oddie Odesláno 22. září 2025 Odesláno 22. září 2025 Výlet nic, ale včera odpoledne po dlouhé době opět Klínovec. Děti povyrostly, tak změna kol, hlavně staršímu prospělo, byť starší, sjezdové Norco půjčené od souseda. A já pro změnu dneska mám problém chodit ze schodů zbynek..s, pavelu96, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pepito Odesláno 22. září 2025 Autor Odesláno 22. září 2025 To já mám teď na nějakou dobu s kolem útrum. Zatím nevím na jak dlouho, ale doufám že to dlouho nebude. zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 26. září 2025 Odesláno 26. září 2025 Původně jsem měl mít dovolenou už od minulého víkendu, a jak bylo kurňa hezky, v plánu byly Dolomity - hlavně lezení (a kolo). Leč přítelkyně dostala v týdnu předtím covid, takže bylo prd a ne Dolomity... Nicméně covid proběhl, na léčení je nejlepší slaný vzduch a teplo, předpověď pro Prahu byla veskrze hrozná, takže jsme ve čtvrtek ráno naházeli kola (a lezení) do auta a popojeli trochu jižněji, kde předpověď slibovala hezčí počasí Nyní jsme tedy v Umagu, včera bylo cestou malé kolečko Strunjan - Piran - Portorož a tunelem Parenzany zpět k autu do Strunjanu (asi 12km, nestojí za řeč, ale ta panorámata ) a dneska dlouho plánovaná relaxační cesta z Portorože Parenzanou přes Izolu do Koperu (a někudy rozumně zpět, aby z toho byl okruh). Vyšlo to nádherně, jako lehká zotavovací trasa se to osvědčilo, prošmejdili jsme centra těch krásných městeček, projeli krásné vesničky, těsně se vyhnuli dešti a celé to proběhlo za sluníčka až polojasna a 20° většinu dne, co víc si přát. Jo a máme vlastně rekord v nadmořské výšce, kde jsme byli na kole - teda ten nižší, ale půl metru nad mořem https://mapy.com/s/cuhagepube Pepito, Hafity, PaKr a 3 další ohodnotil 6 Citovat
zbynek..s Odesláno 26. září 2025 Odesláno 26. září 2025 (upraveno) @Pepito že by Růža ať to výborně vyléčíš @oddie něco zlé je k něčemu dobré, krása Chorvatsko Upraveno 26. září 2025 uživatelem zbynek..s Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 27. září 2025 Autor Odesláno 27. září 2025 @zbynek..s nevím co myslíš tou "Růžou", ale byl mi operován meniskus a po 10ti dnech od operace je to už mnohem lepší. Musím ještě 14 dní chodit o holích a odlehčovat koleno aby se to dobře zahojilo. Citovat
zbynek..s Odesláno 28. září 2025 Odesláno 28. září 2025 @Pepito podle zarudnutí kůže mi to připadalo na toto: erysipel (růže). Ale jestli meniskus, tak ať to dobře doléčíš Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 28. září 2025 Autor Odesláno 28. září 2025 @zbynek..s to není zarudnutí kůže, ale oranžová desinfekce. zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 28. září 2025 Odesláno 28. září 2025 (upraveno) Dnes konečně po měsíci na kole - Singltrek Hejnický hřeben. (Data z trasy sem ani nebudu dávat, protože jsem 13 minut proseděl při popadání dechu - za měsíc fyzička jako na začátku, když jsem začal jezdit ). Při sjezdu dolů od Hubertky přes trail asi šest spadaných stromů. Celkem nepříjemné... Upraveno 28. září 2025 uživatelem Péťa Překlep zbynek..s, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. září 2025 Odesláno 28. září 2025 Muj mladej má v báglu na trailech vždycky malou aku řetězovou pilu a uklízí to. Ovšem takhle velký stromy by asi nedal Péťa, pavelu96, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 29. září 2025 Odesláno 29. září 2025 Ještě z výletu na jih, den druhý. Dali jsme si hezkou lehkou ferratku nad Terstem https://www.alpskyvudce.cz/ferrata/Via_ferrata_Rose_d'Inverno_-_Naso a pak kousek Ferrovia Val Rosandra - jen horních 5km k hranici a zpátky, ale podle mě je to nejhezčí kus. Zase jako Parenzana je to zrušená trať předělaná na stezku pro kola a pěší, s tunely, mosty, pěkným okolím. Pohled na Terst po dolezení ferraty: Tunel na Ferrovii Val Rosandra - tuhle fotku má asi každej No a když už jsme tam byli, sjeli jsme dolů na návštěvu Terstu. No... je vidět, že je to hlavně nákladní přístav. Nic moc hezkýho tam moc není. Katerdála San Giusto, hlavní piazetta a pár uliček okolo, se dá. Nicméně - sjeli jsme tam po druhé hodině a narazili na italskou klasiku - siestu od 15 do 18h, kdy dostanete v hospodě prd a ne oběd. Teda dole v turistické části pak otevřeno měli, ale nechtěli jsme riskovat a vzali pizzu do ruky z rozvozového krámku, který byl po ruce. Měl teda dobré hodnocení, ale co na*ere, dostanete pizzu do krabice z krámku o místnosti menší než garsonka, kde má maník akorát pec, stůl a lednici, mrská pizzy do krabic poslíčkům na skůtrech, a za 9 eur i s krabicí je ta pizza o level jinde než u nás v pizzerii, co se tváří nóbl a chtěj za ni o polovinu víc? O kafi a zmrzlině potom někde dole v uličkách ani nemluvě... No nic, tohle mi u nás fakt chybí. Pepito, Péťa a zbynek..s ohodnotil 3 Citovat
oddie Odesláno 11. říjen 2025 Odesláno 11. říjen 2025 Venku nevlídno, sluníčko nikde, skoro by se už chtělo zůstat celý den pod peřinou, ale ženská že prý jsme dlouho nebyli na kole, inu sahám tedy do zásobníku naplánovaných cest a vybírám něco na půl dne https://mapy.com/s/fapebetaju No a protože kafíčko cestou musí být, doporučuji v Mnichově Hradišti Kafé Ořech https://www.kafe-orech.cz/#/ - tak dobré jsem v ČR už hodně dlouho neměli a i dorty atd. vypadaly hodně dobře zbynek..s, Péťa, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. říjen 2025 Odesláno 12. říjen 2025 @oddie že to nejsi ty, v tom kafi ?? ale vypadá to fakt suprově Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 12. říjen 2025 Odesláno 12. říjen 2025 No prostě jsem to musel vyfotit ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 13. říjen 2025 Odesláno 13. říjen 2025 Dokud nenapadne sníh, tak sezóna nekončí. A přes zimu se ladí a doplňuje výbava Ale je fakt, že v tomto počasí se mi vůbec nechce... Pepito ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 13. říjen 2025 Odesláno 13. říjen 2025 Klínovec jezdí do 2.11 děti maj podzimní prázdniny, tak jestli nebude bahno nebo sníh, tak pojedem. Loni na Planai to bylo 1.11 na triko - celkem sranda na to, že o měsíc později tam začínaj lyžovat Letos to zatím sice nevypadá, ale necháme se překvapit, co bude - kolo, lezení, plavání nebo běžky... Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
jarokare Odesláno 13. říjen 2025 Odesláno 13. říjen 2025 před 54 minutami, Medvěd napsal: Není už tak nějak po sezóně? Proč ? Auta taky jezdí v zimě Pepito ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 13. říjen 2025 Odesláno 13. říjen 2025 Někteří mají i vysloveně zimní sezónu, např. https://www.jankopka.cz/snow-bike-camp-2023-2-termin - vybráno na ukázku zcela náhodně, nemám s nimi nic společného, fatbike nejezdím, v zimě mám radši prkýnka, když už. Ale stroj je to docela zajímavej. Pepito ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. říjen 2025 Odesláno 14. říjen 2025 Dnes dokončen projekt s názvem "Musím to kolo furt někde opírat?" Tento regálový systém používáme u nás ve firmě, tak jsem z vyřazených odřezků a spojnic poskládal stojan na kolo - docela se povedl Péťa, Pepito, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.