Pepito Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 Objevil jsem pod opěrkou tuto krabičku, je to alarm? Občas blikne zelená LED a občas červená. inoxing ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 To je běžné sledovací zařízení. V Peugeotu ve Francii Tě sledují, jestli využíváš auto a neleží jen v garáži. Protože jinak by přiletělo speciální komando a auto Ti zabavilo a dalo někomu, kdo bude jezdit inoxing, regius, Vena garážmistr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Pepito Odesláno 1. prosinec 2019 Autor Odesláno 1. prosinec 2019 Jsem si to myslel, jen jsem to potřeboval potvrdit. Laďa a Péťa ohodnotil 2 Citovat
inoxing Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 (upraveno) Pěkná krabička. Matrix. Upraveno 2. prosinec 2019 uživatelem inoxing Citovat
Pepito Odesláno 2. prosinec 2019 Autor Odesláno 2. prosinec 2019 Tak jsem použil aplikaci "Lens" a našlo mi to takový výsledek: K čemu je to sledovací zařízení? To jako fakt sledují v Peugeotu ve Francii pohyb vozu? Citovat
RichVa Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 (upraveno) Podle mne předchozí majitel platil službu typu sherlog, která umí vyhledat ukradený vůz. Na krabičce je atest francouzského úřadu telekomunikací a pošt, něco jako u nás musí mít každé zařízení používající licencovaná pásma atest českých radiokomunikací. O tom ke celá "zelená" strana. Je tam číslo atestu a označení úřadu jej vydávajícího. MATRIX může být poskytovatel připojení (něco jako u nás O2, T-mobie apod.) - https://www.matrix.in/ takže ve výsledku to mohlo sloužit i pro sledování vozidla v rámci firemní flotily a tvorbě knihy jízd. Ale to bych vzhledem k typu auta nepředpokládal. Ostatně, nedá se to rozdělat? Mohl by tam být slot na SIM mobilu Upraveno 2. prosinec 2019 uživatelem RichVa Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 2. prosinec 2019 Autor Odesláno 2. prosinec 2019 @RichVa, díky moc za info. Odpoledne mrknu do vnitř jestli je tam ten slot pro SIM kartu. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 Podľa tohto tu je to pohybový senzor ku poplašnému zariadeniu. https://forum.miata.net/vb/archive/index.php/t-116064.html jarokare a Pepito ohodnotil 2 Citovat
jarokare Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 (upraveno) Jj , otřesák , zkus do toho klepnout , jestli ty diody budou reagovat , kdyby to byla kniha jízd , tak nevím , jak by to snímalo signál GPS přes plechovou střechu a externí anténu tam nevidím ... To žlutý kolečko bude nejspíš na úpravu citlivosti senzoru Upraveno 2. prosinec 2019 uživatelem jarokare Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 2. prosinec 2019 Autor Odesláno 2. prosinec 2019 @AnotherOne a @jarokare to bude ono! Máte pravdu, když jsem s krabičkou pohnul,tak blikla červená LED dioda. A záhada je vyřešena. Díky moc všem, kteří k tomuto zjištění jakkoliv přispěli. Péťa ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 Existují i GSM moduly a ten externí anténu nepotřebuje. Zkus to rozdělat, jak to uvnitř vypadá. To osvědčení od radiokomunikací pohybový senzor (zrychlení) nepotřebuje, nic nevysílá/nepříjmá (jedině pokud máš sondy v interiéru na detekci pohybu). Tohle vidím prvně. Ikdyž v roce 93 a GSM, silně pochybuju (pokud to není jen datum schválení příslušného osvědčení...). Napadlo mě spíš něco jako vysílač pro automatickou bránu atp. Citovat
jarokare Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 Před hodinou, inoxing napsal: Existují i GSM moduly a ten externí anténu nepotřebuje. To jo , ale potřebuje volný výhled na oblohu (aby v cestě nebyly kovové díly) , což instalace uprostřed auta moc nesplňuje Citovat
inoxing Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 (upraveno) To funguje jak telefon (GSM), akorád je to hodně nepřesný, záleží kolik vysílačů je v okruhu. Ale zase to může být opravdu všude neznatelně. Dá se i vzít normální telefon a zapojit ho do napájení/nabíječky a funguje to v principu stejně. Některý moduly kombinují GPS a GSM. O účinosti můžeme diskutovat. GPS je celkem bezzubá v krytu (bez výhledu na oblohu- jakákoliv garáž/tunel/kryt. GSM funguje bezproblému, kde je signál, dosah vysílače. Upraveno 2. prosinec 2019 uživatelem inoxing Citovat
jarokare Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 Myslel jsem GPS moduly , nějak jsem se překoukl , že píšeš o GSM , těm je samozřejmě jedno , kde jsou namontovaný , ale myslím , že u Pepita to bude ten otřesák , vzhledem k chování diod a potenciometru na změnu citlivosti Citovat
Pepito Odesláno 2. prosinec 2019 Autor Odesláno 2. prosinec 2019 Na 99% to bude ten "otřesák". A vím že mám někde v autě sondu na detekci pohybu, protože alarm začne řvát, když mám auto zamčené dálkáčem a něco se uvnitř pohne (když můj syn usnul v autě na benzínové stanici a já šel platit, tak jsem auto zamknul, on se probudil a jak se pohnul tak alarm začal řvát. ), nebo když mám staženou střechu a je zamčené, tak je interiér "chráněn" proti nenechavcům. Auto má zabezpečení kufru i kapoty motoru. Taky když ho umývám, tak musí být odemčené, jinak se alarm spustí. Citovat
inoxing Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 A v čem to vlastně máš? Že je to rok 93? Citovat
Pepito Odesláno 3. prosinec 2019 Autor Odesláno 3. prosinec 2019 Peugeot 206 cc, 2.0, 100kw, 2002. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.