Davis Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 (upraveno) To s tím řemenem se pořád mele dokola. Jsou na to nastavené/upravené servisní intervaly, už se o tom 1000 krát psalo, jak předejít problémům, kdy včas řemen vyměnit a zda se to vůbec týká nejnovějších verzí. Když jsem měl 1.6 hdi, pořád se mlelo, jak jsou špatné, olejové vany, kaly oleje, apod. Měl jsem 308 I a 308 II, obě v naftě a najeto k 200 000 km, dodržoval servis v autorizaku, s motorem nikdy problém. Ale je pravda, že se o auta dobře starám a netankuju kde co. Tak snad mě motor nezradí ani teď. Ale to nikdo neví samozřejmě. Upraveno 30. listopad 2023 uživatelem Davis Rikic339 a toru ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 (upraveno) A že máš v podpisu naftu? ? Tak už koukám opraveno. Upraveno 1. prosinec 2023 uživatelem Dave_k Citovat
MV_cz Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 před 1 hodinou, Davis napsal: To s tím řemenem se pořád mele dokola. Jsou na to nastavené/upravené servisní intervaly, už se o tom 1000 krát psalo, jak předejít problémům, kdy včas řemen vyměnit a zda se to vůbec týká nejnovějších verzí. Když jsem měl 1.6 hdi, pořád se mlelo, jak jsou špatné, olejové vany, kaly oleje, apod. Měl jsem 308 I a 308 II, obě v naftě a najeto k 200 000 km, dodržoval servis v autorizaku, s motorem nikdy problém. Ale je pravda, že se o auta dobře starám a netankuju kde co. Tak snad mě motor nezradí ani teď. Ale to nikdo neví samozřejmě. Jo já věřím, že motor nějak tu záruku doklepe a buď opravdu bude stačit doržovat servisní pokyny (s tím jsem nikdy neměl problém a kdo má, tak to není jediný motor co nevydrží) nebo mi ho na záruku vymění Jinak na to, co to je, je to celkem příjemné svezení, "živý jak blázen" bych netvrdil, ale zcela dostačující pro běžný provoz. Když se po tom něco chce, tak to má takový utrápený projev a na živo to auto vypadá rychlejší, než je. Jediná škoda, že výkonnější verze jsou jen ty předražené hybridy, které zase váží navíc. Taková 1.6THP jako byla v druhé generaci by tomu sedla. Ale automat je tam super, spotřeba s 1.2 dobrá, zpracování fajn a cena....? No koukněte se třeba kolik stojí třeba o dost menší scala, jakou má výbavu a jak kvalitně je to zpracované. Ceníkové ceny jsou úlet, ale když jsem se díval po skladovkách, tak krátká active pack 1.2 s automatem a vyhřívanými sedačkami, zelená metla (takže vlastně základ + výhřev, ale ten základ je dostačující, jak jsem psal, krom parkovací kamery....) za 520 tisíc nová. Manuál se dá pod půl milionu. To není dneska špatná cena. V tomto zlatej peugeot. Citovat
Davis Odesláno 1. prosinec 2023 Odesláno 1. prosinec 2023 (upraveno) Jj, souhlas Tak nějak jsem to i měl, doplněné jen vyhřívané sedačky. Co se týká výbavy, u active packu je podle mě na velmi dobré úrovni. Běžnému řídiči v podstatě nic nechybí. Co bych vypíchl - i přední světla led, dostačující asistenti, bezdrátové připojení android auto, v základu i pěkné liťáky u sw. Jasně, vždy se dá vylepšit, snad jedině zadní kamera u active může chybět. Naopak je super ovládání teploty - klasická dvě kolečka. Vyšší verze už "jen" přes dotykáč. A k tomuto autu určitě patří automat, komfort kabiny/prémiový vzhked k tomu doslova vybízí. No schválně, "noví třistaosmičkáři" - dejte další pocity/zkušenosti. Upraveno 1. prosinec 2023 uživatelem Davis Citovat
MV_cz Odesláno 1. prosinec 2023 Odesláno 1. prosinec 2023 Jojo měl jsem projeté oba a už bych vzal i ten základ. Nechtěl jsem ale ty matlací i-toggles a chtěl kameru pro ženu. I jsem se ptal peugeotu zda kamera půjde dodělat ale bez odpovědi (zatím). Kamera nakonec fakt super, třeba oproti tomu za co jsem musel připlácet u Renaultu pár let zpět. I-toggles nakonec taky fajn, ty dotykové plochy jsou velké a jdou mačkat tedy úplně v pohodě. Mám tam v podstatě hlavně zástupce na navigaci, telefon a start-stop. A stačí to. K tomu nějaké drobnosti co potěší jako vyhříváné okno, volant, zadní výdechy a zadní usb (jinam si nemůžu píchnout usb s hudbou .... ), ambientní osvětlení, díra na lyže a zadní loketka, bezklíč vstup, trochu hezčí sedadla... Jediné co mi tu chybí je sledování mrtvého úhlu, to je až v hodně vysokých výbavách. Jinak @Davis jaké máš prosím předepsané tlaky na 16" kola? V TP mám 16, 17 i 18". Na autě štítek jen na 17" kola a tlak pro ostatní pneu nikde nevidím, návod mlčí, jako by to bylo nějaké tajemství. Zatáčí a jezdí to hezky, je znát lehký motor. Na 17" úplně v pohodě a na zimních 16" měkoučké a stále docela jisté. Citovat
pavelu96 Odesláno 1. prosinec 2023 Odesláno 1. prosinec 2023 (upraveno) @MV_cz možná by to chtělo upravit profil a podpis. A klidně si v sekci naše káry vytvoř vlákno a dej info a fotky Tvého vozu - lidí s novou 308 tu moc není (to platí i pro @Davis) Upraveno 1. prosinec 2023 uživatelem pavelu96 Doplnění Rikic339, radim.1008 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Zabak22 Odesláno 1. prosinec 2023 Odesláno 1. prosinec 2023 Nemá nahodou novy 1.2puretwch už reťaz ? Aspon som o tom niekde počul… Citovat
pavelu96 Odesláno 16. leden 2024 Odesláno 16. leden 2024 https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/oblibeny-kombik-od-peugeotu-zlevnil-o-vic-nez-100-tisic-predstavil-se-i-s-novymi-motory Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dix1 Odesláno 16. květen 2024 Autor Odesláno 16. květen 2024 Nepůjčujte Autosalonu TV auta na test.Včera zase měl ten "expert" Říha P E-308 GT a jezdil se skoro vybitou baterkou a pak ji nabil jenom na 50% a jel na dálnici...Dělají z lidí blbce a zesměšňují elektromobily. Je to zde: https://autosalon.tv/reportaze/autosalon-20/recenze-peugeotu-e-308-gt Péťa, AlBunda a Davis ohodnotil 2 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 22. červen 2024 Odesláno 22. červen 2024 Ve Stellantisu jsou prý machři. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. červen 2024 Odesláno 22. červen 2024 auto super , jen ty ceny el. aut vůči platům..., osobně jsem rád, že se po eurovolbách ten enormní tlak na elektrifikaci automobilů sníží , ostatně je to vidět na návratu aut se spalovacíma motorama... Dix1, OK406, Charlie 1 a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
Dix1 Odesláno 23. červen 2024 Autor Odesláno 23. červen 2024 (upraveno) Zase bych tak nejásal.V roce 2027 se do cen benzínu a nafty promítnou ceny emisních povolenek a bude to + 13 Kč k současným cenám. Ceny baterií do konce letošního roku klesnou o 40%. Upraveno 23. červen 2024 uživatelem Dix1 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 Spíš to bude přičteno k těm v té době aktuálním Charlie 1 a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 před 5 hodinami, Dix1 napsal: Zase bych tak nejásal.V roce 2027 se do cen benzínu a nafty promítnou ceny emisních povolenek a bude to + 13 Kč k současným cenám. Ceny baterií do konce letošního roku klesnou o 40%. tohle se píše kde? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 @Charlie 1 nikde , a i kdyby, nikdo neví co bude zítra, natož 2027 prostě blbé kecy v kleci @Dix1 já nejásám, jsem realista a taky zastánce elektriky, ale s rozumem, jsi schopen to pobrat ?? já mám v plánu mít další auto s baterkama, zatím jsem lehce při zdi s mild hybridem , a co máš nyní za auto ty, že jsi takový fanatický zastánce elektra ?? doufám, že elektro..., pochlub se Citovat
Milan+ Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 @ozzy56 Jsem prodal Ulysse, koupil na dojetí do duchodu 308sw,ale za asi 14dnu se začne montovat solár na střechu a bude u toho v ceně waalbox,ten vytáhnu pod stání co mám vedle baráku,tak už mi vrtá ta elektrika hlavou taky,do ty práce ideál 20 tam a 20 zpět,zaměstnavatel nám do výplaty cestovné dává a navrch je od těch tří co ještě vozím,ani jedna nema řidičák. Péťa, radim.1008, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. červen 2024 Odesláno 24. červen 2024 na co tolik aut , vždyť nás Tuscona a Mazdu tos koupil další ?To mate s ženou 3 auta Citovat
MV_cz Odesláno 31. srpen 2024 Odesláno 31. srpen 2024 V 23. 6. 2024 at 14:18, Milan+ napsal: @ozzy56 Jsem prodal Ulysse, koupil na dojetí do duchodu 308sw,ale za asi 14dnu se začne montovat solár na střechu a bude u toho v ceně waalbox,ten vytáhnu pod stání co mám vedle baráku,tak už mi vrtá ta elektrika hlavou taky,do ty práce ideál 20 tam a 20 zpět,zaměstnavatel nám do výplaty cestovné dává a navrch je od těch tří co ještě vozím,ani jedna nema řidičák. V tom by se mi líbil ten Hybrid, na takový to kodrcání kolem baráku, do krámu a na nákup. A na delší cesty benzín. Ale reálně, dá to těch 66 km čistě na baterku? A ani cena není vůbec zlá https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/308/206857233 Citovat
Milan+ Odesláno 31. srpen 2024 Odesláno 31. srpen 2024 (upraveno) V 24. 6. 2024 at 19:11, Charlie 1 napsal: na co tolik aut , vždyť nás Tuscona a Mazdu tos koupil další ?To mate s ženou 3 auta Aut není nikdy dost Ještě jsi zapomněl na Kaipana a E87 Upraveno 31. srpen 2024 uživatelem Milan+ OK406 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
MV_cz Odesláno 10. leden 2025 Odesláno 10. leden 2025 Z ceníku od ledna potichu zmizel 1.2 benzín s řemenem a s ním i možnost manuální převodovky. https://peugeot.ecpaper.cz/osobni/308/308-new/peugeot-308-new-cenik/?page=8 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.