VojtouNerCZ Odesláno 21. prosinec 2025 Autor Odesláno 21. prosinec 2025 Jo, tehdy jsem to řešil a doporučil jsi INU. Ale pak začaly padat ty kladky xD On i gates má trochu problémy s kvalitou poslední dobou. Prostě se stalo, no. Teď na to kálím, ale počítám o víkendu dám auto do kupy. Péťa ohodnotil 1
Roman Bazi Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 Tenhle motor je nesmrtelný, tak skončit na rozvodech by se mi nechtělo.
VojtouNerCZ Odesláno 21. prosinec 2025 Autor Odesláno 21. prosinec 2025 (upraveno) Jo, to mě mrzí nejvíc... Chtěl jsem s ním dát míč. Ještě tak 5 let a bylo by to tam. Po vyměně jednotky a budíků jsem sice už trochu ztratil pojem o nájezdu, ale mělo by to bejt aktuálně přes 810. Upraveno 21. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ
Roman Bazi Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 810 je nádhera. Já chtěl překročit 400 a to jsem dal. Kamarád nevěřil, že v těch 400 mám ještě původní těsnění pod hlavou. radim.1008 ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 26. prosinec 2025 Autor Odesláno 26. prosinec 2025 (upraveno) Tak auto už zase jezdí. Horší je manželka, čím dál víc mě jebe, že bych si měl pořídit něco novějšího a méně jetého Včera večer zas sejčkovala, že bychom měli začít šetřit na moje auto ale upřímně, ani tak nějak nevím, co by pro mě byla vhodná náhrada. Ačkoli by se mi líbilo coupe, z praktických důvodů je to pro mě blbost a nejlépe mi vychází 807/C8, ideálně 2.2i, ale nepohrdl bych ani 3.0V6, nebo grand espace 2.0T. Upraveno 16. březen uživatelem VojtouNerCZ Péťa, Charlie 607, Draslar a 1 další ohodnotil 4
PaKr Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 To vypadá, že všichni byli u stromečku, jenom Vojta byl v dílně Péťa ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 26. prosinec 2025 Autor Odesláno 26. prosinec 2025 (upraveno) Včera okolo 18 hodiny jsem zalezl do dílny, vrátil jsem se ráno. Manželka a děti jsou nemocný, všichni leží a spí, tak stejně nemám co dělat. Lepší to vyřešit teď než na silvestra, kdy už budou snad OK. Na tomhle autě je to celkem pohoda, kor když už je zdviž. Navíc na tom autě už víceméně bylo vše jednou povolený, takže nenastaly komplikace, jako když jsem poprvé dělal spojku a nešly povolit čepy, polosy atd. Upraveno 26. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008, Charlie 607, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 já byl kdysi stejný blázen , jak mě to chytlo a bylo všecko k dispozici, musel jsem do garáže , těch nocí bych nedopočítal, a ráno umýt a do rachoty nebo na domluvený kšeft
oddie Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Jakou mám výhodu, že mi žádná manželka do aut nekecá Nedej se, 807 je the best
VojtouNerCZ Odesláno 26. prosinec 2025 Autor Odesláno 26. prosinec 2025 Tak ona chce, abych taky jezdil už něčím slušnějším, přece jen, moje 307 už má leta a na estetice se to dosti podepisuje. Kdybych narazil na slušnou 807/C8 apod, případně grand espace, za zajímavou cenu i na dodělání, asi do toho půjdu, a tohle bych nechal spíš jako pracanta. Jenže já fakt nemám jinak tucha, do čeho jít. Naftu nechci, to je bez debat, a tím se okruh pro mě vhodných aut se spolehlivým benzínovým motorem, ideálně k přestavbě na LPG, dosti zužuje. Samozřejmě by se mi líbila třebas 508 1 generace, ale benzíny tam stojí za vyliž prdel.
oddie Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Říkat mi ženská, abych už jezdil něčím slušnějším, pořídím si jinou Naposledy mi trochu "kecla" do auta bývalka ani ne před rokem - když jsem říkal, že se s 806 už skoro nejezdí, tak že ji prodám. Byla proti, děti taky, no tak zůstala doma, najede se s ní asi 3tis ročně, ale co už, stejně by za ni nebylo ani půl slušnýho kola, tak mám doma nostalgického veterána.
sitler Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Spolehlivej velkoprostor benzín je Grand Voyager a 3.6 motorem. Akorát ty ceny těch aut jsou jinde....
oddie Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Hlavně když už má servisně zmáknuté tohle, je lepší se toho ještě chvíli držet, zkušenosti vlastního servisu jsou v takovém případě k nezaplacení. A i když jich není moc, při troše štěstí a snahy se nějaké zachovalé kozsky najdou.
Vena garážmistr Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Vojto naftu nechceš proč ? Pokud vím tak nájezd roční máš vcelku vysokej takže bych se rentability provozu asi nebál ve Tvém případě bych se nebál ani toho že nafta je opravdu servisně trochu náročnější protože pokud si dokážeš poradit s plynobenzínem tak nafta už o tolik složitější není. Stejně jak Tě znám tak by to bylo auto rokem tak 2010 -2015 maximálně a tam se ještě dají sehnat kousky sice s filtrem pevných částic ale zatím bez AdBlue. A když má žena 807 se kterou jsi se taky solidně popasoval tak sehnat 807 z konce výroby v RHR by nemuselo bejt marný hlavně u Tebe je to o tom že jak sám říkáš potřebuješ auto kde je prostor .
oddie Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 Není RHR jen Euro IV a tedy jen do 2010? Kvůli tomu skončily 2010 benzíny, PSA do krabic velký benzín Euro V neměl. 2011- 2014 by v Euro V naftě měly být jen RHD 100kW a RHH 120kW. Ten byl kdyžtak i s 6q automatem. Oboje samozřejmě s FAP.
VojtouNerCZ Odesláno 26. prosinec 2025 Autor Odesláno 26. prosinec 2025 (upraveno) Grand caravan jsem chtěl původně pro manželku. Peníze na to byly ale chtěl jsem tehdy naškudlit víc, ať jí koupíme nějaký lepší kousek. Pak se to nějak převalilo, a s cenovkou 200k to nemá moc smysl kupovat, protože to jsou vesměs vraky, v rozumným stavu to začíná na 350k. Kupovat jinou 307 sw pro mě moc smysl nemá, to už je lepší nechat si tuhle, protože opět v ceně dejme tomu do 70k slušnej kousek nenajdu a dát 100K za 307, to se mi nějak nechce. No a nafta... Já tomu nerozumím, nemám pořádně páru o tom, jak a co tam funguje, a starosti a nákladný komponenty jako FAP, kterej nemá cenu kupovat neorigo, mě od toho dosti odrazují. LPG, to je brnkačka-ventil, 2 filtry, refuktor a 4 vstřiky. Víc ne. Uvidíme, až dojde na lámání chleba. Ještě trochu pokukuji po multivanu T5 do roku 2006, ideálně 1.9tdi, ale je jich málo a jsou drahý, nebo 2.5tdi, bez adblue a bez DPF. Sice mají svoje mouchy, ale vesměs to taky drží. Ale je to prostě loterie. Nicméně rád bych zůstal u PSA, protože to tak nějak znám. Žena si prostě nenechá rozmluvit, že tohle auto jen tak nepojde. Pořád mele, že co když se na něm něco rozbije a nedokáže pochopit, že tady prostě není nic, co bych neopravil/nevyměnil. Jediný, co to auto zastaví, je velká nehoda, případně silná koroze, čemuž se snažím předejít. Ale chtě nechtě mě nějaká výměna v blízké době bude čekat, přecejen ten počet km co ročně najedu je na tak starý auto už dost. Ale nejideálněji, kdyby se objevila C4 GP v RFJ a manuálu Nebo se holt přenést přes tu myšlenku, že to auto musí odpovídat praktickým rodinným požadavkům, a hned by se vybíralo lépe Upraveno 26. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ
oddie Odesláno 26. prosinec 2025 Odesláno 26. prosinec 2025 807 nechceš v naftě a starou T5 bys v naftě vzal? Sorry, ale to přeci nedává vůbec žádný smysl Tohle je snad největší prů.er, co člověk může pořídit, dělalo se s tím nejvíc prasáren a podvodů, jak to vždy bylo drahé tak se to prostě vyplatilo nějak namaskovat a spatlat, a teď to koupit 20 let staré? Za stejnou cenu koupíš o 8 let mladší 807, kterou z větší části znáš, máš na ni diagnostiku, máš na ni známé co ti poradí co nevíš a máš mnohem větší šanci najít zachovalý nespatlaný kousek. Ale samozřejmě tvůj boj, myslel jsem, že naftu odmítáš apriori, tak mě to zarazilo. Péťa ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 26. prosinec 2025 Autor Odesláno 26. prosinec 2025 Pro starou T5 hraje fakt, že nemá DPF + je to větší než 807. Ale chápu, jak to myslíš. Jak jsem psal, nemá sice DPF ale má zas jiný problémy (nikasil) + sehnat to v dobrým stavu je potíž. Sle jde to. Kolega nedávno koupil za 125k, hledal dlouho, ale našel. Ve výsledku je to teď jedno, až na to dojde, bude jich ještě méně, než nyní
Recommended Posts