Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Smělý dotaz - jaký máte lidičky zkušensti s přetočenými kilometry? Koupil jsem před rokem 406 2.0 Hdi, kde psali, že má 89 000 km (dovoz z NL), samosebou asi tuším, že má najeto o něco více, ale zajímám se o to teď o něco víc, protože sháním ještě nějaký menší auto. Když koukám na 406 v bazarech tak mi přijde u některých třeba o poznání míň opotřebovanej volant, nebo ošoupané sedadlo u řidiče, což už mě nutí víc přemýšlet o tom, že rozdíl v najetých kilometrech by mohl být o hodně větší. Jak to máte s opotřebováním vnitřních dílů interiéru vy při najetých kilometrech?:myslim

Odesláno

volant po 100tis vypada dost zachovalo...skoro ako novy, pozri na to ako mas zodrate pedale... ja mam 200 a je osupany.... (tacho 160) kamarat co vozi auta hovori vo vseobecnosti ze v zahranicii za rozumnu cenu neburane maju okolo 200 a celkom by som sa k tomuto nazoru priklanal....

Odesláno

Já si taky myslím, že dovezená auta mají přes 200 t. Jenže to by to tady nikdo nekoupil, tak to dovozce stočí na 130 t a kupující to koupí za 110 t Kč.

Sám jsem takto \"naletěl\", ale nelituju. Vysvětlím: kdyby auto (406 benzín) mělo na tachometru skutečných 220 t, tak bych ho nekoupil. Kdyby mělo opravdu 130 t km, tak by ale nemohlo stát 110 t Kč, ale více, takže bych taky nekoupil. Tak jak to ksakru udělat:aut? Tak jsem koupil perfektní auto, s malou spotřebou (psal jsem jinde) a s vědomím, že tacho je stočené.

Děda říkával, že \"Svět chce být klamán...\"

Ošoupaný volant se tu probíral někdy v říjnu, výsledkem diskuse bylo, že záleží na agresivitě potu na dlaních řidiče, a taky jestli jezdí rovně nebo do zatáček...:aut

[upravil dne 26.3.06 P607Olda]

Odesláno

Já ho mám z toho klasickýho plastu. Není sice ošoupanej, jako u některých kousků, co jsem viděl v \"bazáčích\", ale ukazujou se tam takový světlejší trochu hrubší fleky. Pedály mám lehce ošlapaný taky. Aktuální stav kilometrů (nebo spíš počítadla) je 120t.

Odesláno

Pokud chcete peugeotka a nemáte na nový , tak bohužel platí pořekadlo \"svět chce být klamán\":grr

Jinak já kupoval 406 benzín (na tachu 86tisíc) ale sám tomu nevěřím. Ale jsem spokojený a tak to neřeším :roker

(jinak znám chlápka , který stáčí km v určitých bazarech :bojim , takže údaj na tachometru berte jako :myslim)

Odesláno

No já koupil před 2 a1/2 rokem benzína a na tachu 68t. Přivezený z Francie a km myslím sedí, poněvadž na dveřích byla ještě samolepka od poslední výměny oleje 11/00 a při 48t km. Volant a pedály OK a jak jsem to měl rozdělaný na pár místech v interiéru tak všude čisto.

Odesláno

No rozhodně když bude volat holej a bude to mít 100tis. tak je stočený bez pardonu, taky jedny přivezli passata měl namotáno 180tis. byl v polokůži a měl trochu odrřenou sedačku levej bok, dali na něj 80tis. protože ve vnitř byl jak novej a v esach šel za 3 týdny pryč, dobrý je si všímat detailů, prohlidnout si auto z dálky jak seději barvy, a plechy, třeba i střecha, občas je tam vlnka a chvíli to trvá než si toho všimneš, sám jsem si přivezl 306 z německa, narazili jsme na ni náhodou když sháněl kam. sharana a aby nejel po prázdnu domu tak mě ukecal na 306 protože scorpio dosluhovalo, 306 1,9tdi kombi, 4xairbag, a/c klima, abs, el.okna,zrcátka, centrál, deš?.senzor, najeto 140tis. celkem voňavka, ukecali jsme ho z 3650euro na 3300euro.

jinak třeba se podivej na www.autoscout24.de

Odesláno

holanďani v naftě nebo LPG najezdí od 60 do 100 ročně. Sou i výjimky ale ty nejsou pro dovozce za zajímavé ceny. To si radši s autem přes víkend pohrajou,vymění ošoupané věci. Stočí tacho a šup s tim do bazaru a najivní český občan v touze po krásném autě s nízkým počtem najetých KM sáhne. Třeba www.vyberauto.cz Tam nemá auto víc jak 150. Většina tři roky starejch má jen o pár tisíc víc než 98-čky. Ale asi to tak bude a takovejch aut,s takovejhlema KM je všade spousty a němci nebo holanďani se jich radši zbaví hned,než aby je odjezdili.

Odesláno

Kdyz se budete drzet hodne pri zemi tak pocitejte kazdy rok provozu 50 t km u nas je narodni sport pretaceni tachometru proste auto vypada jako novy nemec se vo nej staral takze i kdyz ma 200 tkm tak to stocime na 90 vsak je tu dost hlupaku co by za tu cenu chteli ze? pokud nove[ojete] auto tak si pro ne fakt radsi dojedte ven sice je to pracnejsi ale kdyz pojedete dal od hranic tak vam nikdo tachometr nepretoci protoze nevim kdo by se stim namahal krom turku a polaku

[upravil dne 29.3.06 BobyD]

Odesláno

Koupil jsem loni 406 1,8 16V rv96. Byla dovezená z D a je po druhým majiteli. Ten druhej je čech - nějakej Ing., kterej si to sám přitách. Měla najeto 119tis. (dost málo na 9let starý auto). Tvrdil mi, že tacho není přetočený - dával na to krk. On sám prý s tím moc nenajezdil. Nevěřil jsem mu, ale přesto koupil, protože auto bylo zachovalý a bylo vidět, že mělo potřebnou péči. Půl roku na to jsem dělal generální úklid (před cestou na dovču) a našel jsem pod sedačkou spolujezdce servisku ještě z německa. Ten maník předemnou o ní neměl ani tuchy. Tak jsem jí s nervama otevřel, že se dozvím, že to má přes 200tis, ale byl jsem příjemně překvapen. Poslední záznam byl z kontroly při 75tis. v květnu 2001 a v roce 2002 si jí nechal přitáhnout.

Takže né všechny auta musí mít stočený km. Já sám za sebe můžu říct, že najezdím kolem 10-12tis km ročně!:super

Ale můj kámoš v létě koupil Astru 99 2.0D v ESA - měla na tach. 90tis a když jsem vyděl ten wohoblovanje volant a gumy pedálů sedřený skoro až skrz, tak jsem mu s politováním oznámil, že to nemá 90 ani omylem. Později se mu něco psr**, tak s tím byl v servisu (neznačkovém) a tam mu oznámili, že auto má tak 250tis. Zatím jezdí, ale jak dlouho :myslim:roll

:roll

Odesláno

MJSytic: No ja nevim, 250t km je stejne jeste celkem OK stav :)

BTW ja mam posledni kontrolu zaznamenanou v servisce v Nemecku z roku 2003, a to s poctem km 94000, v cervnu 2004 jsem si to dovezl:papa

Odesláno

206 po 167 tis volant jako nový a provoz 1:1(město:mimo)

Xsara 175 tis.- ve francii 106 tis jen město a okolí(Lyon) a nás 70 tis mimo město. Volant jako nový. Pedály jen lehce ošlapané u obou a řadící páka taky stejná jako nová. 307 má hovno najeto takže nemohu hodnotit

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Tvrdil mi, že tacho není přetočený - dával na to krk. On sám prý s tím moc nenajezdil. Nevěřil jsem mu, ale přesto Poslední záznam byl z kontroly při 75tis. v květnu 2001 a v roce 2002 si jí nechal přitáhnout.

no ale když to spočítáš, tak od května 2001 do by? ledna 2002 máš 6 měsíců a za tu dobu se dá vklidu natočit 60 tis km

tím nechci tvrdit, že to tak musí být, ale je to taky možnost :-)

[upravil dne 31/3/06 zoby]

Odesláno
Původně zaslal: zoby

Původně zaslal: MJSytic

Tvrdil mi, že tacho není přetočený - dával na to krk. On sám prý s tím moc nenajezdil. Nevěřil jsem mu, ale přesto Poslední záznam byl z kontroly při 75tis. v květnu 2001 a v roce 2002 si jí nechal přitáhnout.

no ale když to spočítáš, tak od května 2001 do by? ledna 2002 máš 6 měsíců a za tu dobu se dá vklidu natočit 60 tis km

tím nechci tvrdit, že to tak musí být, ale je to taky možnost :-)

[upravil dne 31/3/06 zoby]

Tak jasně, jistota není nikdy a možný je všechno. Nadruhou stranu může mít člověk občas štěstí a narazit na poctivce, jako je on sám :super

Odesláno

km většinou nemaji sundaný bouračky, teď jsme přivezli golfa 105tis./99 rok ?uknutej na pravej zadní roh, interier

trochu vyčistit a je jak novej na elektronech, před chvilí jsme ho vezli na lak, lepší dobrou bouračku s málo km :roker

Odesláno

zdravim,

prispeji take trosku do mlyna :-) Mam najeto 55t km na 106 r.v. 2001, sam jsem ji kupoval v 2002, na interieru krom toho, ze se na dlazbe zacina ozyvat nic nepoznate, volant a pedaly po omyti jako nove. To jen pro info.

Nicmene muj nazor je ten, ze mne km ani moc nezajimaji, zajima mne stav. Pro nazornost... domu jsem si jeste poridil Fabii r.v. 2002 1.4 16V 55kW. Sam jsem ji pouzival jako sluzebni 3 roky, tedy od nove do konce leasingu, pak jsem ji sam odkoupil. V dobe odkupu mela najeto cca 170t km. Jenomze jezdila vzdy a vcas na pravidelne garancky, kdykoliv bylo neco treba, bylo to vymeneno /i po zaruce/. To auto bylo v lepsim stavu nez jinej kousek se 80t km, na kterem se setrilo na oleji, servisu atd atd, ono je nekdy lepsi kupovat auto od firmy, vetsinou na servisu nesetreji /alespon u nas ne/, nez od soukromnika, kterej na oleji najede o 5000 km vic, on to ten motor snese, neco tam klepe, menit to jeste nebudu, jeste to chvilku vydrzi... menit to uz nebudu, na jare to prodavam :-) Takze km sice neco vypovidaji, ale dobre servisovanej kousek je i s vice km na tom lepe, alespon dle meho nazoru. Ono je to tezke, je to tak, jak to rikal nekdo vyse... lip se auto prodava, kdyz ma malo najeto...a tak neni problem nastavit, co kupujici chce :-) Jakub

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...