Charlie 1 Odesláno 7. leden 2020 Odesláno 7. leden 2020 (upraveno) Poptej víc autorizaku ,které máš v okolí...,ale aby nepatřili jednomu dealerovi,uvidíš jaké budou rozdíly, většinou uděla lepší cenu cizí salon,než tam kde jsi koupil auto.... Upraveno 7. leden 2020 uživatelem Charlie 1 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2020 Odesláno 7. leden 2020 u tažného je dnes důležitá origo elektrika, bohužel už to není 7 drátů a zásuvka jako kdysi, ale je třeba dát cca 4-5 tisíc Kč... to ,,železo'' dnes vyrábí kdekdo Citovat
Packy Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 Tak nakonec jsem dostal lepší nabídku u jiného dealera, než jsem kupoval. Tam chtěli 14 500 Kč za pevné. Konkurence nabízí za cca 11 tisíc. Mám to k oběma stejně daleko, tak je volba jasná. V pondělí objednávám. Za 11 tisíc jsem měl nabídku i u neorigo servisu ... a přišel bych o záruku na vše, na co by sahli. Prý se musí něco dělat i v ŘJ a na tu bych měl rád záruku Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 levnější ho maj proto že dají jinou elektriku , asi bych se zajimal co tam daj za ele , aby to pak nekravilo . ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Packy Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 Nevim co tam dají za elektriku a jako zákazníka mě to asi nemusí zajímat. Je to autorizovaný servis, tudíž očekávám, že když bude nějaký problém, tak se v rámci záruky vyřeší ... v nabídce píšou (ceny s DPH): Elektrický svazek tažného zařízení po slevě – 3753kč Tažné zařízení po slevě—4765kč Práce za montáž-- 3120kč Zálohová faktura přijde v pondělí, tak tam snad bude lepší specifikace. ZDE je Westfalia, na kterou jsem měl původně zálusk - za tažené chtějí 4800, za eletriku cca 2800. Za práci chtěli 4500 (v ELSA partner servisu) - takže ve výsledku víc, než v autorizáku. Když jsem auto objednával, tak za montáž v továrně chtěli 20 tisíc s tím, že to objednat nemůžu, protože to ještě nemají ve výrobě k dispozici. Montáž u nich mi tenkrát (jaro 2019) nabízeli za 18 tisíc s DPH. Jediné co by tam bylo (u té montáže v továrně) navíc, je ta stabilizace - což vzhledem k tomu, že na tom 95% vozím nosič na kola nemá smysl Navíc - když jsem se u dealera kde jsem objednal ptal na cenu garančky, tak říkal něco o 8 tisících ... jinde jsem četl, že to udělají za něco přes 5 ... očekávám, že stejné to bude s cenou za to tažné ... proto se pídím po cenách v regionu. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 Svazky el. k tažným se u nás kupují za necelých 50 ojro. A žádné tažné není origo, je to jen přeprodaný dodavatel. Už aby nám dopadla homologace na vše. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 před 3 hodinami, Packy napsal: Nevim co tam dají za elektriku a jako zákazníka mě to asi nemusí zajímat. Je to autorizovaný servis, tudíž očekávám, že když bude nějaký problém, tak se v rámci záruky vyřeší ... v nabídce píšou (ceny s DPH): Elektrický svazek tažného zařízení po slevě – 3753kč Tažné zařízení po slevě—4765kč Práce za montáž-- 3120kč Zálohová faktura přijde v pondělí, tak tam snad bude lepší specifikace. ZDE je Westfalia, na kterou jsem měl původně zálusk - za tažené chtějí 4800, za eletriku cca 2800. Za práci chtěli 4500 (v ELSA partner servisu) - takže ve výsledku víc, než v autorizáku. Když jsem auto objednával, tak za montáž v továrně chtěli 20 tisíc s tím, že to objednat nemůžu, protože to ještě nemají ve výrobě k dispozici. Montáž u nich mi tenkrát (jaro 2019) nabízeli za 18 tisíc s DPH. Jediné co by tam bylo (u té montáže v továrně) navíc, je ta stabilizace - což vzhledem k tomu, že na tom 95% vozím nosič na kola nemá smysl Navíc - když jsem se u dealera kde jsem objednal ptal na cenu garančky, tak říkal něco o 8 tisících ... jinde jsem četl, že to udělají za něco přes 5 ... očekávám, že stejné to bude s cenou za to tažné ... proto se pídím po cenách v regionu. No tak jako mě by to asi zajímalo. Protože Pe.Tr ví o čem píše jeho příspěvek nebylo jen tak nějaké plácnutí do vody. Svazky elektroinstalace jsou zjednodušeně řečeno třech typů a) univerzální které neumí nic navíc b) univerzální CAN BUS které je trochu chytřejší c) typové které umí plně spolupracovat s ŘJ vozidla. a) univerzální umí rozsvítit požadované osvětlení b) univerzální CAN BUS umí rozsvítit požadované osvětlení, umí zhasnout zadní mlhovku na autě pokud je v zásuvce připojený přívěs, některé umí odpojit couvací asistent c) umí díky plné spolupráci s ŘJ nejen vypnout to co má vypnout a zapnout to co má zapnout ale umí i hlášení prasklých žárovek apod. A hlavně u těchto nejmladších aut tím že ŘJ umí s elektrikou TZ komunikovat může upravovat i svoje parametry pro chod motoru. Vezmi v úvahu že dnes se vyrábí vozy kde pokud není zadané TZ do výroby tak není možnost montáže TZ a to ani v případě že by jsi TZ používal jako držák nosiče kol. Není to tedy zatím případ Peugeotu ale třeba u VW koncernu je to tuším od r. 2018 u některých modelů a od r. 2019 to mělo být u většiny modelů. Někde jsem o tom četl článek a tuším že u Š.SCALA to rozebírali do detailu a příplatek za TZ z fabriky byl např. 20 000, a příprava 15 000,-a když zjišťovali v čem všem je rozdíl mezi autem s TZ nebo přípravou na TZ z fabriky oproti autu kde tento požadavek nebyl tak zjistili že vyměnit ty jinak dimenzované komponenty by vyšlo na cca 70 - 80 000,- Citovat
inoxing Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 Tak jestli počítali všechno výměnou za originály, tak možná na tuhle cifru došli bez problému. Silně pochybuju o tom, źe kastle- základ, se něčím liší s TZ a bez TZ. Spíš to vidím tak, źe když si naúčtujou za zadní nárazník 30K, příčku 10K, lak 8K, práci 10K a samotný tažný s elektrikou a vyklápěním 20K, tak to celkem sedí na těch cca 80K. Normal každej vyřeže max díru v nárazníku, dá kouli natvrdo za 5K a řešit to takhle "originálně" nebude, jak by to řešila škodovka oficial. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 Ten článek jsem hledal ale nepamatuju si kde to bylo. A vůbec v něm nešlo o výměnu nárazníku nebo příčky. Na těch autech jsou jinak dimenzované brzdy, jinak je nastavené chlazení. A není to jen škodovka nebo VW koncern ale i jiné značky. Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 tak treba u mercedesu v ramci fin uspor a hlavne limitu euro norem , ma auto bez tz napr 400Watt saharu, pokud dodelavas tz az v salonu , nebo pozdeji po koupi tak jsi tam plus 15 za silnejsi 600watt saharu. napr u C Klassy sedana pokud mas standardni pal nadrz tak tz nedodelaz neb sedany s tz z vyroby musi mit mensi pal nadrz. navic vetsina dnes tz zarizeni jsou polo nebo plnoautomaty. tzn krom silnejsi sahary z vyroby , presne umotaneho svazku, spodniho nd narazniku"s vykrojem" , mas jeste tlacitka ovladani haku tz v boku kufru, v 5. dverich nebo i ve dverich ridice. a tady uz to dodelavat nechces , resp nezaplatis to. Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 (upraveno) u toho riftera to tipuju na elektriku ktera ani neodpoji parkace , ale nejsem si jist jestli dnesni peugeoty uz nemaj tlacitko u ridice na jejich deaktivaci. dalsi vec je aby to tz nedelalo bordel parkacum i bez voziku , vim ze tusim brink s tim mival problemy ale uz je to dyl. Upraveno 25. duben 2020 uživatelem Pe.Tr Citovat
HonzaZ Odesláno 25. duben 2020 Odesláno 25. duben 2020 U toho Riftera je to origo 13 pin elektropřípojka po slevě 15%. Stejně tak tažné má z nabídky příslušenství po slevě. Peugeoty ještě zatím nemají omezení jako např. Scala, která musí mít buď tažné z výroby, nebo aspoň přípravu pro tažné, jinak na ní nejde tažné oficiálně dodělat. Citovat
Charlie 1 Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 To máš pravdu,ale koncern má alespoň nějakou tonáž... Citovat
Packy Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 (upraveno) Na senzory jsem se ptal - při připojení by to mělo odpojit parkovací senzory a koule by neměla být senzory snímána (na tohle jsem se přímo ptal). Tak uvidíme. Proto s tím jdu do autorizáku. Přeci neprevezmu auto, kde mi pokazí parkovací senzory ... Upraveno 26. duben 2020 uživatelem Packy Citovat
ozzy56 Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 hlavně to má Peugeot pořád tak, že tažně při objednání k novému vozu ve výrobě stojí třeba 16-20K (podle modelu) a když si ho necháš nahodit v autorizáku tak 12 tisíc Kč, tohle je na palu Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 před 3 hodinami, Charlie 1 napsal: To máš pravdu,ale koncern má alespoň nějakou tonáž... V pátek mě dostal kolega. Ve čtvrtek mu autorizák Hyudai na jeho Santa Féééééé montoval tažné SVC. Platil desítku a má svislou zatížitelnost 110kg a táhnout může 2400kg Bledá závist... Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 Pěťo - Ty snad zvažuješ, že se budeš živit dovozem aut? Nebo že by karavaning? Ale tam úplně stačí aby tahoun měl kouli na nějakých 1700 - 2000 kg Citovat
Medvěd Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 před 5 hodinami, ozzy56 napsal: hlavně to má Peugeot pořád tak, že tažně při objednání k novému vozu ve výrobě stojí třeba 16-20K (podle modelu) a když si ho necháš nahodit v autorizáku tak 12 tisíc Kč, tohle je na palu Ozzy - chystá se (mám pocit, že třeba nové škodovky už to tak mají), že si buď objednáš auto s koulí z výroby (samozřejmě za raketu) nebo už tam tu kouli nikdy legálně nedoděláš, páč to auto na ní prostě nebude mít přípravu. Citovat
Charlie 1 Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 Svislý zatížení na kouli i tonáž je u Peugeotu k breku...nová 2008 svislá zatížitelnost 40kg to je k smíchu....Kamig nebo captur má 75kg.... tonáž bude stejně k smíchu..... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. duben 2020 Odesláno 26. duben 2020 @Medvěd vím, že se to chystá, stejně jako jsem si kdysi bláhově myslel, že si v konfigurátoru můžu složit auto přesně jaké chci, což je bohužel také fikce začínám plně chápat britské občany Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.