Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, všiml jsem si problému na rychloměru na své 308 sw r.v.2015, rychlost neodpovídá, porovnával jsem rychlost podle několika radarů a rychlost se při 50km/h lišila o 5km/h ! Tudíž musím jet rychlostí 55km/h aby radar ukázal 50tku, dá se to nějak zkalibrovat ?

Odesláno (upraveno)

ahoj, co vím tak nedá, mám to na svém hnůjdaji úplně stejně, jezdím v obci do 60km/h tachometrových

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Je to zkrátka normální. Zatím sem nejel v autě, které by ukazovalo přesně. Vždycky to kecá a ukazuje o 3-5km víc a je jedno jakou rychlostí jedu. PSA má většinou rozdíl 4-5, u služebních škodovek jsou většinou 3-4km/h :myslim 
Vzhledem k tomu, že tempomat u PSA poskakuje po 5km, tak je to v pohodě. Nastavím 45/55/85/95/135 a jsem v klidu. Pokud někde měří jsem na 0 nebo max +1km/h. 

Odesláno (upraveno)
před 15 minutami, MJSytic napsal:

že tempomat u PSA poskakuje po 5km

No mě teda poskakuje i po 1, zaleží co chci, při podržení pak po 5ti. Ale jinak nastavuju asi tak jak pišeš, jen u 50 davam 52, pro jistotu, je to tu samej radar :D

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 13 minutami, MJSytic napsal:

Je to zkrátka normální. Zatím sem nejel v autě, které by ukazovalo přesně. Vždycky to kecá a ukazuje o 3-5km víc a je jedno jakou rychlostí jedu. PSA má většinou rozdíl 4-5, u služebních škodovek jsou většinou 3-4km/h :myslim 
Vzhledem k tomu, že tempomat u PSA poskakuje po 5km, tak je to v pohodě. Nastavím 45/55/85/95/135 a jsem v klidu. Pokud někde měří jsem na 0 nebo max +1km/h. 

Mě tempomat funguje taky po 1km ..měl jsem předtím Ford C-MAX,sice z roku 2005 a při 50tce ukazoval radar 50,tak mě tohle u Pažouta docela zaskočilo

Odesláno

Ale jo, samo, že po jednom to jde taky, ale když ho držíš, tak jde skokově po 5km. Tak to jsi měl u Forda něco špatně. Služební Mondeo i Focus se chovají standardně, kolem 4km :roll 
@Radek Hurvajz Taky jsem se dřív bál, ale byl jsem na 45 nebo 55 už několikrát změřen a naprosto bez problémů. A to s různými modely ;) 

Odesláno

Když jsem chodil na učňák, měli jsme v nějakém předmětu (snad Automobily) docela výživné téma týkající se konstrukce automobilů a už tehdy nám vyučující vysvětloval, že tachometr může být (a opravdu téměř vždycky je) nepřesný, ale vždy jedině do plusu - tzn. že může ukazovat vyšší hodnotu než je skutečnost, NIKDY ale ne míň (a to až o 10%). 

V praxi tedy pojedeme-li dle tacho 50 km/h, můžeme reálně jet klidně 45 - 47 km/h, nikdy ale ne 52 nebo 55 km/h, pokud jsme nezasáhli do konstrukce vozidla (jiné pneumatiky, jiná převodovka, diferenciál...) 

Odesláno

já se to taky kdysi učil :), je na to dokonce nějaký předpis pro konstruktéry aut, pokud tohle auto nesplňuje, není schváleno do provozu, je to ve zkratce proto, že když pojedete stanovenou rychlostí v obci, nebo podle dopr. značek podle TACHOMETRU, NIKDY se nemůže stát, že překročíte rychlost a budete pokutováni

Odesláno

Vím, že tomu tak je, ale mě to teda vadí! To je, jako kdyby teploměr raději ukazoval o pět stupňů méně, aby se náhodou někdo nespálil. On ten pravý důvod bude spíš v přesnosti měření. Každý měřící přístroj má nějakou přesnost a pokud tachometr má odchylku třeba +-10%, tak musí být nastavený tak, aby i při maximální odchylce nemohlo dojít k překročení povolené rychlosti.

Odesláno (upraveno)

Duvod je popsán všude. Vyrobce se chrání před žalobami řidičů kteří by byli pokutováni za to že jeli dle tachometru 50 a ve skutečnosti by to bylo víc. Tak si vyrobce nechává rezervu aby k tomu nemohlo dojít. Dokonce auto který by ukazovalo meně než skutečně jede by nebylo schvaleno do provozu. Ono když maš nový gumy tak to ukazuje cca o 2km vice a když jsou sjetý tak už o 5km. Samozřejmě čim vyšší rychlost tím vyšší odchylka

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Jde to nastavit, ale je to trochu laborování a upřimně jsem to nezkoušel na radaru- mimochodem, taky každej radar (ten, kde vidíte rychlost) měří pokaždý jinak, jinde. Mám projetou celou republiku a liší se to klidně i o 5km/h. Takže kdo kecá?! Tacho nebo radar?

Odesláno

když už jsou tu korejci 😉, dnes koukám jen tak z okna a zjišťuju, že snad co druhé auto na parkovišti je korejec 😯, nikdy sem si toho nevšiml, ale opravdu samý hjundej a dost i kia, máte to taky tak ??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...