Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

wifi v domě


chuck11

Recommended Posts

  • O 2 roky později...
  • O 2 měsíce později...

Budu muset tohle koupit. Aktuální asus nechytnu přes zeď v ložnici, ale na nádraží o 100m dál mám plnej :D Musí mít každá ta krabička připojený LAN, nebo jen jedna a zbytek je k tomu napojenej? I když co tak koukám, tak ten aušus je nějak kompatibilní s ASUS AiMesh. To by mohlo stačit koupit ještě jeden router od asusu a propojit je :myslim 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 3 routery ASUS v AiMesh, 2 jsou na LAN kabelu a jeden jede přes WIFI, všechno chodí super, telefony se přepínají podle pohybu mezi routery, nezaznamenal jsme žádný problem.
Akorát při párování do AiMesh mi to přes WIFI padalo, i když byli routery od sebe 20cm, po připojení párovaného routeru kabelem to klaplo nahned.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Dnes dorazila náhrada za wifi router asus. Původně jsem plánoval koupit další asus a napojit do mesh, když to tento umí, ale vzhledem k mizernémi dosahu aktuálního wifi routeru jsem další asus zavrhl. Za 2700 v akci jsem koupil tyto 2 satelity. Xiaomi wifi router jsem již měl a byl jsem s ním velice spokojený, nyní ho má táta na baráku a pořád funguje, ale na moje potřeby už nestačil (wifi6e). Tak testnu a dám vědět. 

DSC_2018.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mesh funguje na výbornou, nastavení bylo otázka 5 minut. Akorát ani nepotřebuji druhý satelit, jak je to samo o sobě silný 😂 jen s jedním modulem mám pokrytý celý byt. 
Teď mi technik měnil anténu na střeše za novou s wifi 6 a měnil i kabel, díky tomu mi mohli navýšit internet z rychlosti 50/40 (reálně spíš 20/4) na 210/30. S asusem jsem se nedostal přes 80/5, s tímhle to konečně frčí.image.png.f09932824c418cc3b47e8759c06114d7.png

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Začal jsem řešit internet v domě. Co by jste doporučili? Starý kamenný dům, dvě patra, dole 3 místnosti. Koukám po mesh systému. Ale třeba konkrétně TP-Link dělá několik řad a nevidím tam zásadní rozdíl. Jedná se mi hlavně o připojení mobilů a notebooku. Pevná zařízení mám napojené na kabelu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...