VojtouNerCZ Odesláno 21. únor 2023 Autor Odesláno 21. únor 2023 No, kdybych radši nechtěl nejdřív manželce koupit větší auto na děti místo krátké 307, tohle by letělo do kopřiv a měl bych tu e90 coupé xD Už mě tohle milý auto začíná krkat.
Ferry Odesláno 21. únor 2023 Odesláno 21. únor 2023 Ja se s timhle motorem natrapil v kamosove c5, ta byla navic v lpg, to bylo furt dokola, svicky, rampa, egr a grilovany kure, a zas znova, oddechnul jsem si, kdyz to poslal na magnet dalsi kamos ve 406 dost podobny, taky, z niceho nic ztrata vykonu, chcipani v krizovatkach a taky furr nejaky laborovani, MAP, svicky, rampa ... Za me RFN uz nikdy
VojtouNerCZ Odesláno 21. únor 2023 Autor Odesláno 21. únor 2023 Plyn mě čeká letos, tak se uvidí. Ale jak píšeš, rampy to žere, svíčky taky, map už tam je třetí... Teď třetí EGR, druhá jednotka... Úplně náhodně to občas po nastartování rozjedu a najednou přestane reagovat na pedál, začne se to válet na 400 otáčkách a dokud nepodržím na několik vteřin plnej plyn, nevzpamatuje se. Jinak když to jede, jede pěkně a jak pila Nicméně mi přijde, že tyhle problémy maj varianty euro 4 s egrem a sekundárem... Ještě zkusím letos vyměnit hydra, na FR fórech jsem se různě dočetl, že umí u tohohle motoru dělat všelijaký kravince a je pravda, že poslední dobou už jsou trochu slyšet. Aspoň si zkusím sundat rozvody a vyndat vačky. Max to pošlu do kopru, motor mám druhej, případně rencek to jistí.
Ferry Odesláno 21. únor 2023 Odesláno 21. únor 2023 Uvidis, no. Ty hydra se dost casto zminujou u tehle EW motoru. Delal jsem je na 2,2 motoru. Komplet jsme je rozebrali az do posledni misticky, kulicky a pruzinky, odkarbonovali, prelestili, namazali, komplet hlava se udelala, vcetne dvou novych sedel s ventily a stejne ty svine za studena cvrlikaj U 406 jeste zminovali i relatka v bsmku, co spinaj napajeni pro cidla motoru, ze mely prechodovy odpory na kontaktech, ale tezko rict, jestli se to tyka i 307
VojtouNerCZ Odesláno 21. únor 2023 Autor Odesláno 21. únor 2023 (upraveno) Ať si cvakaj, to mi nevadí. Ale od nějakého roku Peugeot nahradil původní zdvihátka dílem z 1.8. A to údajně řeší spoustu problémů, respektive když člověk použije původní díly na ew, tak se to zs chvíli vrátí, ty z 1.8 prý vydrží (čerpáno z fr fóra) Uvidím. 1 hydroštel se dá koupit od 150 do 400. Původně jsem se chtěl podívat na ventily, ale měl jsem nedávno dole sání a svody a když jsem viděl, jak je to tam vyleštěný, nemá to smysl. Když jsem auto koupil, motor měl krásný hladký chod po každém startu. Až asi po 60k km se začalo projevovat to cukání a následně tyhle problémy se zapalováním, vynecháváním válců, hrubý chod až udušení po startu. Upraveno 21. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Dave_k Odesláno 21. únor 2023 Odesláno 21. únor 2023 Tak to musím klep klep, že mi funguje celkem v poho. Mám EURO2. Jediný co tam je od prvopočátku (už 14 let, přes 120t km), že v zimě je se studeným motorem potřeba hned jet a nenechat ho klapat na volnoběh. Jinak spadne na 3 válce a následuje "grilovaný kuře". Po dalším startu už vše OK jen "kuře" zmizí až za nějakou dobu. Diag hlásí vždy problém na 3 válci. Jiná rampa, bezezměny. Servisák podezírá nějaký zdvihátko. Ale už jsem si na to zvykl a nepozoruju, že by se to zhoršovalo.
David 106s16 Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 @Ferry RFN je naprosto v pohodě, ale musí to být bez BSI.
inoxing Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 (upraveno) Hele to je divny. Pali se ti pojistka, odejde egr... Za to nemuze hydrostel. Co nejdriv bych se podival po tom motorovym svazku. Vubec bych se nedivil, kdybys to mel nekde prodreny pri tomhle najezdu. Kolikrat se to prodre nekde po 250K km, tak pri 500K bych se nedivil. Nejvic trpi draty, ktery jsou krouceny k sobe kvuli ruseni a nebo krajni draty u izolace. Pak se to projevuje presne takhle, pri urcitych vibracich, vymetes vetsi diru apod. Samozrejme druhovyrova je s kvalitou ruzna, ale takhle jak na pasu to neodchazi, spis to blbe funguje, ale muze to byt blba nahoda. Upraveno 22. únor 2023 uživatelem inoxing
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2023 Autor Odesláno 23. únor 2023 (upraveno) Dělá si ze mě prdel. Právě za jízdy battery charge or power supply faultxD mno, buse to letos zajímavý. Už padl i názor, jestli v otáčkách nepřebíjí altík. Třeba zaklepal. Ale začínám mít pocit, že mě to auto nemá rádo xd do toho retarder, prdla pojistka. Upraveno 23. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Radek Hurvajz Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 No jestli prdla pojistka po přejezdu retarderu tak bych se přiklonil k Inoxingovi s tím prodřeným káblem někde.
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2023 Autor Odesláno 23. únor 2023 (upraveno) Jo, ale na to dnes prdim. Altik jsem dal jiný a dobíjí. O víkendu bude víc času. Holt zase repete a půjde to ven. Objednám nový regulátor abych měl zase alternátor do foroty Upraveno 23. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 24. únor 2023 Autor Odesláno 24. únor 2023 (upraveno) No, altík za to nemůže xD Prostě odešel. Nicméně jsem snad sehnal svazek z Kocbeř. Měl jsem štěstí, zrovna včera rozebírali 307 dvoulitra. V pondělí na svazek mrkno u dají vědět. Upraveno 24. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ Radek Hurvajz a inoxing ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 24. únor 2023 Autor Odesláno 24. únor 2023 (upraveno) Tak můžu s jistotou říct, že do třetice všeho dobrého, stále jsem se žádného poškozeného kabelu nedopracoval. I veškerý konektory vypadají fajn. Zítra mrknu do bsi a bsm... Ještě mě tedy napadá, že jsem po vánocích dával jinou zapalovací rampu. 2 týdny to pak jezdilo v pohodě. Ale zkusím ještě tu. Pěšky budu chodit a jakej budu mít svatej pokoj Upraveno 24. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ Radek Hurvajz ohodnotil 1
inoxing Odesláno 24. únor 2023 Odesláno 24. únor 2023 Bsi nemá smysl kuchat, ta s tim nesouvisi a ten svazek musis komplet odstrojit, rozmotat a dratek po dratku projit (lehce tahas, a mezi 2 prstama projizdis po delce, tam kde je to prodreny to citis-okem to neni hned videt). Z nejakeho duvodu se pojistka pali (muze to delat i koncove zarizeni, co ma spolecne napajeni). Jaka pojistka se pali a mas od toho schema? Ze bych ti ho poslal, kdyztak.
VojtouNerCZ Odesláno 24. únor 2023 Autor Odesláno 24. únor 2023 (upraveno) Měl jsem to rozpletený celý, jen jsem to nefotil. Na fotce už je to zas ustrojený. Ani jeden kabel nejeví biť jakkoli malé poškození či obroušení buzirky, natož když jsem tahal, kroutil, tak to nedělalo vůbec nic. Je to pojistka F15 na BSM, 30A. Schéma nemám. Měly by na ní být napojené vstřiky, egr, lambdy, zapalovací rampa (až na vstřiky je vše vyměněné). Jestli bude svazek od Tomáše sedět, vemu ho a zkusím. Max půjde do sklepa, blbě se shání, tak se neztratí. Potom půjdu metodou pokus omyl. Zaprvé odpojím AGR, holt bude svítit motor. Když to zdechne, tím to nebude. Pak rampu, a případně originální lambdy, které mám ještě někde zašité a měnily se spíš preventivně kvůli nájezdu. Upraveno 24. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Péťa Odesláno 24. únor 2023 Odesláno 24. únor 2023 Určitě to nesouvisí, ale vzpomínám, jak jsem měl problém se 406tkou. Je to opravdu hrozně moc let, tak nebudu úplně přesný. Umělec při výměně rozvodů přetáhl nějakou sponu, až prasklo koleno někde u termostatu a odkapávala voda na konektor jednoho z mnoha čidel. Díky tomu se časem zkratovalo a odpálilo dvojčinné relé a následně pojistku. Zjistilo se to náhodou až při výměně termostatu. Taky jsme měli podezření na kde co a přitom taková zákeřnost... VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2023 Autor Odesláno 25. únor 2023 Mno, v BSM zboku díra jak do prdele, bůhví jestli není něco uvnitř. Ferry má prý stejnou, tak uvidíme. Jestli bude o víkendu tepleji, poskládám to a tím co mám, abych zjistil, jestli to ještě vůbec nastartuje.
inoxing Odesláno 25. únor 2023 Odesláno 25. únor 2023 (upraveno) Na F15 je jmenovitě: Vše to je na konektoru 16V NR, pro motorový svazek 20 MOT: 1- napájení obou lambda sond (výhřev) 9- zapalovací cívka 10- EGR 16- uzel pro napájení vstřiků - - - Tzn. z pinu 1 jdou vodiče 1351B a 1351A vodiče pro výhřev lambda sondy ozn. ve schematu 1350 a 1351 Z pinu 9 jde vodič 1150 pro zapalovací modul ozn. 1135 Z pinu 10 jde vodič 1254A pro EGR ozn. 1253 Z pinu 16 jde vodič 1320P do uzlu E132, kde se rozvětvuje napájení pro vstřikovače 1,2,3,4 + vyhřívací člen škrtící klapky (což je asi parazitní chyba ve schematu) - - - Pokud máš možnost chybu s pálením pojistky vyvolat opětovně, zkus postupně po jednom odpojit tyhle zařízení, co jsou napájené F15 a dobereš se, co pálí 30A. Začni třeba EGR a konči u vstřiků (vstřiky jako takové problém asi nebudou, to by musel být zkrat vyloženě na kostru motoru, ale bývají z plastu, tak nevím o co by mohli kostřit, jednotka 30A nedá a dřiv vstřik sama odstřihne). Upraveno 25. únor 2023 uživatelem inoxing VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2023 Autor Odesláno 25. únor 2023 (upraveno) Díky. Když přestane sněžit, poskládám to a začnu nejdřív rampou, pak egr (nepředpokládám, že by funglovka tohle dělala, ale člověk neví), případně ty lambdy. Vyvolat to zkusím, většinou se to stalo, když jsem se chtěl rychleji rozjet a podřadil jsem třeba na 2, rychle vyskočí otáčky (většinou z 2k na cca 4) a pak kaput. Ferry mi v pondělí pošle novou BSM, jestli náhodou není problém přímo tam. Upraveno 25. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Recommended Posts