ozzy56 Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 (upraveno) tohle musí člověk hlídat každý rok, nelze spoléhat na to, že poctivě platíš, nehody nemáš , tak ti budou cenu pojistky držet , řeším tyhle věci (pojistky, kabelovka, internet, mob. tel. manželky atd. každý rok na jaro v našem Šopinu (shopping park)--jsou tam kancly všech pojišťoven, operátorů atd., hezky si je obejdu a na férovku řeknu, že půjdu k nejlevnějšímu, někde mě už za ty roky znají , umím s nima komunikovat ve smyslu: loni jsem byl u vás za tolik a teď mi támhle dávají lepší podmínky, tak co ?? dorovnáte to nebo mám jít o dům dál ?? celkem se na to jarní kolečko po Šopinu těším , že si tak vyhádám i nějakou tisícovku mi věřit můžete, ale taky nemusíte , jen pojistka skůtru mi tak spadla z 1100 Kč na 342 Kč... Upraveno 29. září 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 (upraveno) Hele lidi. Mám takovou trochu rejpavou tak si to přeberte jak chcete ale já poslední dobou narážím u spousta zákazníků na to že se jim auto porouchá a oni volají a jestli jim to dokážu(eme) opravit a když jim řeknu že na ulici určitě ne že to auto musí dostat do servisu tak teprve pak zjišťují jak výhodné povinné ručení mají když platí 1500 Kč za auto s dvoulitrovým motorem v Praze. V lepším případě tam mají odtah z nehody do nejbližšího smluvního servisu a to je všechno už jsem se taky setkal že zákaznice porucha auta někde na koupališti v neděli odpoledne takže odtah na povinné ručení domů protože mě nechtěla prudit v neděli a v pondělí to začala řešit se mnou a já říkám tak to pošlete odtahovkou a ona no odtahovkou jsem jela o víkendu a mám jen jeden odtaj za měsíc tady to naštěstí bylo jen špatně pochopeným výkladem operátorky asistenční linky takže další den odtah normálně proběhl v rámci asistence k POV. Nebo mají limit odtahu nastavený tak že nestačí ani na odtah v rámci města kde bydlí. Jako odtah auta je dneska dost drahá sranda odtahovky jedou v ceně někde 19-27 Kč/km a dík tomu jak je drahá nafta tak počítají km dokola(prázdný i naložený) některá má základní naložení a složení v ceně a připlácí se třeba když se nakládá skládá rukou ( většina odtahovek manipuluje auta s automatickou převodovkou) u některých se platí i základní naložení a složení. A pak odtah i jen po městě běžně stojí 2-3 tis. Kč(beru po Praze). Ano spousta z Vás řekne kolikrát sem potřeboval do servisu odtáhnout? Jenže i jedna taková atrakce může hravě svoji cenou přeskočit roční platbu za POV s trochu lepšíma podmínkama. A je logické že za 1500 Kč/rok asi ta nabídka asistence nebude taková jaká může být třeba za 3000 Kč/rok. A proč to píšu dnes ráno jsem řešil auto jedné známé která zůstala někde v chatové oblasti na Rakovnicku s Kodiaqem v automatu asistenční služba za ní sice vyjela ale mechanik konstatoval nutnost odtahu a v tom je problém její smlouva kryje odtah z nehody do 150 km ale z poruchy jen 20 km / smluvní servis pojišťovny a ona chce auto celkem logicky přetáhnout do Prahy do " svého " servisu asistenčka jí to spočítala na cca 6500 Kč její servis 8500 Kč tak volala mě jestli bych jí to odtáhnul já na vleku. Tak jsem jí vysvětlil že 807 to nedá ani náhodou protože ten její křáp je těžkej. No ale kluk tady ze vsi má starýho boxera odtahovku a prej si poradí i s automatem tak tam pro ní vyrazil on ale stejně to tak jako narychlo spočetl na cca 4000 Kč. Ale hlavně že má povinné ručení za 2500 Kč a havárku nemá však za 10 let co jezdí nikdy nebourala. Upraveno 29. září 2024 uživatelem Vena garážmistr BubakGS ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 pro tento případ je výhoda nového auta--nejen po dobu záruky (5 let), mám dopravu auta z důvodu poruchy zdarma do servisu, ale po celou dobu, co budu jezdit na garančky k nim , třeba i 15 let... Citovat
Charlie 607 Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 Jo s tím já třeba počítám, že si pak musím poradit sám, nebo si pro určitý cesty připojišťuju asistence (ale jen u Ducata a většinou do zahraničí). Zatím jsem si vždycky poradil jak bez asistenčky, tak bez odtahové služby. Ale zase mám svý možnosti no. ozzy56 a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 @Vena garážmistr chapu tvuj point. Ja to mam tak, ze po cr "si poradim sam" (aneb znam lidi, co mi pro auto s platem kdyztak dojedou a na cene se slusne dohodneme), do zahranici si tohle extra pripojistuju, protoze co je v povinnym, tak mi nestaci jako zaruka, ze dojedu. Ale jak koukam do smlouvy, tak v CR mam neomezeny odtah jak pri nehode, tak pri poruse nebo pokusu o odcizeni... a i tak to byla nejlevnejsi nabidka, kterou jsem vubec dostal Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 No já to mám udělané tak že na 807 jsem měl nejlepší povinko kde byl neomezený odtah a spousta připojištěných věcí jako bagáž celé posádky a osobní věci rozbití při nehodě srážka se zvěří a se zvířetem prej je v tom rozdíl no bylo to povinko ale byli tam prvky havarijka. To jsem tedy na letošek už hodně ořezal ty příplatky a i odtah ale nechal jsem tam odtah tuším 300 km . Na C2 je povinko druhé odspoda a u našich na Hyundaii také je tam i nějaký odtah ale plácnu na 30 km. Ale to protože jsem schopnej si ty malí auta odtáhnout sám jen si půjčím podval ale 807 protože je velká ničím svépomocí neodtáhnu. Citovat
skuci Odesláno 29. září 2024 Autor Odesláno 29. září 2024 před 11 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Hele co jsem koupil svoji první 307, tak jsem platil POV 17k ročně (axa). Pak 12, pak to přešlo pod uniqu, zase 12, 8... Teď mi poslali dopis, že mi zdražují z 8 na 10k. Mám nulovou nehodovost. Tak jsem si udělal výpočet v online kalkulačce, a ejhle, mám POV + komplet skla za 3.5k, a hádej kde? U uniqa. Manželky 307 jsem takto stáhl na 2.5k (bez skel). tohle dělají skoro všechny pojišťovny. Asi nejhorší je na tohle Kooperativa tam je extrém v tom, že udělám smlouvu třeba za 5000Kč. Po roce přijde návrh třeba o 20% dráž a já to přepočítám a vyjde to úplně na korunu přesně jako před rokem. Oni spoléhají na to, že se na to lidi vykašlou. A ještě větší za mě sviňárna je Generali, kdy pošlou dopis s cenou, ale pošlou to třeba 4měs. dopředu a zase spoléhají na to, že si lidi řeknou, to je času dost... no ještě v tom dopise je info, že pokud se do nějakého data neozvou, tak cenu akceptují a pak pošlou třeba měsíc před zelenou kartu a předpis a pak mi lidi píšou že je to drahý a co s tím mají dělat... proto všem říkám... HNED JAK TO PŘIJDE, POSLAT! VojtouNerCZ a Pepito ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. září 2024 Odesláno 29. září 2024 Odtah mám taky omezený, na obou autech. Nicméně já mám dost kamarádů s podvalem, které můžu případně otravovat i o víkendu, však já jim chodím pomáhat taky xD Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Fishman Odesláno 29. říjen 2024 Odesláno 29. říjen 2024 Tak mi došla pojistka na babetu 210 na příští rok od Kooperativy. Už 445 kč. Tak nevím, jestli je to normální nebo jim drbe. To jsem trestaný, že mám u nich 3 pojistky a nebourám? Péťa, BubakGS a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. říjen 2024 Odesláno 29. říjen 2024 (upraveno) musíš pojistky zrušit a uzavřít znovu, třeba u té samé pojišťovny--jako NOVY klient to budeš mít LEVNĚJŠI , je to sice na hlavu, ale je to tak , jinak kolega nad tebou o tom píše..., filozofie pojištoven je asi vydrbat s každým poctivým, koho už mají ve stavu..., je nutné si to časově pohlídat (myslím těch 6 týdnů před koncem pojistky) edit: třeba zákonná pojistka na skůtr 125ccm mi spadla z 1100.-(Allianz) na 324.- (Zdravotní pojišťovna) Upraveno 29. říjen 2024 uživatelem ozzy56 Pepito a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
skuci Odesláno 1. listopad 2024 Autor Odesláno 1. listopad 2024 V 29. 10. 2024 at 8:01, Fishman napsal: Tak mi došla pojistka na babetu 210 na příští rok od Kooperativy. Už 445 kč. Tak nevím, jestli je to normální nebo jim drbe. To jsem trestaný, že mám u nich 3 pojistky a nebourám? hele to je úplně normální... Kooperativa je v tomhle machr a zkouší lidi mě běžně vychází po roce. Tady jsem o tom dokonce psal, je to teda už pár let, ale praktiky jsou stále stejné... Prostě vždycky všem i těm, co to dělám já. Jakmile přijde předpis na nové období, tak hned poslat, přepočítám a kdyžtak se to vypoví a udělá nová smlouva https://lukaskucera.eu/kliente-platis-nam-neboural-jsi-proto-budes-platit-vic/ Pepito ohodnotil 1 Citovat
Fishman Odesláno 7. listopad 2024 Odesláno 7. listopad 2024 Tak vyřešeno, nová pojistka u ČPP za 150 a ještě skoro dvojnásobné plnění 100/100 oproti staré. Asi se Ti ozvu v létě na vozík, tam to taky stále šroubujou nahoru. skuci a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
davidse Odesláno 6. březen 2025 Odesláno 6. březen 2025 (upraveno) Nové pojištění auta by se mělo vyřizovat 90 dní před koncem staré smlouvy, vím o čem píšu dneka jsem byl po 13 letech vyřizovat novou smlouvu Přidám sem záznam o dopravní nehodě stači si to stáhnou a vytisknout Záznam o dopravní nehodě.pdf Upraveno 6. březen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Velikost a barva písma. Není nutno mít to červeně a veliký!! Citovat
sitler Odesláno 6. březen 2025 Odesláno 6. březen 2025 @davidse ze zakona staci 6 tydnu. 6 tydnu pred koncem smlouvy staci, aby pojistovna mela vypoved. Cokoliv nad je mimo zakon. Citovat
davidse Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 To není pravda to mi řekla žena co dělá v pojišťovnictví cca 20 let, nová smlouva musí být 90 dní sepsána a pak vyřízena před koncem staré smlouvy Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Od začátku roku jsem vypovídal a následně uzavíral 3 nové smlouvy na POV... Nejpozději 6 týdnů před výročím musí být smlouvy vypovězena. Novou můžu uzavřít klidně 1 den předem, nicméně zaplatit se musí hned, jinak neplatí. Nedávno stačilo uzavřít smlouvu a zaplatit třeba 14 dní po uzavření. Charlie 607 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 https://www.csobpoj.cz/jak-na-smlouvy/vypoved-pojisteni-vozidel Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Je to tak, taky jsem řešil. Min. 6týdnů před výročím. Akorát Direct na tom nebazíruje, tam můžeš zrušit kdy chceš. Citovat
sitler Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 A zaroven to neni vazano na sjednanou novou pojistku. Ze si ji nesjednamm, je jen na moje triko a mou odpovednost. Nemusim mit pred koncem stare smlouvy vyrizeno vubec nic. Kldne muzu auto nechat nepojistene (se vsemi dusledky). A smlouva zacina platit bud prvnim dnem platnosti, nebo dnem zaplaceni (je-li zaplacena az po prvnim dnu platnosti) Péťa ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Včera v TV rozhovore expert prezradil, že v ČR nemá 1,6% registrovaných aut uzavreté PZP, v Poľsku 1% a, hrôza, na Slovensku 9%. Určite sú v tom aj neodhlásené nejazdiace autá, ale aj tak. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.