otojanicek Odesláno 30. červenec 2022 Odesláno 30. červenec 2022 Ahoj všem, jak to tady čtu, tak problemy s čerpadlem a vstřiky Adblu mají "jen" motory kde je i aditivum pro FAP = 1.6 BlueHdi 88 kW a všechny 2.0 BlueHdi....... motory 1.5 BlueHdi ( bez aditiva pro FAP) problemy s čerpadlem a vstřiky adBlue NEMAJI....aspon v tomto a jinem foru není nikdo k nalezení, kdo by to hlasil ........ Je to tak ? Nebo jen motory 1.5 BlueHdi ještě nedosahly prumerneho stří cca 5 roku = od kdy se to začína u 1,6/2,0 sraaat ? Diky za postřehy a nazory z praxe... Citovat
Pajtyi Odesláno 30. červenec 2022 Odesláno 30. červenec 2022 U mojho 1,6bluehdi 88kw sa to posralo po 3rokoch a 22tis.km Citovat
Velda81 Odesláno 30. červenec 2022 Odesláno 30. červenec 2022 Ahoj. Ja mam 1,5 bluehdi v 5008. 3 roky stare a najeto necelych 150tis. km. Nadrzka zatim nemena, ale pred pul rokem zacal antiemisni system hlasit chybu, tak jsem cekal, ze to bude adblue nadrzka. Nakonec tlaky dobre, akorat ale zjistili, ze cidlo tlaku v katu je od oleje. Nakonec z toho bylo vadne turbo, ktere propoustelo olej pres intercooler az do vyfuku a oddelalo to i FAP. Takze misto nadrzky za 20tis. z toho byla oprava za 70k. Takze nadrzka adblue nemusi byt to nejhorsi… Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. červenec 2022 Odesláno 30. červenec 2022 ChouLu kolik si mám u 1.5 dat bokem až se nádrž posere pokud je auto v zaruce je to grátis? Citovat
Pajtyi Odesláno 30. červenec 2022 Odesláno 30. červenec 2022 (upraveno) Pokial je auto servisovane v autorizovanom servise tak peugeot dava nato zaruku 5rokov/150000km .Mne to menili v ramci tejto zaruky a platil som len vymenu 100eur+40eur za diagnostikovanie.Skuste pridavat do ad blue prisadu ad rescue proti krystalizacii a tak sa mozno nepokazi to cerpadlo. Upraveno 30. červenec 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Pajtyi Odesláno 30. červenec 2022 Odesláno 30. červenec 2022 Teoreticky ano ak sa upcha vstrekovac krystalizaciou a vypali sa cerpadlo Citovat
kovimir Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Pozdravujem, chcem sa podelit o skusenost a zaroven zistit ci ste sa s niecim podobnym stretli. Minuly rok vo februari som kupil 308 sw 2.0 hdi 80 000km, a chvilu na to odisla AD BLUE nadrz, ale v ramci tu uz spominanych 5 rokov alebo 150 000 km som sa vosiel do tejto zaruky a platil som len pracu. Hovorim si fasa, uz to mam snad za sebou a bude pokoj. Ziadne take dva dni dozadu zase hlaska zavada motoru, anti emisny system a cez diag zistena zavada P20E8, nizky tlak. Chapem ze sa to moze stat ale zo zvedavosti som sa pozrel z jamy na tu nadrz a skrutky ktore ju drzia su tak skorodovane, ze zavit tam neni vidiet a pri povolovani by sa urcite utrhla. Zacinam mat podozrenie ze nadrz bola len nejak refreshnuta, niecim preplachnuta a len sa cakalo az zakaznik pride opat ale uz s 800 eurami. Na fakture je vymena nadrze mocoviny. Co ma teda najviac sokovalo bola info do telefonu, kedze som si narokoval v ramci 2 rocnej zaruky o vymenu, kedze to este nie su 2 roky, tak ma servis odbil s tym ze a vy ste za ten diel platil ? Hovorim ze to bolo v ramci toho ze peugeot si priznal ze sme to do...bali a nadrze vam vymenime lebo sme retardi, ktori nevedia vyrobit nadrz ktora sa nepokazi. Teraz uz asi tazko zistim ci bola ozaj vymenena nadrz, ale je to celkom pruser, ked sa clovek spolieha, ze okej keby nieco mam 2 roky zaruky na diel, sam servis mi to povedal ked som odchadzal spokojne z novou nadrzou Citovat
ozzy56 Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 (upraveno) ahoj, já neporadím, ale jsem takový nevěřící Tomáš--pokaždé si zkontroluju, jestli se mnou servis nechce vy.ebat, takže pod auto třeba lehnu a podívám se, samozřejmě nee na place servisu , ale hned doma..., jasně, že ne všechno zkontrolovat jde..., ale protože jsem v servisu pracoval, tak vím, že ani tam (jako všude) nejsou jen poctiví lidé , takže máš poučení pro příště... zkus napsat na Peugeot.sk, co na to odpoví edit: napadlo mě, že není jisté, že je to zase nádrž, nebo je ?? Upraveno 12. srpen 2022 uživatelem ozzy56 Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Leo Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Na plastových dílech by měl být vyražen rok výroby a tak poznáš, zda máš původní nebo novou. Co jsem četl, tak nádrž nijak opravit nejde a tak pochybuji, že by to dovedli spravit na dva roky. S tím, že neuznají dvouletou záruku na vyměněný díl je to divné. Měli by fungovat jako normální servis a nádrž v centrále Peugeotu reklamovat. Citovat
kovimir Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Do peugeotu slovenskeho som dnes pisal, s tym ze by mali evidovat pri mojom aute poziadavku o vymenu tej nadrzky. Som zvedavy co napisu, to vyrobne cislo je dobry postreh, len ked to bude niekde zhora tak to demontovat nechcem kvoli tym srobom zhnitym. Inak dolial som ad blue 10 litrovy kanister, ci to nahodou neni prazdne kedy to moze viac krystalizovat a bol to previest cca 50 km a zatial sa nic nedeje, chyby boli vymazane a zatial nenabehli, predtym nabehli po par km. Lebo stale si nechcem pripustit ze by to boli take shity tie nadrze, ked je teda vymenena, ze aj dalsi kus odide na tom istom. Citovat
Leo Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 Technik mi při výměně nádrže říkal, že životnost je 3-5 let (i vyměněné) . Citovat
ChouLu Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 @kovimir nádrž máš určitě vyměněnou, tam není co proplacjovač či čistit Jelikož jsi dostal nádrž v rámci podpory výrobce, tak samozřejmě na ten díl nemáš záruku.. to by sis ji musel zaplatit To máš to samé jako když máš vůz v záruce, vymění se ti nějaký díl, záruka za 5 dní končí, tak končí záruka i na ten daný díl... Kod najdeš na nádrži pouze z vrchu. Nádrž drží 3 šrouby a budou vždy zaoxidované, ale nikdy není problém je povolit. A ani se nikdy nemění, takže jsou tam furt ty samé z výroby. A serou se i nové nádrže nejsi první ani poslední případ, co dostal inovovanou nádrž a odešla Bohužel ekologie EU odnáší pouze zákazník Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 (upraveno) 800 eur je ještě dobrý. Nám zákazník na vozíku prorazil něčím displej, bum 1000 eur + 4h práce, no a origo displej se už nedodává, musím vyměnit i 2x potenciometr v ovládání, aby komunikovaly s inovovaným displejem a prásk tam dalších 1500 eur a další 3h práce sakum prdum 3k euro a vozík mi už 2 měsíce stojí, protože nový potenciometry nejsou na skladě Taková je teď bohužel doba. Upraveno 13. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
t152 Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 Tak já mám koupený starší partner tepee 2016 a najeto 95 000km. Už druhý den po koupi se rozsvítila urea,tak jsem jel natankovat ad blue,protože jsem netušil,kdy tam kdo něco doléval a vlezly tam necelé 2l a bylo plné a kontolka nezhasla až po ujetí pár km. Pak byl klid delší dobu až při návratu z dovolené se za Bělehradem rozsvítila urea,po chvíli přibyla ještě kontrolka motoru a odpočet 1100km. Jel jsem po dálnici a nechal to tak co to udělá. Postupně se odečítaly km a na hranicích s Maďarskem jsem musel zhasnout motor. Bylo to cca 200km od rozsvícení urea. Po nastartování se během chvilky kontrolky zhasly a dojel jsem domů. Za týden se urea rozsvítila znova,ale po pár km a několika startováních po městě ještě ten den zhasla. Ted je už 14 dní klid. Jak to tady čtu,tak asi bude problém s nádrží. Můžu zkusit kontaktovat autobazar,ale jestli se to dá u nich reklamovat? Podle mě už to někdo musel s touto poruchou prodávat. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 nejdříve udělaj diagnostiku, co s tím vlastně je , ale s tím autobazarem jsem pesimista... Citovat
miroja Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 Čaute. Mám otázku, ktorá sice nesúvisi úplne priamo s konkretnou témou vadného dávkovania AdBlue, ale týka sa AdBlue. Nevie náhodou niekto aký objem má nádrž na ADBlue v aute P308 1,6 HDi SW T9? . Neskúšal náhodou niekto napríklad zmerať výšku hladiny AdBlue pri plnej (polovičnej....) nádrži? Je jedno od akej značky AdBlue kúpim, či aj tu sú vyslovene šmejdoví dodávatelia, ktorým sa vyhnúť ? Na fóre som našiel aj info o aditive do AdBlue PRO-TEC AD RESCUE. Zvažujem ho pridať, predsalen v mojom regione občas klesnú teploty aj pod -25. Má niekto skúsenosť (sprostredkovanú skúsenosť), že by to pomôhlo, alebo je to skôr placebo. Pre znalcov a dlhších vlastnikov AdBlue áut možno primitívne otázky, ale ja sa stale len s autom zoznamujem... Vďaka za odpovede. enikybeniky ohodnotil 1 Citovat
Pajtyi Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 Ja na P308 HB 1,6 mam 17litrovu nadrz.Ako to sledujem tak priblizne 1liter sa minie na 1000km. To aditivum sa tam dava proti krystalizacii a nie koli mrazom.Ak sa nemylim tak nadrz si adblue prihrieva aby nezamrzalo. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.