ChouLu Odesláno 16. říjen 2020 Odesláno 16. říjen 2020 Jelikož v diagnostice byl problém multiplexního čerpadla, které je pověšené na stejné větvi s nádrží adblue a sondou NOx, tak i toto rozsvicí kontrolku adblue Jsem rád že jsi spokojený A omlouvám se za můj dnešní výpadek, ale snad to kolega vše zvládl jak měl gadri ohodnotil 1 Citovat
gadri Odesláno 16. říjen 2020 Odesláno 16. říjen 2020 (upraveno) ChouLu- vďaka za ozrejmenie problematiky. Upraveno 16. říjen 2020 uživatelem gadri Citovat
Tuldous Odesláno 16. říjen 2020 Odesláno 16. říjen 2020 Gadri ... ale to ja prece tusil(a ted uz i jiste) ze je muj problem s Eolys.. pisu to i v prisp. 14.10 po 18-te. Moje ADBlu kontrolky pri rozsviceni po doliti prakt. ihned zhasli. A tato zavada s jinou kontrolkou furt svizila. Spis slo i to, ze zavadu to pise 1434-96... na tech slabsich disgnostikach a na tech cizich forech tak pod timto cislem zavady resili hlavne ADBblue.. a ty infa jsem sem dal pro vas. Nechtel jsem to sem primotat , jen Eolys jako aditivum na techto novych motorech tu jedte nikdo neresil.. Filtroval jsem Eolys a vyskocili5008 starsi, ci 407.. a tam to fachci jeste trochu jinak myslim. Citovat
Keating Odesláno 19. říjen 2020 Odesláno 19. říjen 2020 (upraveno) V 16. 10. 2020 at 9:19, slimboy napsal: Inak to som si povodne nevsimol, ale auto z roku 2014, cize takmer 7 rocne auto, a najazd 20 000 km? @Keating, to fakt mas najazd len 3000 km rocne? To s tym chodis len na nakupy alebo len obcas na chalupu? To sa pytam len vyslovene zo zvedavosti, nerypem. Ahoj, no, ono to není 20tis km ale 200tis km. Cca 6let je v provozu, což znamená, ze když si to spočítaš, tak to vychází 33tis na rok. Myslíš, ze to je málo? ono to na fotce nejde moc vidět, ale je tam 200**1km, ale tak nezlobit bych se, kdybych měl 20tis km nájezd Upraveno 19. říjen 2020 uživatelem Keating Citovat
slimboy Odesláno 19. říjen 2020 Odesláno 19. říjen 2020 Pajtyij-ov prispevok ma pomylil. On spomenul tych 20 tisic a ked som na zaklade toho pozrel foto, tak ta jednotka na konci sa akosi "stratila". V kazdom pripade - pre diesel s FAP je lepsie 30 tisic rocne ako 3 tisic rocne. Citovat
Tuldous Odesláno 19. říjen 2020 Odesláno 19. říjen 2020 Hm.. a ja 200tis za nec. 3,5 roku. Chtelo by to zvolnit. Péťa ohodnotil 1 Citovat
fusik1 Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 Chtěl bych se zeptat ChouLu.Nedávno jsem psal jak to bylo u mě u Peugeot 305/2015 ,1,6.Mě se kontrolky taky rozsvitili asi 4krát a posledně před 5 dny mě poprvé naskočilo zě mám dojezd 1100km.Den na to to zhaslo a zatím nesvítí nic.To znamená 4 dny.Otázku kterou ti chci položit jsem zde už dával.Co je to za závadu která se zozsvicuje a zhasiná.Pokud by byl problém v jednotce na plošnáku ,dalo by se to i pochopit..Elektronika se může nebo chová zajímavě i na změnu teploty.Pokud ale jde o čerpadlo které pravděpodobně dostane pokyn střiku(jak zde píšou 5-6bar) a tu sílu nemá tak se kontrolky jistě rozviti a hlási závadu.Dobře ,ale jak je možné že zase po pár km zhasne.To jako se samo na chvilku spravi.Já si představuji závadu čerpadla že bud pracuje nebo né.Když se třeba zaníti nebo na půl ucpe nemůže sen samo vyčistit to je přece blbost.Možná že si řekneš že moc nad tim baziruji.Ne mě jde o ten smysl závady.Je to čerpadlo vyměnitelné..Dá se sehnat(koupit)nejsem automechanik.Dělám rozváděče na bazény a biologické.Automatizaci Díky Citovat
ChouLu Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 Klidně to může dělat sonda NOx, nebo opravdu problém s čerpadlem ono to není jen čerpadlo co tlačí, ale i odsává a obsahuje i čidlo tlaku, které může odejít, pak samozřejmě problém s vedením, vyhříváním, nebo samotným vstřikovačem Samotné čerpadlo není vyměnitelné, pouze celá nádrž Citovat
gadri Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 ChouLu- ja ked som tú nádrž rozoberal, zistil som, že z vnutra samotnej nadrže vychádzaju nejaké kable s konektorom. Keďže som samotnú nadrž nerozpilil, nedokázal ich vytiahnuť a ani zistiť k čomu sú v nádrži pripojené. Tak som ich odstrihol, aby som odpojil celý ten našróbovaný bordel. Nevieš čo je vo vnutri nádrzi kde s pripojené? Je tam nejake čidlo? Aké? Ďik. Citovat
fusik1 Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 Ježiš až ted jsem si všimnul co jsem napsal za auto.Spíš mě na to upozornil ozzy Samozřejmě že se nejdná o P305 ale o P308/2015/1,6D Citovat
fusik1 Odesláno 25. říjen 2020 Odesláno 25. říjen 2020 ChouLu díky za odpověd Pokud by to byl problém s vedením tak výměna nádrže by byla z cela zbytečná Tedkon pokud se jedná o více závad najednou nedává mě to smysl s kontrolkou Mám za to že by svítila neustále.Sonda Nox asi se dá vyměnit nebo taky né??Jak to tak pozoruji všichni se točíme kolem toho a to i v autorizovaném Peugeotu .Stále si myslím že jistě asi nikdo neví kde je ten zakopaný pes a proto to řeší výměnou nádrže a je klid..Pro ně jednoduchá věc a pro majitelé kterým už bohůžel skončila garančka hodně pěnez.Nic ve zlém tím samozřejmě neubírám nikomu jeho znalosti a praxi.Já jenom doufám že po výměně budu mít klid ,ale to mě taky nikdo nezaručí. Přeji hezky zbytek dne Citovat
fusik1 Odesláno 26. říjen 2020 Odesláno 26. říjen 2020 Zajímavé už pátý den jezdim bez toho aby se mě znovu roztsvitili kontrolky.Posledně co se rozsvitili tak mě i zadali dojezd 1100km.To jsou mi věci. Citovat
fusik1 Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Docela dost zajímavá porucha 7den bez toho aby se mě rozsvítily kontrolky. Citovat
duff74 Odesláno 19. listopad 2020 Odesláno 19. listopad 2020 (upraveno) Snad to něnomu pomůže: Mám FL 508, 2,0 BlueHdi 12/2014, najeto 198 000 km. Na jaře klasika UREA-P20E. Protože celá nádrž jde koupit vždycky, začal jsem laborovat jen s čerpadlem. Věděl jsem, že tady na fóru je minimálně jeden člověk, který si prohodil jen čerpadl a v Brně to někdo dělá. Šel jsem stejnou cestou. Získal jsem celou nádrž z P 308 2016, 1,6 88 kW. Vyšrouboval čerpadlo (11 vrutů), staré vyměnil za novější (napojení hadičky která jde do nádrže a jeden kabel a to bylo všechno. Demontáž nádrže z kombiku trvala cca 30 minut. Nalel jsem 8 l AdBlue, nastartoval, všechny kontrolky zhasly a auto jezdí doteď, což je cca 8 000 km. Z toho mi plyne, že všechny čerpadla stejného druhu jsou záměnná bez ohledu na kubaturu (čerpadlo je stejně jen výkonný člen, který řídí ŘJ.) Ale nejsou stejná. Moje původní bylo z r. 2014 a v. 3.3, teď mám 2016 v. 3.6. Už na první pohled je vidět že to novější má třeba jen 2 kondenzátory, to staré 3. Změn ale bude asi víc. A co se týká toho proč odchází čerpadlo, tak mám teorii odzkoušenou na vlastním autě.. Mám už ten "nový"podtlakový vršek na nádrži s bílým středem. Můj názor, je že to nemůže fungovat, resp. je úplně jedno jaký vršek tam je. Pokud se odčerpává tekutina z uzavřené nádoby bez přístupu vzduchu dochází k deformaci nádrže. Jestli byl ten vršek myšlený joako podtlakový, tzn. že při podtlaku ten bílý střed jakoby lehce zajede do těla uávěru,přisaje vzduch a vrátí se, tak nemá kam zajet, protože pod ním je O kroužek, který v tu chvíli funguje spíš jako těsnění, a žádný vzduch se tam nedostane. Právě naopak, podtlak táhne ten bílý střed do těla uzávěru na ten Okroužek. Spíš mi to přijde jako přetlakový ventil. Osobně si myslím, že nedochází k dostatečnému odstranění podtlaku a čerpadlo se neúměrně namáhá a rapidně zkracuje svou životnost. Myslím si to proto, že jsem udělal do toho bílého středu dírku 1mm. Kdykoliv jsem ji zaslepil tak po cca 600 km došlo ke hlášce UREA, po zprůchodnění hláška zmizela. A to se opakovalo třikrát. Možná je to náhoda, ale už jsem to nechal tak a auto jezdí bez závad dál. Neříkám, že se nemůžu plést, ale funguje to. Upraveno 19. listopad 2020 uživatelem duff74 ozzy56, slimboy a gadri ohodnotil 3 Citovat
gadri Odesláno 19. listopad 2020 Odesláno 19. listopad 2020 Duff74, na fotke celého demontovaného " bordelu" sú dva čierne valce. Ktoré z nich je samotné čerpadlo? To väčšie alebo to menšie? Akú funkciu má každý z tých dvoch valcov? Neskúsil si ich demontovať? Ja som si to po výmene celej nádrže v servise vypýtal a akurát odmontoval tych 11 šróbov ale nemal som čas demontovať to do šróbika. Nemá s tým niekto skúsenosť? Okrem toho z vnútra samotnej nádrže idú nejaké káble do toho čerpadlového "bordelu" a tie som nevedel z nádrže bez jej rozpílenia dostať. Tak som ich odcvakol a samotnú nádrž vyhodil. Nevie niekto čo sú to za káble? Nesúvisí to s meraním hladiny? Citovat
duff74 Odesláno 19. listopad 2020 Odesláno 19. listopad 2020 (upraveno) V pravém spodním rohu jsou samice kabelového svazku 2černé, šedá a bílá. Ten má 3 samce a vychází z nádrže. Takže do nádrže jdou celkem 4 dráty+ 1 ohebná hadička. Něco z toho bude snímání hladiny, něco vyhřívání, a ještě něco. Potom jde z nádrže hadička z pravoúhlou koncovkou, kterou nacvakneš na čerpadlo. Potom je tam ještě jeden černý samec, který je spojený s výše uvedenou hadičkou. Čerpadlo je ten menší válec, který AdBlue čerpá do toho většího válce, který funguje jako zásobník z toho vede pevná trubička skrz obal čerpadla (vlevo nahoře) na tu se nacvakne koncovka vedení, které jde do vstřikovače AdBlue za motor. To čerpadlo jsem měl jen trochu zvedlé z toho plošáku a lehce rozebrané. Osobně si myslím, že tato součástka, kvůli které by si měl koupit celou nádrž stojí tak do 100,-. Jen můj názor. Upraveno 19. listopad 2020 uživatelem duff74 gadri ohodnotil 1 Citovat
gadri Odesláno 19. listopad 2020 Odesláno 19. listopad 2020 Vďaka, foto z mojej nefunkčnej nadrže je vyššie vo vlákne.Pustím sa snáď o toho. Citovat
mmartinkovic Odesláno 20. listopad 2020 Odesláno 20. listopad 2020 Dobra praca, zial zohnat samotnu jednotku asi nie je upne jednoduchle, ale ani netvrdim ze nemožne. Žial v Peugeote to predavaju ako kus cele, cakom pak, a babrat sa im s tym asi nechce, ked ani vyrobca to nedodava po dieloch. Na mojej nadržke sem tam otvorim krytku, ale nejake "nasatie" vzduchu som si zatial nevšimol. Zatial všetko funguje ako ma. Na tom cerpadle nie je nejaky typ, model, alebo podobne oznacenie, ci to nie je nejaky bezny typ cerpadla fakt za par šupov. Citovat
duff74 Odesláno 22. listopad 2020 Odesláno 22. listopad 2020 Samostatnou jednotku čerpadla jsem na bazoši viděl za 4000,- ale byla hned pryč. Na Alegro.pl se dájí koupit celé nádrže. Já koupil nádrž na P 308 v přepočtu asi za 5000 + nějaká pošta. A přehodíš si to sám. Jednotka čepadla nejde samostatné koupit, protože nemá samostatné objednácí číslo. To má jen komplet nádrž. Taky jsem nikdy nepozoroval žádné přisátí vzduchu po otevření uzávěru, ale jinak si to nedokážu vysvětlit. Pokud to čerpadlo je už "načaté", tak už nepomůže nic. Po vypnutí motoru od nádrže AdBlue musí být slyšet čerpadlo. Před smrtí toho původního už bylo slyšet jak je utrápené a potom vypadávalo úplně. Navíc tím že Peugeot při svolávačce měnil uzávěry za ty s ventilem, tak si je vědom, že chyba je někde tam. Ale zkuste někdo vyvinout ústy podtlak nebo přetlak na tom úzávěru. Mně se nepodařilo ani jedno. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.