Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ted ctu o tom, ze 508 bude mit v kombinaci s elektro vykon 360 koni...... nevim kam ten svet speje, ale vetsina debilu za volantem je rada kdyz ovladne 100 koni, a umi si rozsvitit a dat blinkr. Naprosta vetsina debilu neumi ani zaparkovat, zipovat, natoz vytvorit zachranarskou ulicku, a do tohoto plena strcime dalsi 300+ konovy auto :D . Na jednu stranu se neustale mele o bezpecnosti, o emisich, ale ve finale se vyrabeji auta s neustale vetsim vykonem a zrychlenim :D :D 

Odesláno (upraveno)

Mě zas může drbnout pokaždé když čtu o novém modelu od Peugeotu a pokaždé tam je pořád ta samá 1.6THP. To už Peugeot nikdy neudělá normální benzínový motor a pořád bude cpát tu samou 1.6 jen teď nově k tomu ještě elektromotor? SMUTNÉ.

Ale abych nebyl jen negativní - hybridy jsou prý oproštěny od dálniční známky a poplatků za parkování v Praze tak že by přecejen něco pro mě smyslupného výhledově? :D

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

Je velice pravděpodobné, že než se dokopeš koupit hybrida, budou ty výhody dávno fuč :( Vždyť už teď to zařezávají, jak můžou a kladou si podmínky, který hybrid jo a který ne... Nač vyvíjet nový benzín, když vypatlaní ekoteroristi vydírají automobilky, aby přešly na ELE? Smutný to bude, až nebude možnost auto se spalovacím motorem koupit a provozovat :nevim

@Scratch Vždyť je to super. V koloně jedeš jen na ele, a pak na semaforech nebo na okruhu to napráskáš všem smrdutým nafťákům, jako mám já, nebo ty :D   

Odesláno

@MJSytic  je to tak, byť se opasky utahují jen postupně.... už teď jsou EGRy i v benzínech, "mainstreamové" automobilky končí u objemu 2.0 a dohání to velikostí turba (na úkor výdrže motoru, tedy na úkor spotřebitele), co přijde dál...

Odesláno
před 2 hodinami, Scratch napsal:

ted ctu o tom, ze 508 bude mit v kombinaci s elektro vykon 360 koni...... nevim kam ten svet speje, ale vetsina debilu za volantem je rada kdyz ovladne 100 koni, a umi si rozsvitit a dat blinkr. Naprosta vetsina debilu neumi ani zaparkovat, zipovat, natoz vytvorit zachranarskou ulicku, a do tohoto plena strcime dalsi 300+ konovy auto :D . Na jednu stranu se neustale mele o bezpecnosti, o emisich, ale ve finale se vyrabeji auta s neustale vetsim vykonem a zrychlenim :D :D 

mám sice 110 koní, ale napsal jsi to fakt přesně--buď mě znáš, nebo za mnou celé dny jezdíš 🤣😂

Odesláno

Peugeot dvoulitr jen tak neudělá. Důvodem jsou právě ty emise. 

1.2 trivalec už má 115 kw. 1.6 dává už delší dobu 150 až 200 Kw (dnes jem 193 kw - ani ten už dneska nevyhoví... vyhoví, ale s pokutou 10 000€ za každý prodaný auto). 

Prostě a jednoduše. Peugeot pojede na 1.2 a starý 1.6 (ať THP nebo PurTec) bude povětšinou v kombinaci s elektrem pro GT/GTi modely). 

Peugeot nebude vyvíjet 2.0... pro ně neekonomicke... jedině že by využili stávající motory Opel nebo Fiat.

Odesláno

Jsou auta, kde pokuta zvedne cenu auta, ale lidi to i přesto budou kupovat. Ať už je to GLE nebo cokoliv jiného v řádu milionů.  

Odesláno

@ozzy56    A já doporučuju nechlubit se tady ignorací povinnosti oznamovat úmysl změny směru jízdy ;)

Odesláno

@Péťa Samozřejmě dají a půjde to i nadále, jen se člověk bude muset čím dál více poohlížet po starších kusech :)

Odesláno

me to teda neprijde ani jako "normalni" auto ale spise koncept.

Me tahle elektro diktatura prijde zabavna. Nikdo uz neresi  to kde se bude nabijet.

My vidlaci z vidlakova to mame jeste jednoduchy. Ja si to auto pripadne vzdycky nabiju. Ale kdyz jezdim pres ty sidliste kde je auto na aute a parkuji i tam kde nemaji tak si rikam jak to chteji resit...

Nejspis u hypermarketu? Proste kazde misto bude umoznovat nabiti...

A bude to zdarma? Nooo myslim ze ne😉

Navic ja jako potencionalni provozovatel hypermarketu bych to udelal tak aby se lidem nevyplatilo jezdit na jine nabijeci parkoviste...aby zaroven museli u me utracet za potraviny atd...

A uz ted se zdrazuji tarify na nabijecich stanicich...

Takze ekolez o vyhode elektroauta velmi brzo padne

A to vubec neresim ostatni veci ktere to auto ma a jaky bude jeho zivotni cyklus

Odesláno
před 11 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

No kdyz bych si to pořídil, bal bych se servisu.

Ti chlapci u nás na to mají servis. Ale fakt je, že na vrakovišti díly nenajdeš

Odesláno

@StibTo jen k tem cenam...

kolem roku 2000

auta stala 600-1000000 (napr 406 kdyz jsme na peu foru) 

byt v praze 2+1 se dal sehnat za 2,5mio

benzin stal 22,-

sedacku do obyvaku jsem koupil za 7000,-

řemeslnik si bral kilo na hodinu

DNES

remeslnik je tak za 300-400 minimalne

sedacku koupim za 30000

benzin 35

byt v praze 2+1 od 4mio

vyplaty jsou jinde, hodnota penez je jinde

ale ty auta (ikdyz jsou bezpecnejsi, a "chytrejsi" ), stoji porad stejne 😉

Odesláno

Auta stojí pořád stejně, to je pravda, ale víc zaplatíš na servisu, který je nezbytný. Sám si na autě už skoro nic neuděláš, na rozdíl od zmiňované 406tky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...