Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 508 nefunkční přední stěrače

Recommended Posts

Odesláno

Na mém peugeotu 508 se děje následující: Stěrač u spolujezdce nefunguje, stěrač u řidiče stírá pouze tu část která nezasahuje do dráhy druhého stěrače. Mechanismus stěračů zatuhlý pravděpodobně není. V peugeotu tvrdí (dost nepřesvědčivě a po čtyřech hodinách práce) že nefunguje motorek pravého stěrače. Výrobce prý překvapivě doporučuje výměnu motorků obou stěračů, cena 2x5600,- Kč. Přičemž není úplně jisté že problém způsobuje ten motorek. Všiml jsem si že někdy za jízdy vyskočí hláška (volně přeloženo ) "porucha airbagu nebo předpětí bezpečnostních pásů", V ten okamžik funkční stěrač začne stírat neměnným tempem, nereaguje na ovládání rychlosti stírání, nefunguje ostřikovač a i když auto zastavím a zamknu, stěrač stále stírá. Pokud hláška o airbagu zmizí (a stává se to ), vše začne fungovat zase normálně, tedy kromě toho že stále stírá jen jeden stěrač a jen kousek. Uvítám každou radu a zkušenost. Bez stěračů se mi fakt jezdí blbě a jezdím denně.

Odesláno

se divim ze tinedali nahradni auto,bez steracu je auto nezpusobive pro provoz....nehlede ze je to i nebezpecne prro tebe i okoli.

na 407 motory steracu zlobili maj v sobe rj ... tak me napadlo nepridaval jsi do auta nejakou elektronickou fičuru?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže kdyby vás to někoho potkalo - důvodem byl vadný motorek pravého stěrače. Po výměně motůrku vše v pořádku, zmizela i všechna ostatní chybová hlášení. Motorek originál v Peugeotu 5600,-Kč, výrobce z nějakého důvodu doporučuje měnit oba. Sehnal jsem na vrakovišti oba á 1000,- Kč, tak jsem poslechl a vyměnil oba. Nedokážu říct jestli by bývalo stačilo vyměnit jeden. 

• O 1 rok později...
  • O 3 roky později...
Odesláno

čau, u svojí 508ky SW, rok 2011 se mi už 2x stalo že nereagovala páčka stěračů, resp. nešly zapnout přední stěrače ani ostřikovače, zadní stěrač fungoval bez problémů, po chvíli (a dalším nastartování) zase všechno fungovalo, máte s tím někdo nějakou zkušenost? po čem jít?

Nerad bych aby to přestalo stírat třeba někde na v dešti na dálnici :D 

• O 4 týdny později...
Odesláno

čau, tak závada identifikována - seká se jeden z motorků, zatím stačí čas od času se stěrači ručně zahýbat a pak fungují.

Mělo by pomoct motorky vyndat a vyčistit hřídelku která hýbe se stěrači, někdy se do toho pustím...

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, o víkendu se mi stalo neco podobného. Prestal mi stírat pravý moturek, ale ostřikovače šli.

Dneska jsem koupil moturek a nefunguje nic ani ostřikovače ani automatické zapnutí stěračů. Zadní funguje normálně.

Poradí někdo na co bych mel kouknout diky za rady.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Nazdar, mam 508 SW GT, r. v. 2017, najazdenych 127 000,  pred týždňom sa mi stalo na diaľnici pri rýchlosti 130 km/h, že prave rameno stierač sa  zaseklo a stieralo iba ľave rameno stierača, potom sa to už nezapokovalo,

Môže byť, že mi odchádza motorček praveho stierača?

A čo som sa tu dočítal, že jediná možnosť opravy je iba výmena obidvoch motorcekov? Poprípade prečistenie motorcekov?

Upraveno uživatelem dodS12
Oprava
Odesláno

Ma tu niekto skúsenosti s druhovyrobou týchto motorcekov, viem že originál je najlepšia voľba, ale ta cena mi príde nezmyselná, ale na druhej strane ak druhovyroba dlho nevydrží, tak lepšie riešenie ako originál nebude

Odesláno (upraveno)

Pokud to odejde po 120000 tak mi originál nepříjde jako nejlepší volba. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...