Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes návštěva servisu a lakovny. No, nic moc. Jelikož blatník a kapota je už sama o sobě trochu jak kanárek (klasika u této barvy, vyšisované fleky), lakování bude problém. Tak uvidíme, co nacení a kdyžtak bych si zbytek doplatil, a kapota a blatník by se vzal celej. Sloupek má odstín fajn, tam to ještě půjde. Mám radost, no :D Za 3 týdny nás čeká odlet do Bulharska a peníze bokem se díky těmto událostem ztenčují.

Odesláno

Sláva hurá. V pátek jedu na zrcátko a sklo. Pán se chytl za rypák a že to půjde přes pojišťovnu (když má pojistku tak nevím, proč se tak cukal ale budiž, akorát zbytečně platil pokutu a otravovali jsme policajty), takže uvidím kolik proplatí pojišťovna a zbytek půjde z mý kapsy, udělá se komplet celý čumák. A časem zbytek, na to už mám domluvenýho kluka z Kutný Hory (líbilo by se mi to napůl po vzoru 308 gti, zlatá + černá)

Odesláno

Tak jsem se konečně dokopal koupit nový poloosy. Původní plán byl je vyměnit před výletem na zámek Kliczków, ale gufera dorazí až za týden. Tak snad to ten kloub dá :D + ještě čidlo teploty vody, olejový filtr a olej. 

DSC_1605.JPG

Odesláno

co vím, tak druhovýroba má všechno repas, což se pozná i podle ceny kolem 3 000, bo třeba na P 205 stála origo nová poloosa před 25 lety 12 000 Kč :),  ale nové stejnak nikdo nechce za tu cenu, ty poloosy jsou repasované u výrobce, takže i nové manžety, barva, mazivo atd., vypadají pak jako origo nové, kolega co prodává ND dokonce říkal, že i na stránkách píšou prodejci ,nové', i když je to repas--ono taky vlastně nejde o to samotné železo, ale o klouby, vazelínu a manžety... 😉, stejnak by mě zajímala dnešní cena origo poloosy v autorizáku

Odesláno (upraveno)

Co vím, tak nová origo od peugeotu stojí okolo 12k/kus. Jo, je psaná jako nová, ale jak říkám, nepoznám to. To snad ani nejde poznat. Nicméně starý poloosy po mě nikdo nechtěl, zálohu taky ne. Pro mě je důležitý, že tam nejsou vůle v kloubech, u spolujezdce je to občas slušná petarda při prudkém rozjezdu, a delší trasy už mu taky nesvědčí. Právě když si vezmu cenu kloubů + moji práci, tak se mi ani nevyplatí se s tím babrat, když bych ušetřil možná tak 3 tisíce. Možná pak ze srandy, abych si to zkusil, vemu starý poloosy do práce na mycák, vyčistím je, koupím klouby a dám je do kupy jako náhradní pro strýčka příhodu. Ale úplně stejně, jak s tím altíkem, pokud není člověk narušenej jako já, kdy si to prostě chce vyzkoušet opravit, nevyplatí se to. Nicméně má  podezření, že mám načatej i vnitřní kloub, a ty koupit nejdou. Tak z toho asi sejde

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Konečně se mi podařilo natočit, co to auto občas dělá pk startu. Jak klesly otáčky, držel jsem celou dobu plný. Často se to mele i okolo 400. Nějaké rady? Úplně jsem nevypozoroval, co tomu předchází. Kontrolka motoru teď svítí kvůli sekundáru. 

Zapalovací rampa, svíčky, škrtící klapka, egr, sekundární vzduch, map senzor, čidlo teploty vody a teploty vzduchu v sání, čidlo vačky a kliky, lambdy, rozvody a ecu nové. Motor má kompresi 18 bar. 

Odesláno

Aktuálně je tam nový čerpadlo, zapojený, fuknční. Po startu to fičí jako prase. Co to teď psalo nevím, už se ani neotravuji na to koukat a když jsme teď přijeli z výletu, zhaslo to. Ale něco se mi mate, že to psávalo otevřený okruh. Když bylo čerpadlo odpojený, dělalo to taky.

Odesláno

Vynechavani valcu.

Zkus jednu vec, vypoj hadici od evapu a zaslep ji do vstupu k sani, druhej konec klidne nech tak, vede z nadrze. Muze se sekat evap ventil a pak nabira benzinovy pary a nechce to jet. Ted jsem resil presne to samy, ale na fiatu, tak za zkousku nic nedas. 

Odesláno (upraveno)

Jo, vidíš, k tomu jsem se ještě nedostal. Zítra snad nemáme s dětma žádný výlet, tak na to juknu. 

Jinak dnes po 750km jízdy opět kuře a tyto chyby. 

Dovolím se optat @jarokare?

Čerpadlo po startu běží, čidla vačky a kliky jsou nové + výměněný od minula motorový svazek pro jistotu, i když původní nevykazoval žádné poškození. Rozvody jsem ještě rychle zkoukl a vypadá to, že sedí ale mrknu ještě za světla. 

DSC_1644.JPG

DSC_1645.JPG

DSC_1646.JPG

Odesláno

Když budeš sledovat lambdu před katalyzátorem tak musí od studeneho startu klesat k nule než vypne vzduch pokud se tak neděje bude ti to hlasit chyby. Řešil jsem to na berlingu... 

Odesláno

Mne štve že jsem to vše smazal ale má se to chovat tak že od startu lambda naběhne nahoru a po cca 20s začne padat dolů a až vypne čerpadlo zacne řídit. Tohle je. To co jednotka potřebuje vidět a pak ro splňuje vzduchové čerpadlo a nerozsviti kuře... Davej pozor na lambdy jaké tam dáváš taky jsem se s tím pral, ale nakonec vyřešil lambda a cerpadlo a bylo to

Odesláno (upraveno)

Ty hodnoty lambdy musi byt pri studenym motoru, pokud prijdes rano k jeste nenastartovanymu autu vsechny shodne ukazovat cca 0.455V, to je vychozi reference (hodnota, kterou vidis pres diag). Po zahrati ridici sonda musi na volnobeh skakat 0-0,9V cca. Spodni lambda (za katem) se ma drzet stabilne cca 0,6V. 

Hodnoty pri zapnutym sekundaru jsem nemeril, ale logicky by ridici lambda mela vykazovat hodnoty blizke 0V, pokud je tam vhanen cerstvy vzduch. Treba me nekdo opravi.

Bohata smes- malo vzduchu (hodnoty blizke 1V).

Chuda smes- prebytek vzduchu (hodnoty blizke 0V).

Zdroj obrazku je google. :)

- - -

Jinak evap elektrosolenoid musi byt bez napeti uzavren, nemuze byt otevren a prepoustet trvale benzinove pary. :)

o2volts.gif

Upraveno uživatelem inoxing
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...