vozidlo ktere prives/naves tahne. Tak a ted uz vubec nechapu proc se musi u techto nemotorovych vozidel platit zakonne pojisteni.

Odesláno

už jsem to zkoušel,marně.Likvidace škody se provádí z vozidla,které táhne vozík.Také nechápu smysl pojistit vozík,jedině,když ho tlačím a někoho trefím

Odesláno
Původně zaslal: simas

no ja to nemyslel na svuj privesny vozik ale na cizi-znameho se kterym nejsem v zadnem pribuzenskem vztahu. Informoval jsem se u jineho dobreho znameho (pojistovaci agent) a ten mi rekl ze se skoda da uplatnovat jen s motoroveho a nikoliv nemotoroveho vozidla. Pak je mi teda divne proc se musi z privesnych voziku plati povine ruceni kdyz stejne se skoda uplatnuje z toho auta ktere ho tahne. No a nakonec jsem zjistil ze i skoda zpusobena nakladnimi privesy na navesy (kamiony) se uplatnuje vzdy na vozidlo ktere prives/naves tahne. Tak a ted uz vubec nechapu proc se musi u techto nemotorovych vozidel platit zakonne pojisteni.

Proč asi. Pojišťovna musí na něčem vydělávat. ;)

Sr....é maj furt málo. :grr

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Pojišťovny těžce vydělávají a vůbec se jim nedivím, že se do žádných změn nehrnou.

Další krásnej příklad je, na základě čeho se platí pojištění - na základě obsahu motoru. Vždyť je to uhození. Můžu mít 1,5dci naftu ze 75kW a 1,4i benzin s 55kW a platim stejně. A u té 1,4i je obsah 1360ccm (a hranice nižší sazby samozřejmě končí u 1350ccm). Takže...proč platíme za obsah, když bychom měli platit za výkon? (Nadruhou stranu, až budu mít tu 1,5dci , tak mi tento systém bude vyhovovat...všechno má své pro a proti).

Jo, nevíte jak to je s povinným ručení u Kooperativy? Mám pár prasklinek od kamínků a možná bych to přední okno i vyměnil. Musím někoho shánět, nebo to vymění bezproblému a bez papírování (Kooperiativa má psáno, že je v ceně i pojištění čelního skla).

Odesláno

nevím nevím. Ale jak sem tak browsil po stránkách kooperativy, tak tam mají možnost připojistit si čelní sklo. Pochybuju tedy, že by to již bylo v ceně základního pojištění :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: tanagy

Pojišťovny těžce vydělávají a vůbec se jim nedivím, že se do žádných změn nehrnou.

Další krásnej příklad je, na základě čeho se platí pojištění - na základě obsahu motoru. Vždyť je to uhození. Můžu mít 1,5dci naftu ze 75kW a 1,4i benzin s 55kW a platim stejně. A u té 1,4i je obsah 1360ccm (a hranice nižší sazby samozřejmě končí u 1350ccm). Takže...proč platíme za obsah, když bychom měli platit za výkon? (Nadruhou stranu, až budu mít tu 1,5dci , tak mi tento systém bude vyhovovat...všechno má své pro a proti).

Jo, nevíte jak to je s povinným ručení u Kooperativy? Mám pár prasklinek od kamínků a možná bych to přední okno i vyměnil. Musím někoho shánět, nebo to vymění bezproblému a bez papírování (Kooperiativa má psáno, že je v ceně i pojištění čelního skla).

Wustenrot má pojištění podle výkonu.

Odesláno

U ČP to není. Na čelní sklo musíš připlatit 500,-Kč. Zkus, zda není v okolí tvého bydliště nějaká stavba, kde by jezdili nákladní auta. Od nich ti odlétají kamínky pořád. Stačí jen náklaďák zastavit a říc, že máš od něj rozbité okno čelní, nebo si zapamatij SPZ (RZ) a nahlaš to. Přece nebudeš stavět náklaďák vna stavbě. Zapamatuj si i čas, popř.typ NA, barvu. Ale musí být na silnici např. štěrk apod. PČR to nabere.

Odesláno

Já nevím, ale slyšel sem, že se zapsáním SPZ to už nefakčí. Pojišťovna to na povinný ručení uzná pouze, pokud to \"viník\" podepíše!!!

Zajímal sem se o to, pač teď řeším stejnej problém. Vcera mi prasklo (navíc v zahraničí) přední sklo u Hyundaye Pony, rok 1991. Rychle se to rozšířilo a musím to vyměnit. V servisu mi řekli 623 eur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bohužel, auto je pojištěný na vše, až na skla. A když bych konečně to pojištění jednou využil, tak je mně naprd!!! :nevim Navíc to auto mám za měsíc dávat pryč. To naštve. :bojim

Odesláno

Musíš mít v každém případě potvrzení o policie o poškození čelního skla. Pojišťovna to pak nabere. A SPZ (RZ) stačí. Majitele vypátrá policie.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Musíš mít v každém případě potvrzení o policie o poškození čelního skla. Pojišťovna to pak nabere. A SPZ (RZ) stačí. Majitele vypátrá policie.

A majitel tě akorát tak pošle na tři doby do pr.ele, pokud není blbej.

Odesláno

Nikam tě nepošle!!! Jde to z pojistky. A pokud je to nákl. vozidlo, tak to už vůbec ne! Když se nahlásí přibližný čas a místo. V okolí staveb je to běžné. To mi věř.

Odesláno

Jde o to, na jakého řidiče náklaďáku narazíš no. Nebo jakého má šéfa. Když to hodíš na náklaďák Metrostavu, tak OK. Když to zkusíš na firmu Žalud a syn, tak to asi bude horší. U osobáků je to problematičtější. Většina lidí nerada přijde o bonus nebo případně získá nějaký malus. Já osobně bych z toho radost asi taky neměl. Na peněžence je to poměrně znát. Lepší by to asi bylo s nějakým služebním osobákem :super

Odesláno

No nejlepší je mít v autě spolujezdce svědka, to pak ten kteryho odchytíš moc proti tomu nemůže dělat, já jsem měl s tím problém že jsem byl sám a ten viník to nechtěl uznat, prostě tvrdil že on to nemohl udělat a nechtěl to podepsat, přitom auto byl služební Superb. Po asi 14cti denním masírování po telefonu jeho i jeho šéfa ve firmě, to nahlásil na pojišťovnu, pochopil že jim dřív nedám pokoj. Sklo mi pak vyměnili asi do týdne. Pokud by byl svědek a zavolal bych policajty asi by to šlo rychleji a spolehlivěji.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Nikam tě nepošle!!! Jde to z pojistky. A pokud je to nákl. vozidlo, tak to už vůbec ne! Když se nahlásí přibližný čas a místo. V okolí staveb je to běžné. To mi věř.

Věř tomu, že když to někdo zkusí na mě, tak se se zlou potáže.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...