VojtouNerCZ Odesláno 28. únor 2023 Autor Odesláno 28. únor 2023 (upraveno) Mhm, tak mi odešel druhý alternátor... Tak snad dojedu z práce domů xD klekl když jsem zaparkoval. Upraveno 28. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
ozzy56 Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 pošli to auto do světa, evidentně jste si nebyli souzeni , tolik poruch sem neměl za 50 let šoférování na všech autech Péťa a VojtouNerCZ ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 28. únor 2023 Autor Odesláno 28. únor 2023 (upraveno) Alternátor byl starší, co jsem měl doma jako "skladovku", navíc z 1.6 (trochu slabší, ale na funkci by to nemělo mít vliv, kor když to 5 dní jezdilo). Doma mrknu, co vše krom regulátoru, který už měl poměrně sjetý uhlíky, bude potřeba vyměnit a zrepasuju si ten původní, pak mrknu na tento. Nicméně až dnes dojedu domů, odstavím to a budu jezdit něčím jiným. Aby to taky nebylo furt jen o špatných zprávách 2 dny od výměny rampy neprdla pojistka, a to tomu dávat solidně zabrat. Prodávat to nebudu, to se nevyplatí. Jednou ten kolotoč musí skončit. Defacto do nedávna to jezdilo solidně. Až teď poslední 3 měsíce. No, 21 let starý, asi opožděná puberta. Navíc jsem se zařekl, že se to auto dožije 30 let, ať to stojí, co to stojí xD Druhá věc, auta mě začaly pár let zpátky neskutečně bavit. A i když je tohle už opruz, aspoň si zkouším a ošahám nové věci Třeba takový alternátor, ten jsem defacto donedávna nedržel v pazourách. Upraveno 28. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56, OK406, inoxing a 2 další ohodnotil 5
Pacho69 Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 No když to takhle půjde dál, budeš ke zlatýmu mazlovi ve statusu, potřebovat za chvíli i zlatej důl...
VojtouNerCZ Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 (upraveno) Jako jo xD Sice jsou to relativně levný položky ale nastřádá se to. Ale to bude nějaká blbost, není možný, aby najednou začalo zlobit tolik věcí postupně. O víkendu mrknu na kostry, snad vyměním svazek, nahodim repasovaný altík , případně i tu bsm. Ale pojistka už nepálí, to vypadá dobře. Ono jak jsem sw teď začal rejpat v tý elektrice a odpojoval různý věci, tak někde může být fakt jen blbý kontakt. Upraveno 1. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Pacho69 Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 Elektrika je sviňa... A to nás čekaj už jen ty elektrický auta
VojtouNerCZ Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 (upraveno) Proto musím tu mrchu dát dohromady, aby mohla ještě jednou tolik najet Horší je manželka, ta mi už vyhrožuje, že si koupím jiný auto. Stačí mi to v práci, vozejk co má 6 CAN busů, odešel ventil topení a ejhle, 4 to nějakým způsobem ruší.. hnus Upraveno 1. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 2. březen 2023 Autor Odesláno 2. březen 2023 (upraveno) Tak jsem vyměnil uhlíky, zapojil, natáhl řemen, zapojil baterku a prásk. Z nějakýho mně neznámýho důvodu je alternátor trvale ve zkratu. Ale nový regulátor pasuje i do toho druhého altíku z 1.6, tak jsem je zkusmo vyměnil a aktuálně dává 14.4V, včera 11.5. Tak vidíme. Kdyžtak půjde nový. Auto chytlo, jsem rád, že se něco neodpálilo. Edit - dorazil svazek, číslo sedí Upraveno 2. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ inoxing, Ferry a OK406 ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 2. březen 2023 Autor Odesláno 2. březen 2023 Tak jsou proražené všechny diody. Po odpojení můstku zkrat zmizel. Objednám nový můstek, další regulátor, ložiska a zkusím ho dát do kupy. Jen musím sehnat menší stahovák, na menší ložisko na rotoru se nedostanu. Péťa a radim.1008 ohodnotil 2
Ferry Odesláno 2. březen 2023 Odesláno 2. březen 2023 Ja to delal stahovackem na raminka steracu, chce to hodne tenke celisti a zaroven i docela dlouhe, aby se to lozisko podebralo, no. Ale nastesti tam to lozisko nebyva nijak extra fest, me to slo vzdy dobre
VojtouNerCZ Odesláno 2. březen 2023 Autor Odesláno 2. březen 2023 (upraveno) Mám tu 4 stejný stahováky, na jeden holt vemu flexu A je venku Upraveno 2. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 ohodnotil 1
ozzy56 Odesláno 3. březen 2023 Odesláno 3. březen 2023 @VojtouNerCZ flexa je fakt geniální vynález -- při kolika pracech kolem auta a domu je nenahraditelná , když si vzpomenu, jak jsme části karoserie (prahy, blatníky, podlahy atd.) kdysi sundávali se sekáčem a kladivem, ještě dneska mě bolí ruce PaKr, VojtouNerCZ, dýzl a 1 další ohodnotil 4
PaKr Odesláno 3. březen 2023 Odesláno 3. březen 2023 Jj , přesně podle hesla: Dejte mi flexu, já tomu rozumím ozzy56 a OK406 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2023 Autor Odesláno 7. březen 2023 (upraveno) Přemýšlím, jestli tohle nechat osoustružit nebo rovnou vyměnit je to zalitý v nějakým lepidle, který zrovna dobře odstranit nejde. Upraveno 7. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Ferry Odesláno 7. březen 2023 Odesláno 7. březen 2023 noo, asi bych dal novy, stary budes muset proste rozlamat a strhnout dolu, delal jsem to stejnym stahovakem, jako lozisko. Pod tim epoxidem jsou pripajene dratky, je potreba to lepidlo nejdriv opatrne odlamat a pak odpajet konce vinuti, aby sis je pri stahovani tech krouzku neponicil. Nicmene po naklepnuti novych krouzku neni od veci stejne to presoustruzit, aby byly pekne vycentrovany a prilis nehazely a nenamahaly uhliky VojtouNerCZ ohodnotil 1
jarokare Odesláno 7. březen 2023 Odesláno 7. březen 2023 Jak říká @Ferry , do tohohle sáhneš soustruhem a kroužek zmizí , taky bych dal novej ... VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2023 Autor Odesláno 7. březen 2023 (upraveno) Jasný, tak si s tím epoxidem pohraju Soustruh zkusím domluvit v práci, někteří jsou tu ochotní. Upraveno 7. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 8. březen 2023 Autor Odesláno 8. březen 2023 Dorazily diody na kostru altíku, diodový můstek, regulátor a sběrače. Koupil jsem nový ložiska (v obchodě byli dost překvapení, že origo SKF z francie už dlouho neviděli ). No a doma zjištění, že diodový můstek je jiný. K tomuto altíku jsou 2 typy, já si nevšiml a objednal jediný skladem. Druhý typ, který mám, mají jen v kelly a dodání měsíc Nebo origo valeo za 3.5k, ale to by byla celá akce zbytečná a vyplatil by se nový altik. Tak bohužel čekačka...
Ferry Odesláno 8. březen 2023 Odesláno 8. březen 2023 Jaky ma ten altika a diodovy blok objednaci cislo ? Treba bych neco doma vyhrabal, o vikendu se chystam na vysocinu, nejaky altiky tam mam
VojtouNerCZ Odesláno 8. březen 2023 Autor Odesláno 8. březen 2023 (upraveno) Mělo by to být 5744 G4 ale pod timhle číslem to vyplivne 2 varianty potřebuji tuto se šroubem doboku, přišla mi se šroubem nahoru. Teoreticky bych mohl objednat ještě 3x diodu na kladný pól a jen je přepájet. Upraveno 8. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Recommended Posts