Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem použil aplikaci "Lens" a našlo mi to takový výsledek: :myslim

K čemu je to sledovací zařízení? To jako fakt sledují v Peugeotu ve Francii pohyb vozu? :roll :papa

Screenshot_2019-12-02-07-46-32-671_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2019-12-02-07-47-15-545_com.android.chrome.jpg

Odesláno (upraveno)

Podle mne předchozí majitel platil službu typu sherlog, která umí vyhledat ukradený vůz. Na krabičce je atest francouzského úřadu telekomunikací a pošt, něco jako u nás musí mít každé zařízení používající licencovaná pásma atest českých radiokomunikací. O tom ke celá "zelená" strana. Je tam číslo atestu a označení úřadu jej vydávajícího.

MATRIX může být poskytovatel připojení (něco jako u nás O2, T-mobie apod.) - https://www.matrix.in/ takže ve výsledku to mohlo sloužit i pro sledování vozidla v rámci firemní flotily a tvorbě knihy jízd. Ale to bych vzhledem k typu auta nepředpokládal.

Ostatně, nedá se to rozdělat? Mohl by tam být slot na SIM mobilu

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno (upraveno)

Jj , otřesák , zkus do toho klepnout , jestli ty diody budou reagovat , kdyby to byla kniha jízd , tak nevím , jak by to snímalo signál GPS přes plechovou střechu a externí anténu tam nevidím ...

To žlutý kolečko bude nejspíš na úpravu citlivosti senzoru :myslim

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno

Existují i GSM moduly a ten externí anténu nepotřebuje. :) Zkus to rozdělat, jak to uvnitř vypadá. To osvědčení od radiokomunikací pohybový senzor (zrychlení) nepotřebuje, nic nevysílá/nepříjmá (jedině pokud máš sondy v interiéru na detekci pohybu). Tohle vidím prvně. Ikdyž v roce 93 a GSM, silně pochybuju (pokud to není jen datum schválení příslušného osvědčení...). Napadlo mě spíš něco jako vysílač pro automatickou bránu atp.

Odesláno
Před hodinou, inoxing napsal:

Existují i GSM moduly a ten externí anténu nepotřebuje.

To jo , ale potřebuje volný výhled na oblohu (aby v cestě nebyly kovové díly) , což instalace uprostřed auta moc nesplňuje :myslim

Odesláno (upraveno)

To funguje jak telefon (GSM), akorád je to hodně nepřesný, záleží kolik vysílačů je v okruhu. Ale zase to může být opravdu všude neznatelně. Dá se i vzít normální telefon a zapojit ho do napájení/nabíječky a funguje to v principu stejně. Některý moduly kombinují GPS a GSM. O účinosti můžeme diskutovat. GPS je celkem bezzubá v krytu (bez výhledu na oblohu- jakákoliv garáž/tunel/kryt. GSM funguje bezproblému, kde je signál, dosah vysílače.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Myslel jsem GPS moduly , nějak jsem se překoukl , že píšeš o GSM , těm je samozřejmě jedno , kde jsou namontovaný , ale myslím , že u Pepita to bude ten otřesák , vzhledem k chování diod a potenciometru na změnu citlivosti 

Odesláno

Na 99% to bude ten "otřesák". A vím že mám někde v autě sondu na detekci pohybu, protože alarm začne řvát, když mám auto zamčené dálkáčem a něco se uvnitř pohne (když můj syn usnul v autě na benzínové stanici a já šel platit, tak jsem auto zamknul, on se probudil a jak se pohnul tak alarm začal řvát. 😁), nebo když mám staženou střechu a je zamčené, tak je interiér "chráněn" proti nenechavcům. Auto má zabezpečení kufru i kapoty motoru. Taky když ho umývám, tak musí být odemčené, jinak se alarm spustí. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...