radim.1008 Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 To nikdo neřekl. Jak montují sami? Na 5008MPV mám ventilky. Jiný systém tam není. Citovat
Brizan Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 před 23 minutami, P607Olda napsal: Ale jo, tak blbej nejsem. Ale, pokud vím, všechny Peugeoty mají ten vestavěný. Funguje spolehlivě, nastavuje se snadno. Tak proč si lidi komplikují život montáží dalšího systému, přes "chytrý" ventilky v pneu, jejich dvěma sadami, jejich přihlašováním, vybitými baterkami. Snímače ve ventilkách je originální způsob přímo od peugeotu z výroby. Takže pokud ti dojde baterka jseš v háji a auto začne hlásit chyby. Jiný způsob hlídaní tlaků v 5008 MPV neexistuje. Proto se ptám jaké náhradní ventilky se snímači mám koupit aby mi auto s nimi komunikovalo a nemusel bych kupovat předražený od Peugeotu. Citovat
MJSytic Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 před 23 minutami, P607Olda napsal: Ale, pokud vím, všechny Peugeoty mají ten vestavěný. To právě nemají. Nepřímá varianta se začala používat až kolem roku 2014 a to ne hned u všech modelů. Myslím, že první s nepřímou detekcí byla 308 T9, a pak to šlo, jak šly nové verze modelů. Myslím, že třeba jedničkové 508 mají snímače tlaku až do konce výroby, než se přešlo na 508 R8 @Brizan hoď VINko mrknu, jaké tam máš. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 Tak to jo. 301 z roku 15 měla vestavěný, 308 z roku 16 taky. Nevěděl jsem, že 5008 MPV to nezavedli do konce výroby, roku 16. Citovat
MJSytic Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 @Brizan Máš tam tu novější "celogumovou" variantu 98 115 363 80. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Brizan Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 Díky Stačí je dát do kol a auto si je samo načte, nebo je potřeba je párovat přes dia? Dia mám jen jsem to ještě nikdy nedělal (myslím ty ventilky). Citovat
MJSytic Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 Já myslím, že tyhle novější se právě musí už párovat Ale nechci kecat. Možná @jarokare by věděl? Na mé 508 mám ještě ty starší (kovové) a ty se mi načetly sami, když jsem dokupoval zimní sadu. Citovat
Brizan Odesláno 6. březen 2024 Odesláno 6. březen 2024 A páruje se to tak že jejich číslo opíšu do dia? Tu možnost jsem tam tuším viděl, ale dál jsem se v tom nehrabal když ty nové zatím nemám. Citovat
Pacho69 Odesláno 7. březen 2024 Odesláno 7. březen 2024 Ono je to naopak než píše Olda, jediné spolehlivé je snímač tlaku ve ventilku, snímání pomocí otáček/ABS právě 100% spolehlivé není. Je to levnější a jednodušší varianta využívající stávající elektroniku, která nevyžaduje montovat snímač do kola. Varianta s ventilkem je bohužel vopruz ale pokud jsou v pořádku čidla, funguje vždy. Stačí jen otočit klíčkem, nemusím se rozjet, abych věděl, že kolo je podhuštěné. U 5008 se mi už dvakrát stalo, že zadní kolo uteklo v garáži a s lehkým zadkem nebylo vidět, že je kolo poloprázdné i když jsem auto obešel. Po otočení klíčku snímač okamžitě hlásil. Takže jsem dofoukal, abych auto dovezl do pneuservisu. Schovaný hřebík jednou jsme našli až napodruhé... Chtěl jsem tím jen říct, že jsem rád, že je mám pavelu96 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 7. březen 2024 Odesláno 7. březen 2024 Já mám opačné zkušenosti, praktické. Na 607 jsem neměl defekt, ale několik zbytečných varování. A starosti s přihlašováním. Na nynějších autech to hlásí velmi spolehlivě - když přehodím na jiné (zimní/letní) a nevynuluju. Pokud píšeš "schovaný hřebík jsme našli až napodruhé" - nebudu komentovat, jenom napíšu, že jakýkoli únik není samosebou, musí se najít příčina hned. Nemám rád, když mi pracovník hlásí "už jsem to dofoukal a nepomohlo to..." Takže vlastně hlášení jste ignorovali? Nafoukali a jeli dál? Citovat
Pacho69 Odesláno 8. březen 2024 Odesláno 8. březen 2024 No koukám, že jsi nezklamal. Takže polopatě. Ráno jsem přišel k autu, strčil klíč do zapalování, otočil, okamžitě dostal hlášku s podhuštěným pravým zadním kolem (sorry, že si rejpnu, ale tohle prostě u pasívního snímání nefunguje, takže bych vyjel s podhuštěnou - na zadním kole u 5008MPV to není nijak zvlášť vidět). Nicméně já to věděl hned, tak jsem kolo nafoukl a protože neutíkalo, dojel jsem s autem do servisu škodovky, cca 300 metrů. Tam servisák přišel, celé kolo zkontroloval, včetně pokusů najít bublinou únik, byl jsem u toho, nic jsme nenašli bublina se neobjevila. Protože jsem nepotřeboval jet autem nutně, domluvili jsme se, že to nechám do rána stát v garáži a ráno uvidím. Druhý den jsem šel do auta, situace se opakovala. Takže jsem zase dofoukl, dorazil do servisu, servisák řekl, že to už není možný, když jsme nic nenašli a gumu sundal z disku. zevnitř byl krásně vidět hřebík, který byl zaražen tak šikovně do vzorku pneumatiky, že z venku prostě nebyl vidět. A nejspíš to ani moc neucházelo, tak aby se to projevilo na mýdlový bublině, prostě za těch 5-10 minut se bublina neobjevila. Každopádně to posléze opravil hříbkem a od té doby klid. Tím tedy chci říct, že díky tomu, že se tlak měří ve ventilku, jsem s poloprázdným kolem ani nevyjel, což u pasivního snímání prostě nezměří, takže bych to zjistil někde venku (kolega na poloprázdné gumě ujel 2km, než se auto rozhodlo to zahlásit). S nějakým "přihlašováním" jsem problém neměl žádný (mám dvě sady kol), taktéž ani jeden falešný poplach jsem nezažil. Mám tedy opačnou zkušenost se stoprocentně spolehlivým měřením tlaku ve ventilku. Jediné, co mi chybí, že ten systém nikde v palubním počítači nezobrazuje hodnotu tlaku v jednotlivých kolech. Citovat
martinecondrej Odesláno 8. březen 2024 Odesláno 8. březen 2024 (upraveno) u mě dokonce auto z roku 2011, najeto asi 290000km a ventilky stále původní a měří, na dodávce mám už nepřímé měření, ale také velmi spolehlivé, po možná ani ne minutě jízdy zahlásilo kolo, co mělo jen o trochu míň, byl tam hřebík. Takže za mě spokojenost tak i tak Upraveno 8. březen 2024 uživatelem martinecondrej Citovat
Pacho69 Odesláno 8. březen 2024 Odesláno 8. březen 2024 Taky mám původní ventilky, origo na 17" a o trochu později dokupované na zimních 16" Citovat
Brizan Odesláno 8. březen 2024 Odesláno 8. březen 2024 Na staré 407 z roku 2004 najeto 370tis a stále původní a funkční ventilky. Na 5008 o 11 let a 170tis mladší mám v háji baterky na obou předních kolech. Evidentně šetřili na baterkách. Citovat
P607Olda Odesláno 8. březen 2024 Odesláno 8. březen 2024 (upraveno) Pacho - gratuluji, kdybys byl vyjel na poloprázdné, to by byl průšvih. Ještě že máš ty ventilky. Upraveno 8. březen 2024 uživatelem P607Olda ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. březen 2024 Odesláno 9. březen 2024 nechci opravdu nikoho urazit, ale tohle hlídání tlaku v pneu může vyhovovat jen lemplům, co se vůbec nestarají o auto , anebo výrobcům tohoto systému radim.1008 a P607Olda ohodnotil 2 Citovat
martinecondrej Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 4x v životě jsem měl defekt na pneu, pokaždé zjištěno během jízdy, pokaždé systém přímý i nepřímý zafungoval skvěle. Bez toho bych pravděpodobně zničil pneu a možná i hůř. Takže bych lemply vynechal. Po airbagu a stabilizaci je to další nejvíce přínosný systém pro bezpečnost Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Určitě to má něco do sebe. Je pravda, že jednou jsem díky němu taky poznal píchlé letní pneu. Na straně u zdi. V zimní sadě je nemám. Citovat
Pacho69 Odesláno 19. březen 2024 Odesláno 19. březen 2024 Tak já vždycky auto obejdu a na tom zadním kole s prázdným kufrem prostě těch 1,4 nebylo na první pohled patrných. Prázdného kola si člověk všimne hned, ale tohle prostě utíkalo pomalu, postupně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.