Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hele a neměl bys jednoduší celý auto překopat na fullcan z nějakýho dárce? 

Mimochodem, minulý týden jsem kroutil hlavou nad zapojením resp.nezapojením senzoru teploty oleje v originální výbavě u 307FL. Predstav si, ze kazdy PSAcko s meřením hladiny oleje ma i výstup NTC termistoru pro měření teploty oleje... to je fakt, 3 piny na konektoru (dva hladina, jeden teplota oleje). No a jako výrobce teda uděláš budíky s měřením teploty oleje (viz foto) a NEZAPOJÍŠ jeden pin v konektoru, protože tím ušetříš půl metru drátu (mezi senzorem a bsm) a radši teplotu oleje vypočítáváš uměle ze zatížení motoru atd. Takže ve výsledku teplota oleje vlastně není přesně teplota oleje, jen taková hračka, kterou vidíš na budíku. A to máš připravený senzor, bsm jednotku, kódování, jen je problém natáhnout jeden drát k těm současným dvěma, který tam být musí kvůli hladině. :D

Jen k tomu sekundáru- nechce to odpojit a odkódovat? Někde s tím byl problém, že když to necháš zapojený, tak s tím jednotka dál počítá. 

A jinak, jak se takhle chová diagnostika při kódování, tak to může dělat i špatná verze diag, že potvrdíš a neuloží se to...

image_1429895158404.jpg

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno (upraveno)

Musel bych sehnat komplet kabeláž z CANu, no ale když vždy zjišťuju, kolik za to ti šupáci chcou, tak se na to vykašlu, to mám důležitější investice :D  Hlavně by to bylo dost šílený, vyměnit motorky na stahovačky, komplet klima... Ale líbilo by se mi to. Ta teplota oleje je zajímavá, mám totiž za to, že předface to má normálně napojený přímo na čidlo teploty oleje. Sekundár ještě zkusím a uvidíme, diagnostiku pak nainstaluju přímo na starý NTB s XPčkama, který si dovezu od táty, přes vmware to sice jde, ale je tam nějaká omezený funkcionalita.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Funkční instalačky kdyžtak mám, s vmware bývají  občas nespecifikovatelné problémy. Je lepší to nainstalovat na separé ntb s win7 32 a máš klid.

Ta teplota oleje, jako i hladina jde do bsm a ta si povídá už pak po sběrnici dál. Myslím, že to tak bylo u všech, i na Van 206 to tak mám. Jenom jsem fakt nad tím kroutil hlavou...kabel jsem dodal a nakódoval na informaci o teplotě oleje z bsm místo z ecu. Pak klidně napíšu malý návod, kterej pin v bsm to je (to byla taky trochu laboratoř najít správný pin, kdyz v origo schematu s tim vyrobce napocita, pritom bsm input umi- pin 22 v konektoru 28V NR/20MOT cerny konektor nejbliz motoru, u novejsi verze bsm)

Jinak srandy se dějí i ostatním. Dneska jsem zůstal stát, zkolabovalo měsíc starý čerpadlo Hitachi. :D 3hodiny práce, nerozebiratelný čerpadlo jsem rozdělal a složil a dojel 60km domů. Švýcarskej nůž mě zachránil, jako už kolikrát... k nezaplacení, Victorinox forever! :)

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Instalačka by se hodila, kdybys mi mohl do sz poslat odkaz. To co mám já sice funguje, ale třeba do nastavení rádia mě to nepustí, kvůli tomu jsem musel za Lukášem Havlíčkem. 

Odesláno (upraveno)

Tak jsem se dnes vrhl do hurá akce výměna axiálních táhel a čepů řízení na manželky 307. Původně jsem to chtěl nechat až na červenec, kdy se auto odstaví kvůli prázdninám, ale ve středu žena píchla a od té doby auto v pravotočivé zatáčce dělalo neskutečný bordel, to jsem měl pocit, že to kolo brzo upadne :D No, jak jsem začal s výměnou táhel, tak jsem i skončil, nepovedlo se mi to sikama ani klempířskýma kleštěma povolit. Nejsou sice v kloubu tak tuhé, jak bych si představoval, ale vůle tam není, tak jsem je aspoň namazal a vyměnil jen čepy a je klid. Táhla holt někdy hodím někomu do servisu. Samozřejmě jsem se do toho pustil pěkně ve 3 odpoledne, kdy na auto svítilo to nejsilnější sluníčko a bylo 33 ve stínu, prostě paráda :D Jinak zajímavá věc-origo čepy jsou značený R na pravé straně, L na levé. Neorigo L patří ovšem na pravou a naopak.

DSC_2911.JPG

Odesláno (upraveno)

Tak mi za manželky 307 poslali 20k, že jako totálka :D Je na to nějaký postup, chci-li s autem dále jezdit? Já měl vždy za to, že totálka=vrakáč ale nebudu vyhazovat jinak plně a spolehlivě funkční auto kvůli plechům. Defacto mě to bude stát jen 1500 za jinou nápravu a možná když budu mít dobrou náladu trochu kitu a stříbrný sprej xD Auto nacenili na 30k, to je fajn, za 30 jsem ho 2 roky zpátky koupil a najelo mezitím 70k. Náklady na servis byly asi 4k. 

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Stříbrná na totálku
Odesláno

To je jen "finanční totálka". Vezmou auto před nehodou a nacení ho. Stávající vrak dají prodat a čeká se, kolik kdo dá. Tu nabízenou částku pak odečtou od původní hodnoty a zbytek ti pojišťovna vyplatí. Vrak buď prodáš té nabídce, nebo někomu jinému, nebo si ho necháš a opravíš.

Odesláno

Jak píše @MJSyticje to finanční totální škoda, kdy oprava by podle jejich tabulek byla nerentabilní než hodnota auta. Ty auto buď za vyplacené peníze necháš opravit nebo zlikvidovat, což je blbost. Taky jsem si s tím před lety se 306kou prošel, kdy se rovnaly zadní dveře a lem. A ještě zbylo na Cyclony. :D

Odesláno

Je to tak. Peníze, co ti pošle pojišťovna, jsou tvoje a s autem už si můžeš naložit jak chceš (nechat si ho a opravit, prodat dál atd.). Pojišťovny dávají "vraky" do aukce, kde se "vydraží" za nějaké peníze a tím se reálně ohodnotí hodnota zbytku vraku. Tzn. auto má hodnotu před nehodou 250K, vrak se vydraží za 50K...tzn. Dostaneš od pojišťovny 200K a pak za 50K máš možnost prodat auto "pojišťovně" nebo prodat někomu jinému anebo si ho nechat.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak po roce android zdechl xD Nejdřív začalo blbnout ovládání páčkou, chvíli šlo, chvíli ne, občas to samo přeskakovalo skladby, začal blikat displej a při včerejší jízdě zhasnul. V plánu je dočasně nahradit RD4 s BT modulem ale na ten stále čekám, do budoucna nějakou jednotkou od Sony s podporou AA. Ale spíš počkám, až vydají nové modely. 

https://www.ahifi.cz/sony-xav-ax3005db.html?gclid=Cj0KCQjwn4qWBhCvARIsAFNAMijHbQjTccuw4ZIf61gds1nFf0o_8Tx2dpRUN7xJb_EzZkERfgbUjT4aAtAxEALw_wcB

DSC_0012.JPG

Odesláno (upraveno)

Umřelo podsvícení displeje. Svítí pouze 4 z 21 led a navíc málo. Je možné přepájet, alr nevím, jestli se mi s tím chce babrat xD Ještě to zkouším řešit s Číňanem, jestli z něj něco nevymáčknu, ale domluva jak s gumovým hovnem. 

DSC_0020.JPG

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Stříbrná jde ma STK
Odesláno (upraveno)

Uměl bych si představit lépe strávené odpoledne 

5 a půl hodiny jsem tahal vanu ven. Že se musí sundat svody, odmontovat kat a spustit dolů výfuk, na to jsem přišel postupně xD Navíc nešla odlepit, tak sundat kolo a pomohl majzlík. Zítra přeříznu závit, koupím nový těsnění a bude. Snad to technickou proleze. Spodek motoru je poměrně čistý, na nájezd 250 bych čekal aspoň nějaký usazeniny na motoru. 

A musím si koupit nějakou svítilnu na baterku. Svícení telefonem je velmi nebezpečné a kdybych neměl ochranné sklo, bylo by to i tuze drahé xD

DSC_0030.JPG

DSC_0031.JPG

DSC_0032.JPG

Odesláno

Tak zlomený šteft na svodech je nakonec venku, stejně tak lambda, kterou budu rovnou měnit. Vana umytá, původně jsem měl koupenou závitovou vložku, protože tekla i okolo šroubu, ale uvnitř je z jedné strany málo materiálu, netroufl jsem si to převrtávat, tak jsem nakonec udělal jiné stoupání závitu a práskl tam velký šroub. Účel to splní, u tohohle auta neřeším. Hlavně, že to nebude všude blejt. 

DSC_0034.JPG

DSC_0033.JPG

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...