Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Abych nezakládal nový dotaz,tak se zeptám tady.Chtěl jsem na svou 5008 koupit na letní kola snímače tlaku,ale servisák co mi přezouvá auto říkal,že je to zbytečné někde shánět a že jak budeme přezouvat na letní (na zimních mám ventilky funkční),tak mi tam nakóduje ventilky co prodává,mám pocit že je to Schrader,nebo CUB.Minulí týden mi to přezul a vše bylo OK,ale až do včerejška,kdy jsem vyndal z kufru a dal do kůlny zimáky (s funkčníma ventilkama).Odjel jsem a kontrolky už svítí.Mám dotaz jde vůbec na mé auto instalovat jiné než origo snímače?Volal jsem mu a říkal že mám přijet a že to dá do pořádku,ale aby se s tím zbytečně nehrál a já nejezdil do kolečka do servisu a domů.Předem děkuji za odpověď.

Upraveno uživatelem Petr V.
úprava
Odesláno

Jsou běžně snímače, které se jen nakonfigurují pro auto. Spíš ti chybí nahrané snímače (nebo jeden) v řídící jednotce. Myslím, že novější verze softu si umí poradit samy, ale třeba je zmátly ty dvě sady snímačů. Mělo by se jich tam tuším vejít 10, dvě sady kol a dvě rezervy.

Odesláno

Díky za odpovědi,já jen abych tam nejezdil zbytečně .  Asi jak sundali ty zimní se snímačema a nechali je v kufru,tak jednotku to nejspíš zmátlo (nebo je ??) 🙂

Odesláno

to nevím, do jednotek co mám já (2012) se to muselo nahrát přes dia (kódy snímačů, je tam tuším 10 pozic, jednotky si umí detekovat umístění). Novější jednotky by si to měly umět detekovat samy. Ale nevim. Každopádně, asi to je nějakej chytrej snímač, takže kola se zouvat nebudou, buď to vnutí jednotce bezdrátově nebo se píchne na diagnostiku a kódy snímačů zadá k těm zimním. Mě by by se tam vejít dvě sady.

• O 6 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Mám dotaz ohledně snímačů tlaků kol. Dva dny zpět mi vyskočila hláška, že tlaky koly nejsou sledovány. Nejdříve to bylo po ujetí pár km, ale teď je to po každém nastartování. Napíchl jsem to na dia a ta mi řekla, že není sledovaný tlak předního levého kola. (až do této doby tomu rozumím) Ale zároveň mi píše, že tlak pravého předního kola je 65,535Barů, levé ukazuje normální tlak 2,55Barů,  když jsem začal dofukovat pravé přední kolo tak se na dia zvedal tlak u levého kola. Při dofukování pravého předního kola se tlak u žádného jiného kola na dia neměnil.:myslim  Takže dia píše že není sledovaný tlak levého kola, ale přitom ukazuje nesmysly na pravém kole. Viz obrázek z dia.

Není možné že bych měl na jednotce snímání tlaků nějak prohozené kabely mezi předními koly?

Ještě na doplnění uvedu, že mě už delší dobu trápí vyskakující hláška o nefunkčním ABS/ESP a dle dia je to krom jiného spínač na pedálu s chybami P1536, U1213, C0040. Ten to ale ní protože jsem už zkoušel 4 jiné spínače a pokaždé se tam chyba objevila znovu. Tak mě napadlo, že by to mohlo způsobovat to hlídaní tlaků.

Předem díky za jakékoliv pomocné komentáře 

Tlaky kol.png

Upraveno uživatelem Brizan
Odesláno

Baterka v autě je dobrá. Je tam cca dva roky a teď jsem jí dobíjel abych toto vyloučil.

Snímače tam jsou od výroby tedy 2015. Rozumím tomu že odejde baterka ve snímači ale proč mi to píše že levé kolo není monitorováno a přitom to ukazuje nesmysl na pravém kole. To mi hlava nebere.🤔

Odesláno

No na tom by možná mohlo něco být. Pro jistotu bych ale kabely chtěl zkontrolovat. Nevíte kde se nachází jednotka kontroly tlaků a kde jsou snímače od ventilků na předních kolech?

Odesláno

Já tomu rozumím tak, že je u každého kola (Možná za podběhem) snímač od senzoru, který je kabelem propojen s centrální jednotkou. Jak by jinak mohla centrální jednotka vědět, kde se jaké kolo na autě nachází, když se kola můžou mezi sebou libovolně prohazovat a vždy se zobrazuje na dia správně.:myslim

Odesláno
před 57 minutami, Brizan napsal:

Jak by jinak mohla centrální jednotka vědět, kde se jaké kolo na autě nachází

Podle načtení do jednotky a informací z ESP (rychlost otáčení kol v zatáčkách) , každopádně bych zkusil celou sadu načíst znovu a případný vadný ventilky vyměnil .

Odesláno

Z mého pohledu informatika je logičtější využít údajů z řídící jednotky k identifikaci senzorů v kolech. Logicky to vyloučí například kola v kufru při přezouvání. Nicméně jednotce identifikace senzorů chvíli trvá. Když jsem kdysi míval jednu sadu pneu bez snímačů, tak mu trvalo třeba půlhodinu, než mu došlo, že nemá snímače. A když byla kola v garáži, po nastartování si furt myslel, že jsou na autě. Prostě identifikovat je softwarově je principielně jednodušší, než tam tahat kabely a čidla. Dávat čidla je drahé a nespolehlivé.

Odesláno

cidlo ktere se nehybe ,spi, a neni detekovatelne  ,proto ti na budikach nacte az po nejake rychlosti. a je jedno jestli nacita z ventilku nebo z abs cidla

jinak nektere auta maji jeden prijimac ventilku ,starsi auta mivala v kazdem blatniku prijimac.ale to nebude pripad 5008 

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Trochu oživím starší můj dotaz ohledně nefunkčních snímačů. Mám v háji oba přední snímače (vybitá baterie). Může být toto příčinou chyby U1213 a následně nefunkčního ABS/ESP? Na dia jsem vypnul hlídání tlaků aby mě při každém nastartování neotravovala hláška o nefunkčnosti.

Musím si ty snímače koupit nové aby mi opět fungovalo hlídání tlaků. Poradíte mi jaký typ by byl vhodný pro 5008? Na trhu je jich mraky, ale taky mraky jich budou nefunkční/nekvalitní. Rád bych to vyřešil teď při blížícím se přezouvání na letní gumy.  

Děkuji

Odesláno

Prosím o vysvětlení:

kupujeme Peugeoty prakticky každý rok, Partnery a 308SW a všechny mají automatické vestavěné hlídání tlaku počítáním otáček kol. Proč tam tazatelé montují nějaké vysílače? Existují Peugeoty, které ten výpočet nemají? Přece EU ho už dávno vyžaduje.

Odesláno

Jsou dva způsoby měření tlaku v pneumatikách. Přímý a nepřímý. Přímý je přes "chytrý" ventilky v pneu, které vysílají signál s údajem. Druhý nepřímý je přes ABS, kdy jednotka porovnává rychlost otáčení jednotlivých kol.

Odesláno (upraveno)

Ale jo, tak blbej nejsem.

Ale, pokud vím, všechny Peugeoty mají ten vestavěný. Funguje spolehlivě, nastavuje se snadno. Tak proč si lidi komplikují život montáží dalšího systému, přes "chytrý" ventilky v pneu, jejich dvěma sadami, jejich přihlašováním, vybitými baterkami.

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...