Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Holt asi ve státech neznají pojem "maximální délka soupravy", kvůli kterému převážná většina Evropy jezdí kamiony s trambusovou kabinou
Ono i takový vyjíždění s TATROU 138 / 148 ze stavby nebo z vedlejší ulice v zástavbě na hlavní musel být někdy pro šoféra oříšek (a s takovým jeřábem s ramenem přes kabinu tuplem)

image.png.d171b81a658d86d9def21f135ecf378c.png   image.png.c5096bdf1e184409e38fc30dfd11668a.png

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

za mě nebyl--poslal jsem před auto jeřábníka (nebo on mě), jezdili jsme ve dvou 👍, možná až dnešní doba uzákonila jen jednoho obsluhujícího, což skákat s papučema pod hydr. nohy sám, vázat si břemena sám atd, atd., často se bez poučené osoby nedalo vůbec zvedat-spouštět, někdy bylo třeba 2 takové osoby, sám ani náhodou 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No co vím tak délka soupravy se v améru moc neřeší ale co se řeší hodně je váha a hlavně váha na jednotlivé nápravy a s tím i souvisí to co se mě líbí na americkejch tahačích a to je parkovací(ruční) brzda na americkejch tahačích  je ovládání extra knoflíkem(pákou) pro tahač a extra knoflíkem (pákou) pro návěs tuším že to tak mají i auta co tahají přívěsy ale tím si nejsem úplně jistý protože tohle potřebujou kvůli plnění těch váhových limitů protože na každém tahači je točna plovoucí v určitém rozsahu a zrovna tak je na návěsu plovoucí podvozek v určitém rozsahu a šofér podle toho jak mu návěs naloží zabrzdí návěs odblokuje točnu a posune jí tak aby mu váhy na zadních nápravách seděli a zrovna tak se to dá udělat s návěsem že si buď zkrátí nebo prodlouží mezeru mezi tahačem a nápravama návěsu.   Já jsem měl na jednom tahači který jsem sedlal Renault Premium taky dvě páky parkovací brzdy ale ta co se dala aretovat v poloze zabržděno tak ta ovládala auto i návěs a ta druhá která se aretovat nedala ovládala brzdy návěsu což bylo bezvadný když se jezdilo s poloprázdným návěsem a všechno bylo narvaný na tahači takže z velkých kopců vadli brzdy na tahači protože to mělo jen motorovku která nebyla moc účinná a návěs logicky protože byl málo zatíženej tak moc nebrzdil ale když se to člověk naučil tak se to dalo brzdit takhle že jak si šlapal pedál tak jsi rukou dotahoval brzdy na návěsu.  Jinak to na evropských tahačích není běžná výbava.

Odesláno

US trucky opravdu nemaji max. delku soupravy, proto mohly byt trucky velke, dlouhe. Zaroven je to dane ovladatelnosti. Ty evropske se do nasich obci a cest hodi vice, Jsou daleko ovladatelnejsi, agilnejsi... 

Odesláno
před 13 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Ono to sice byli tři páky ale podle mě to nemohla bejt taková věda.  Aspoň podle toho videa tu nejblíž strká k sobě od sebe to budou po našem půlky tu prostřední kvrdlá různě v nějakém schématu tak to budou kvalty ta třetí bude bude na " C" neboli na plazivý do kopce a možná jako reversor. Spíš jde o to že musíš kvrdlat obouma pačmákama naráz vezmi to tak že amíci jsou ve své podstatě jenom o trochu chytřejší než vopice když musej mít všude napsáno co s čím jak mají dělat jakože na dvířkách od pračky maj napsáno než zapneš zkontroluj že tam nespí kocour na kelímku z mekáče maj napsáno studený nebo horký pití a stejně jsou schopný si pysk spařit vajíčka jim prodávaj uvařený a oloupaný protože by to nedokázali doma uvařit aniž by to vajíčko v mikrovlnce nebouchlo.  Apod. to znám od kamarádky která byla ve svý době adeptkou na příští bejvalou paní garážmistrovou odstěhovala se tam za nějaký kořenem kterej je čech ale jaksi jí nějak plány nevyšli a momentálně z tama nemůže odcestovat bo nemá jakési papíry aby se mohla do améru vrátit. Tak od ní vím že s amíkama se musí jako s malejma harantama na všechno musí bejt heslovitý návody páč složitý by nikdo nečetl a pak by se soudili i o to že něco udělal špatně protože si to nedokázal v tom složitém návodu přečíst. 

@Klemoň ty hele ten červenej s tím ptákem na boku jak má ten rendlík na střeše tak ten bude mít tu boudu možná tak stejně velkou jako jsou dneska běžně prodávaný bytu v Praze na sídlišti možná že i vo chlup větší. Tam už musí mít amík buzolu aby došel k volantu ze zadní části tý boudy.

Beru co píšeš o autech,ten zbytek je to co tu prošlo netem,jsem se mládež také ptal jak to tam je,jelikož tam byly docela dost měsíců během dvou let. Žádné štítky, žádné upozornění. 

Odesláno (upraveno)

Zvláštní

Já si českýho UNIMOGa vybavuju s kabinou z Avie a předníma kolama pod vystouplýma blatníkama ála P V3S. I kola to mělo identické jako Vejtra

17405916840105093668955220005180.jpg.19ff860f3608ec3fd9847da695203eed.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Pragu UV80 si pamatuju z trucktrial zavodu :) , strasnej stroj :D 

@Medvěd tohle byla nejaka Avia Praga 4x4 nebo jak se to jmenovalo.  Takovej divnej hybrid. Ale "unimog" byla prave UV80, kvuli kastli.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Přesně tak. Co píšou v časopise k modelu, tak dokonce první prototyp měl áviáckou boudu z A20 a byl postaven přímo v Avii. Další prototypy v Roudnici nad Labem a výroba nakonec probíhala v Čáslavi. Roudnické strojírny potom sami vyráběli ROSS Viza. 

Odesláno

existovalo ještě ,,něco jako'' Unimog, vyráběla to česká firma, na 100% to auto mělo motor Peugeot 1.9 D i s převodovkou, motor byl naštorc a diferák zablokovaný--z jedné strany šel kardan dozadu, měli jsme to v práci tak kolem 1998 ??  název si zaboha nevzpomenu :(

Odesláno
před 11 hodinami, ozzy56 napsal:

existovalo ještě ,,něco jako'' Unimog, vyráběla to česká firma, na 100% to auto mělo motor Peugeot 1.9 D i s převodovkou, motor byl naštorc a diferák zablokovaný--z jedné strany šel kardan dozadu, měli jsme to v práci tak kolem 1998 ??  název si zaboha nevzpomenu :(

že by Terrier? 

https://www.truck-forum.cz/forum/viewtopic.php?t=179&sid=1e9ccc067dfcddb6fba00fac92123e6a

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...