machulda Odesláno 29. duben 2023 Autor Odesláno 29. duben 2023 2 roky jsou pryč a další STK úspěšně za námi. Před STK proběhlo kompletní vyčištění brzdových třmenů, výměna zadních zadních kotočů a destiček, brzdové kapaliny a vzpěr stabilizátoru. Snad zas budem chvíli jezdit bez návštěvy servisu Pepito, Péťa a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
machulda Odesláno 29. červen 2023 Autor Odesláno 29. červen 2023 Kulatiny jsem prošvihl, tak alespoň takhle ozzy56, PaKr, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
machulda Odesláno 17. říjen 2023 Autor Odesláno 17. říjen 2023 Tak máme najeto cca 175000 km a proběhla další výměna všech filtrů a oleje a přehození kol na zimní. Při výměně kol jsem si všiml, že prachovky na lanovodech to mají za sebou a kape z nich voda, tak jsem dal oba nové. Při vypoutění oleje jsem zjistil dost nemilou věc a konečně zjistil příčinu špatného řazení. Na převodovce je díra tak 2x5 cm, takže tu trochu oleje co nevyteče za chvíli vyháže a jede tak na sucho... Pravděpodobně s tím jezdím už od koupě auta, tak teď přemýšlím jak to řešit.... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 Pokud je díra ve skříni nezbyde než výměna Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 Čerstvě po STK... Že by si tohohle technik nevšiml? Normálně mě buzerujou za každou kapičku oleje Citovat
machulda Odesláno 17. říjen 2023 Autor Odesláno 17. říjen 2023 Fotku mě udělat nenapadlo. S výměnou tak nějak počítám. Ale zase si říkám, když to na sucho jezdí tak dlouho, zkusit to jen nějak zaplácnout aby to necákolo ven a čekat do kdy to pojede. Na STK si všimnout nemusel. Ono přes spodní kryt není vůbec nic poznat. Sám jsem pod autem několikrát byl a jako trochu mastnoty tam bylo, ale nic hroznýho. Taky to moc nechápu, ale díry jsem si všiml až teď z jinýho úhlu a s pořádným světlem Citovat
Hafity Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 Volil bych stejný postup.... Správně naohýbaný kus plechu s přiměřenou vrstvou motorového silikonu podpořený vhodným počtem samořezek by mohl život té almaře významným způsobem prodloužit.... Ovšem "když to na sucho jezdí tak dlouho", tak aby tomu nová olejová náplň nakonec ještě neublížila.... machulda ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 A co tam takhle navařit nějakej kus plechu? Nešlo by to? Mi nedošlo, že 307 měly taky kryt pod motorem. Mně už dávno ulítl, když mi ho zapomněli přidělat těma caplíkama Citovat
machulda Odesláno 18. říjen 2023 Autor Odesláno 18. říjen 2023 Svařování je asi problém. Zjišťoval jsem to tenkrát u 406ky a nikdo to nechtěl dělat. Mám na ty převodovky štěstí. Tam jsem měl jen prasklinu, která šla zalepit a drželo to, tak to zkusím udělat podobným způsobem. Víc škody už tam snad udělat nemůžu Citovat
Roman Bazi Odesláno 19. říjen 2023 Odesláno 19. říjen 2023 Řešil bych to zaslepením ocelovou destičkou a pod ní gumu nebo nějaký tmel. Buď prostrčit dírou pásovinku s dírou a závitem a zvenku dár druhou destičku, pod ní gumu a stáhnout šroubem. Nebo nějak jinak, ale neřezal bych závity do převodovky. Myslím, že by to neměl být problém. Díra 20x50 mm je dost velká. machulda ohodnotil 1 Citovat
machulda Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 Tak teď tady budu asi za pěknýho vola Planý poplach s dírou v převodovce vznikl z lenosti sundat celý kryt pod motorem, nedostatku času a hlavně mojí neznalosti. Koukal jsem do míst, kde je spojka(aspoň teda myslím ) Nicméně, jsou takové mezery normální? úplně se mi nezdá, že by to na motor sedělo. Citovat
Hafity Odesláno 21. říjen 2023 Odesláno 21. říjen 2023 Vypadá to, že dosedací roviny jsou v pohodě a sedí.... Únik oleje bude z nějakého Gufera, buď na klice, nebo na převodovce.... machulda ohodnotil 1 Citovat
machulda Odesláno 21. říjen 2023 Autor Odesláno 21. říjen 2023 Z motoru olej nemizí. Když při výměně doliju na max, při další výměně je olej zhruba v půlce mezi ryskami. To si myslím, že sežere motor. Dost mastné to bylo kolem poloosy. Očistil jsem to a zkusím sledovat. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
machulda Odesláno 11. červen 2024 Autor Odesláno 11. červen 2024 Při cca 185000 km opět výměna oleje a filtru. Díky @inoxing za diagnostiku a zjištění vadného čidla teploty nafty a aktivaci tempomatu. Čidlo vyměněno a doplněna páčka tempomatu. inoxing, radim.1008, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
machulda Odesláno 5. listopad 2024 Autor Odesláno 5. listopad 2024 Ve 190000 km jsem si všiml vibrací při mírném sešlápnutí pedálu spojky, tak proběhl trochu větší servis. Výměna spojky setrvačník,lamela, přítlačný talíř, spojkové ložisko, páka ložiska, gufero klikové hřídele, gufero hřídele převodovky, gufera poloos, výměna oleje převodovky. A když už to bylo rozhozený, tak výměna předních tlumičů s horním uložením. Nahoru se daly misky s větší verstvou gumy. Dále axiální táhla řízení, čepy řízení a výměna předních brzdových destiček. Udělala se geometrie a nahozeny zimní kola. Snad bude zase chvíli klid VojtouNerCZ, Pepito, Draslar a 4 další ohodnotil 7 Citovat
machulda Odesláno 5. listopad 2024 Autor Odesláno 5. listopad 2024 Auto má (snad) radost, peněženka plakala radim.1008 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 5. listopad 2024 Odesláno 5. listopad 2024 Něco podobnýho mě bude čekat u Galaxy - zatím šetřím a doufám, že to ještě pár měsíců vydrží machulda ohodnotil 1 Citovat
machulda Odesláno 18. únor 2025 Autor Odesláno 18. únor 2025 O víkendu při 195000 km na tachometru jsem opět vyměnil olej a všechny filtry. Pár kilometrů předtím se objevila hláška o nízké hladině aditiv pro FAP, tak jsem v Peugeotu nechal vyměnit vak s aditivy. Na DIA žádná další chyba nebyla a auto dostalo pochvalu Pepito, ozzy56 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.