Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nezávislé topení zapneš telefonem, jen když k němu máš připojený modem a v něm simku. Pak to jde ovládat buď pomocí aplikace, která generuje a posílá sms v patřičném formátu, nebo napsáním sms zas ve správném formátu a nebo pomocí zavolání z povoleného čísla.

Odesláno

K autu pouze jedno dálkové ovládaní. V autě žádné tlačítko na zapnutí, pouze kontrolka stavu. Topení se dá spustit dálkovým nebo naprogramovat v menu infotaimentu. Za ten příplatek bych čekal o trochu víc. 

Odesláno

Já nevím no ale dostal jsi dálkové ovládání. A můžeš topení programovat v menu infotainmentu. To si myslím že k životu musí stačit nebo jako by jsi chtěl aby mělo každý sedadlo extra ovladačku na topení?  Dneska ač se to mnohým nelíbí je prostě trend většinu zařízení v autě ovládat z jednoho místa protože se tím snižuje počet ovládacích tlačítek a nutnost ke každému tahat kabeláž apod. Navíc když to ovládáš z jednoho místa displej tak je to ovládáno jednou ŘJ pro celé auto a přenos dat k té ŘJ je jednodušší. 

Odesláno (upraveno)

Akorát bohužel u Travellera to v menu ovládat ani programovat nejde 🙁. Nebo jsem nenašel kde🤔

Upraveno uživatelem Jarrda
Odesláno

Hmm. Díky. Tak když mám "lepší" infotaiment, mám vlastně pouze ovladač co mě štve 🙁. Už samotný klíč je do kapsy dost velký a ovladač se mi opravdu tahat nechce. Tak si tedy přitopím ráno a pak už ne 

Odesláno
před 2 minutami, Jarrda napsal:

Tak když mám "lepší" infotaiment, mám vlastně pouze ovladač

Bohužel , je to trochu nelogický , ale je to tak ...

Odesláno

V podstatě měl pravdu původní majitel mé 508, když mi vysvětloval, proč si nekonfiguroval Webasto z výroby a nechal si ho pak domontovat. Z fabriky je jmožnost jen ručně zapnout/vypnout a případně naprogramovat. Dodělávané má i TermoCall, takže lze vše v klidu řešit přes mobil. Finančně to bylo prý takto výhodnější, než fabrika+dodělat TC :nevim 

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Dobrý den, nechci otevírat nové téma, tak píši sem. Mám Traveller L2 Allure a při objednání nešlo objednat v této konfiguraci Webasto (dohřívač). Všichni víme jak to mizerné v zimě topí, tak jsem investoval do zástavby Webasto s ovládáním Thermocall-tc4. Výsledek je, že motor teplý, uvnitř relativně teplo, ale jde mi o to, že u předchozího auta se normálně otevřely klapky a z nich foukal teplý vzduch. Tady stoupá (záměrně píšu že nefouká) jen na přední sklo a z výduchů nefouká zhola nic... Už jsme to se servisem řešili, ale je to prý teď standart. Jsem tvor nedůvěřivý, proto vás poprosím o zkušenosti se zástavbou Webasto nebo s dodělání k dohřívači, zda Vám normálně po zapnutí dálkově, fouká po nahřátí z ventilace teplý vzduch (myšleno při zapnutí pouze Webasta, bez nastartování). Díky za odpovědi. Krásné Vánoce. Pepa. 

Odesláno (upraveno)

Tak u klasickych  dodelavanych webast, ktere nijak nekomunikuji po sbernici se zbytkem auta, je v navodu pro pouzivani uvedeno, ze u automaticke klimy se pred odstavenim vozidla musi nastavit maximalni teplota na displeji klimy a prenastavit klapky na okno ( nebo kam chces, aby to hlavne foukalo) po nabehnuti webasta uz pak jen sepne kabinovy ventilator na prednastavene otacky (nastavuji se napevno pri montazi, aby to odpovidalo cca 1/3-1/2 max) a hreje, webasto nic jineho neovlada.

Jaky typ webasta v jake konfiguraci jsi nechal dodelat?

Ja mam v 806tce a ve Focusu Thermo Top C, dodelaval jsem si je sam. V 806 mam automatickou klimu, takze pred chcipnutim motoru nastavim 28°C, zmacknu bud cudlik odmrazovani predniho skla nebo casteji cudlik predni sklo + vydechy na palubce ( nekdy davam jeste i vnitrni recirkulaci vzduchu) chvilku pockam az se klapky prenastavi a chcipnu motor. Pak kdyz chci topit, zmacknu dalkovy ovladac, bufik nabehne a pri teplote vody 30°C sepne rele kabinoveho ventilatoru a hreje.

U Focuse mam klimu manualni, takze tam kdyz odchazim z auta, nastavim kolecko topeni na max cerveny, kolecko ventilatoru na 2 z 5 a vydechy zas nastavim na kombinaci predni okno plus vydechy z palubky. Po zapnuti dalkovym ovladacem probiha vse stejne jako u 806.

No a ve 406 mam zabudovany webasto Thermo Top V vyndany z VW Touran a to funguje taky uplne stejne, jako ve Focusu. Lisi se jen tim, ze se nespina privedenim +12V, jako predchozi starsi TT-C, ale uz ma datovou sbernici W-bus, takze tam mam jeste navic emulator, ktery s nim komunikuje digitalne a rika mu, co ma delat

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

Mám Thermo Top Evo, a mám pocit že ikdyž klapky přenastavím, tak se samy uzavřou po vypnutí motoru jak u automatiky, tak v manuálním nastaveni, zkoušeli jsme zvednout otáčky přes program Webasta, ale nic moc to nepřineslo. Ono to bohužel v těchto teplotách člověk moc nezkouší. 

Odesláno
V 23. 12. 2020 at 9:45, spagetti73 napsal:

Dobrý den, nechci otevírat nové téma, tak píši sem. Mám Traveller L2 Allure a při objednání nešlo objednat v této konfiguraci Webasto (dohřívač). Všichni víme jak to mizerné v zimě topí, tak jsem investoval do zástavby Webasto s ovládáním Thermocall-tc4. Výsledek je, že motor teplý, uvnitř relativně teplo, ale jde mi o to, že u předchozího auta se normálně otevřely klapky a z nich foukal teplý vzduch. Tady stoupá (záměrně píšu že nefouká) jen na přední sklo a z výduchů nefouká zhola nic... Už jsme to se servisem řešili, ale je to prý teď standart. Jsem tvor nedůvěřivý, proto vás poprosím o zkušenosti se zástavbou Webasto nebo s dodělání k dohřívači, zda Vám normálně po zapnutí dálkově, fouká po nahřátí z ventilace teplý vzduch (myšleno při zapnutí pouze Webasta, bez nastartování). Díky za odpovědi. Krásné Vánoce. Pepa. 

Len taký dotaz, sak Allure obsahuje default prihrev neprogramovatelny a topi to hned. Preto nechápem že píšeš píšeš že to mizerne topí a že to nešlo to objednať.

Odesláno

V 508 mám dodělávané Webasto Evo s TC3 a za těch 30min, co ho pouštím, je v autě na tričko. Motor ohřátý odhadem k 60°C. Z výdechů to normálně fouká a není třeba s klimou nic dělat. Mám stále nastaveno 20,5°C AUTO. :myslim  

Odesláno

Díky, tohle jsem potřeboval vědět. Nemám v okolí nikoho s Travellerem nebo s jinou mutací. Jinak při nízkých teplotách to dohřívá? Myšleno bez předchozí aktivace. 

Odesláno

Ne. Tohle je klasické nezávislé topení. Takže to běží jen pokud není nastartováno, a pokud to dostane impuls, že to má běžet. Je tam nějaký max. čas, který to vyhřívá (dá se v určitém rozmezí nastavit) + dalších X podmínek, za kterých to funguje (teplota, stav baterie, množství paliva apod.)
Všechno je to popsané v manuálu od Webasta.
Jinak Traveller bude mít 100% elektrický příhřev topení, takže to musí topit poměrně rychle i bez Webasta, stejně jako všechny moderní nafťáky. To, že ohřátí "vody" trvá dlouho, je věc druhá...

Odesláno (upraveno)

Traveller to ma takto...Webasto neprogramovatelne v Allure verzi, elektrický prihrev asi nemá keďže všetci tvrdia že to netopi, chcelo by to niekoho kto ma active bez Webasta.

Screenshot_20210102-214454.png

Upraveno uživatelem rass76
Odesláno

Dej VINko a uvidíme. Já koukal třeba na tohle VF3VEAHXHGZ069810 a ten tam normálně elektrický příhřev:myslim 

Travik.JPG

Jinak podle toho ceníku to vypadá, že se dá vybrat buď "pomocný" bufík, nebo programovatelná, samočinná verze. Osobně si ale myslím, že ta programovatelná funguje, tak jak jsem říkal - bez funkce příhřevu za jízdy. To umí ta neprogramovatelná verze :myslim 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...