weprzik Odesláno 24. prosinec 2018 Odesláno 24. prosinec 2018 Na mém peugeotu 508 se děje následující: Stěrač u spolujezdce nefunguje, stěrač u řidiče stírá pouze tu část která nezasahuje do dráhy druhého stěrače. Mechanismus stěračů zatuhlý pravděpodobně není. V peugeotu tvrdí (dost nepřesvědčivě a po čtyřech hodinách práce) že nefunguje motorek pravého stěrače. Výrobce prý překvapivě doporučuje výměnu motorků obou stěračů, cena 2x5600,- Kč. Přičemž není úplně jisté že problém způsobuje ten motorek. Všiml jsem si že někdy za jízdy vyskočí hláška (volně přeloženo ) "porucha airbagu nebo předpětí bezpečnostních pásů", V ten okamžik funkční stěrač začne stírat neměnným tempem, nereaguje na ovládání rychlosti stírání, nefunguje ostřikovač a i když auto zastavím a zamknu, stěrač stále stírá. Pokud hláška o airbagu zmizí (a stává se to ), vše začne fungovat zase normálně, tedy kromě toho že stále stírá jen jeden stěrač a jen kousek. Uvítám každou radu a zkušenost. Bez stěračů se mi fakt jezdí blbě a jezdím denně. Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. prosinec 2018 Odesláno 24. prosinec 2018 se divim ze tinedali nahradni auto,bez steracu je auto nezpusobive pro provoz....nehlede ze je to i nebezpecne prro tebe i okoli. na 407 motory steracu zlobili maj v sobe rj ... tak me napadlo nepridaval jsi do auta nejakou elektronickou fičuru? Citovat
weprzik Odesláno 8. leden 2019 Autor Odesláno 8. leden 2019 Takže kdyby vás to někoho potkalo - důvodem byl vadný motorek pravého stěrače. Po výměně motůrku vše v pořádku, zmizela i všechna ostatní chybová hlášení. Motorek originál v Peugeotu 5600,-Kč, výrobce z nějakého důvodu doporučuje měnit oba. Sehnal jsem na vrakovišti oba á 1000,- Kč, tak jsem poslechl a vyměnil oba. Nedokážu říct jestli by bývalo stačilo vyměnit jeden. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ZdenekN Odesláno 29. srpen 2020 Odesláno 29. srpen 2020 A na jakem vrakovišti jste sehnal za 1000 Citovat
weprzik Odesláno 2. září 2020 Autor Odesláno 2. září 2020 Na sBazar vždycky nějaký kousek na díly je. Kde přesně jsem koupil už nevím. Citovat
thorr001 Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 čau, u svojí 508ky SW, rok 2011 se mi už 2x stalo že nereagovala páčka stěračů, resp. nešly zapnout přední stěrače ani ostřikovače, zadní stěrač fungoval bez problémů, po chvíli (a dalším nastartování) zase všechno fungovalo, máte s tím někdo nějakou zkušenost? po čem jít? Nerad bych aby to přestalo stírat třeba někde na v dešti na dálnici Citovat
thorr001 Odesláno 10. září 2024 Odesláno 10. září 2024 čau, tak závada identifikována - seká se jeden z motorků, zatím stačí čas od času se stěrači ručně zahýbat a pak fungují. Mělo by pomoct motorky vyndat a vyčistit hřídelku která hýbe se stěrači, někdy se do toho pustím... Citovat
misacekk Odesláno 11. červen 2025 Odesláno 11. červen 2025 Zdravím, o víkendu se mi stalo neco podobného. Prestal mi stírat pravý moturek, ale ostřikovače šli. Dneska jsem koupil moturek a nefunguje nic ani ostřikovače ani automatické zapnutí stěračů. Zadní funguje normálně. Poradí někdo na co bych mel kouknout diky za rady. Citovat
ChouLu Odesláno 12. červen 2025 Odesláno 12. červen 2025 no samozřejmě on nejde vyměnit jenom jeden.. musí se vždy v páru Citovat
misacekk Odesláno 12. červen 2025 Odesláno 12. červen 2025 Dneska vyměněny v páru a vše funguje. Péťa a RichVa ohodnotil 2 Citovat
dodS12 Odesláno 30. červen 2025 Odesláno 30. červen 2025 (upraveno) Nazdar, mam 508 SW GT, r. v. 2017, najazdenych 127 000, pred týždňom sa mi stalo na diaľnici pri rýchlosti 130 km/h, že prave rameno stierač sa zaseklo a stieralo iba ľave rameno stierača, potom sa to už nezapokovalo, Môže byť, že mi odchádza motorček praveho stierača? A čo som sa tu dočítal, že jediná možnosť opravy je iba výmena obidvoch motorcekov? Poprípade prečistenie motorcekov? Upraveno 30. červen 2025 uživatelem dodS12 Oprava Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. červen 2025 Odesláno 30. červen 2025 (upraveno) @Péťa ano ma (3x pokus o obrazek ale nejak to blbe a nevim jestli u me nebo na webu) Upraveno 30. červen 2025 uživatelem Havlicek.Lukas Péťa ohodnotil 1 Citovat
dodS12 Odesláno 30. červen 2025 Odesláno 30. červen 2025 Ma tu niekto skúsenosti s druhovyrobou týchto motorcekov, viem že originál je najlepšia voľba, ale ta cena mi príde nezmyselná, ale na druhej strane ak druhovyroba dlho nevydrží, tak lepšie riešenie ako originál nebude Citovat
petr-svetr Odesláno 4. červenec 2025 Odesláno 4. červenec 2025 (upraveno) Pokud to odejde po 120000 tak mi originál nepříjde jako nejlepší volba. Upraveno 4. červenec 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 a myslis si ze aftermarket vydrzi 120 tisic ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.